031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Wizz Air este una dintre cele mai importante companii aeriene de tip low-cost din Europa, cu sediul principal la Budapesta, in Ungaria, avand cea mai mare flota aviatica din aceasta tara. Pentru a reduce cat mai mult costurile biletelor de avion, compania Wizz Air foloseste in general aeroporturile secundare ale marilor orase si opereaza in prezent curse pe 390 de rute din Europa, portofoliul de destinatii fiind dezvoltat constant. Wizz Air este o companie aeriana low cost, care nu emite bilete de avion tiparite, procedura de rezervare zboruri avand la baza un cod de rezervare care se va prezenta la ghiseul de check-in, impreuna cu un act de identitate cu fotografie, pentru a primi cartea de imbarcare.

Compania a fost infiintata in toamna anului 2003, iar primele zboruri Wizz Air au avut loc in primavara anului 2004. In acel prim an de activitate, s-au transportat aproape 1.4 milioane de pasageri. In anul 2011, compania a transportat 11 milioane de pasageri, cu 15% mai multi decat in anul precedent.

La ora actuala, Wizz Air ofera pasagerilor sai bilete de avion ieftine pentru peste 250 de destinatii si dispune de peste 16 baze operationale. Flota companiei aeriene Wizz Air este formata din 39 de aeronave de tip Airbus A320 iar varsta medie a acestora nu depaseste 3 ani. Operatiunile de intretinere ale acestor aeronave sunt asigurate de catre Lufthansa Technik, una dintre cele mai importante companii de intretinere din lume.

Destinatii Wizz Air

Serviciile low cost Wizz Air includ zboruri ieftine catre multe orase europene din bazele operative situate in Europa Centrala si Europa de Est. Bazele operative sunt situate la Sofia (Bulgaria), Praga (Cehia), Budapesta (Ungaria), Vilnius (Lituania), Skopje (Macedonia), Gdansk, Katowice, Poznan, Varsovia si Wroclav (Polonia), Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Targu Mures (Romania), Belgrad (Serbia), Kiev (Ucraina). Zborurile operate de Wizzair includ destinatii in tari precum: Belgia, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Spania, Marea Britanie etc.

In toamna anului 2008, compania Wizz Air a anuntat ca va opera un numar mai mare de zboruri low cost in Romania, ca urmare a achitionarii a trei avioane Airbus A320. Astfel, noi zboruri Wizzair au avut loc incepand cu Februarie 2009 din Timisoara, Martie 2009 din Bucuresti si Mai 2009 din Cluj Napoca.

Incepand cu anul 2013, Wizz Air a introdus zboruri low cost si catre Israel (Tel Aviv) cu plecare din Bucuresti, curse catre Eindhoven, Bari si Bruxelles cu plecare din Cluj-Napoca precum si o cursa de la Craiova la Milano.


Servicii si politica de bagaje Wizz Air

Pasagerii care achizitioneaza bilete de avion Wizz Air pot beneficia de un serviciu "buy on board" denumit Wizz Cafe si de un serviciu de cumparaturi care se numeste Wizz Boutique. Pentru ambele servicii preturile afisate sunt in moneda Euro. Toate zborurile accepta si bancnote de Lire Sterline, exceptie facand monedele britanice, care nu sunt acceptate. Pentru zborurile Wizz Air cu plecare sau sosire in Ungaria se accepta forinti, in timp ce pentru zborurile Wizzair spre sau dinspre Polonia se accepta zloti. Aceste preturi in forinti, lire sterline sau zloti sunt convertite din preturile initiale in euro. De asemenea, zborurile Wizz Air accepta carduri Visa, MasterCard si EuroCard.

Incepand cu octombrie 2012, Wizzair a lansat o noua politica de bagaje pentru a incuraja clientii sa aduca la bord bagaje mai mici ca urmare a unei probe efectuate timp de o luna pe ruta Londra Luton - Katowice. Acest lucru inseamna ca un bagaj mai mic (42x32x25cm) poate fi luat la bord gratis in timp ce bagajele de cala mai mari (56x45x25 cm) vor fi taxate cu sume incepand cu 10 Euro pana la 60 Euro.

Fiecare pasager are dreptul de a transporta:

Un bagaj de mana;

Pana la 6 bagaje inregistrate, care sa nu depaseasca 32 Kg fiecare;

Cumparaturi fara taxe (Duty free) efectuate la aeroport dincolo de controlul de securitate;

Pasagerii care nu dispun de serviciul Imbarcare Prioritara au permisiunea de a aduce gratuit la bordul aeronavei un singur bagaj de mana, in format:

Geanta mica de mana, daca bagajul are dimensiunile 42x32x25cm sau mai putin, ori bagaj mare de mana, daca bagajul nu depaseste 56x45x25cm.

Pasagerii care au achizitionat bilete de avion Wizz Air vor trebui sa faca in mod obligatoriu check-in online.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil