031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Ryanair este o companie aeriana cu o variata oferta de zboruri low-cost, avand sediul central in Dublin, Irlanda. Compania aeriana Ryanair a fost fondata in anul 1985 de catre Tony Ryan, cu capital social in valoare de o lira irlandeza. In acel moment, Ryanair avea 25 de angajati, iar in prezent, patronul sau este Michael O'Leary.

Ryanair este cea mai importanta companie de tip low cost din Europa. In 2010, a transportat mai mult de 70 de milioane de pasageri, in 2015 aproape 91 de milioane de pasageri, in crestere fata de 81 de milioane in anul 2014, principalii sai competitori din Europa fiind: EasyJet, Air Berlin, Wizzair, Germanwings, Blue Air sau Transavia.

Flota Ryanair este compusa din peste 319 avioane Boeing 737-800, cu capacitatea de 189 de pasageri/avion, cel mai vechi datand din 2002. Varsta medie a avioanelor din flota Ryanair este putin sub 4 ani, dar ocazional Ryanair a folosit si alte tipuri de avioane pentru curse scurte. De la crearea sa in 1985, Ryanair a cunoscut o crestere impresionanta, trecand de la categoria de companie mica, ce opera doar zboruri intre Londra si Dublin, la unul dintre cei mai mari transportatori europeni in numai 20 de ani. Ryanair opereaza in principal pe aeroporturi secundare, deoarece acestea permit o rotatie rapida (mai putin de 25 de minute in cazul Ryanair) si au taxe de aeroport foarte scazute, pentru care compania negociaza adesea si reduceri semnificative.

Destinatii Ryanair

Ryanair are destinatii din cele mai diverse, operand pe aeroporturi din Belgia (Charleroi), Spania (11 aeroporturi : Alicante, Gerone, Barcelona-Reus, Barcelona-El Prat, Ibiza, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Santander, Sevilia, Valencia), Franta (29 aeroporturi : Beauvais-Tille, Bergerac, Beziers, Biarritz, Bordeaux, Brest, Carcassonne, Clermont-Ferrand, Dinard, Dole, Figari, Grenoble, La Rochelle, Lille, Limoges, Marseille (MP2), Montpellier, Nantes, Nice, Perpignan, Poitiers, Rodez, Sait-Etienne, Strasbourg, Tarbes, Toulon, Tours, Vatry & Paris) si Maroc (8 aeroporturi : Marrakech, Oujda, Nador, Tanger, Rabat, Agadir, Essaouira).


Servicii si politica de bagaje Ryanair

In ceea ce priveste serviciile oferite, Ryanair merge pe principiul de a considera avionul ca pe un autobuz sau tren, adica exact ca pe un mijloc de transport public obisnuit, care ofera doar contra cost servicii suplimentare precum mancare si bauturi, iar ca un lucru interesant, la bordul avioanelor Ryanair se pot achizitiona inclusiv produse duty-free, cum ar fi parfumuri. Uniunea Europeana a Companiilor Aeriene, precum si Autoritatea Aeronautica Civila din Marea Britanie, au acordat companiei irlandeze titlul de cea mai prompta companie aeriana din Europa, iar incepand din data de 20 mai 2009, Ryanair a fost prima companie aeriana din lume care a renuntat la check-in-ul desfasurat la ghiseul de la aeroport in favoarea check-in-ului online, in prezent oferta de zboruri Ryanair avand doar aceasta optiune electronica.

Fiecare pasager poate preda pana la trei piese, odata cu plata taxelor aplicabile bagajelor verificate, prin alegerea de a solicita taxa pentru 15 kg sau 20 kg, la momentul rezervarii. Orice pasager care depaseste limita de bagaj inregistrat va fi taxat suplimentar pentru excedentul de bagaj la cursul din ziua de calatorie. Aceasta este in prezent £ 10/10 € per kilogram (sau echivalentul in moneda locala). Echipamentele mobile precum cele din domeniul sportiv sau muzical (si nu numai) care depasesc limita mxima de 20 Kg vor fi taxate suplimentar. Bicicletele clasice trebuie sa fie transportate intr-o carcasa de protectie pentru a fi acceptate pentru calatorie, iar cele electrice nu pot fi transportate cu avionul. Bagajul de mana trebuie sa se incadreze in greutatea maxima de 10 kg si in dimensiunile maxime de 55 x 40 x 20 cm. Alaturi de acesta, este permis si un bagaj mic, de pana la 35 x 20 x 20 cm, pentru fiecare pasager. Exista o limita de spatiu in cabina, care permite doar 90 bagaje cu dimensiuni mari, de 55 x 40 x 20 cm, restul urmand sa fie transportate gratuit in cala aeronavei. Bagajele de mana supradimensionate vor fi refuzate la poarta de imbarcare, iar in cazul in care situatia permite, acestea vor fi plasate in cala aeronavei pentru o taxa suplimentara de 50 £/€ 50.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil