031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Alitalia – Societa Aerea Italiana este compania aeriana nationala a Italiei, care opereaza sub numele simplu Alitalia. Sediul principal al companiei este in Fiumicino, Roma. De asemenea hubul principal este Aeroportul International Leonardo da Vinci-Fiumicino din Roma, Italia. Alte doua huburi secundare ale companiei Alitalia se afla in Aeroportul Linate si Aeroportul Malpensa, ambele din Milano. Compania Alitalia a fost fondata in anul 1999, pe 12 martie. Inca din anul 2001, Alitalia face parte din alianta Skyteam, alaturi de Aeroflot, Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Airmexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Garuda Indonesia, Kenya Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, Tarom, Vietnam Airlines si Xiamen Airlines.

Numele companiei s-a format prin asocierea termenilor “ali”, care se traduce prin aripi si “Italia”. Compania a intampinat niste probleme in anul 2013, cand s-a aflat in pragul falimentului, a pierderii unui important furnizor de carburant si o posibila retragere a licentei de zbor de catre autoritatea de aviatie civila italiana, insa in acel moment a anuntat crearea unui pachet de salvare de 500 de milioane de euro, precum si o investitie de 75 de milioane de euro a operatorului postal national al Italiei.

Pe 1 august 2014, Etihad Airways, compania nationala a Emiratelor Arabe Unite, cu sediul in Abu-Dhabi, a anuntat agrearea unor termeni cu Alitalia pentru preluarea a 49% din companie, intelegere care a fost semnata pe 8 august 2014 si a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2015.

Incepand cu iunie 2015, flota Alitalia este compusa din 120 aeronave, de tipul Boeing 777-200ER, Airbus A330-200, Airbus A321-100, Airbus A320-200 si Airbus A319-100. In anul 2014, Alitalia a transportat 23.4 milioane de pasageri.

Destinatii Alitalia

In sezonul de vara, Alitalia opereaza zboruri spre 102 destinatii, 27 dintre acestea fiind in Italia si 75 in restul lumii, ceea ce inseamna 164 de rute si mai mult de 4500 zboruri saptamanale. Printre cele mai importante destinatii spre care compania are zboruri frecvente se numara urmatoarele tari: Italia, Franta, Germania, Austria, Grecia, Suedia, Elvetia, Romania, Belgia, Portugalia, Spania, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Brazilia, China, Australia etc.

Servicii si politica de bagaje Alitalia

Compania Alitalia are patru tipuri de servicii:

Classica - este clasa ecomonica, unde pasagerii care zboara pe distante scurte sau medii, beneficiaza de o bautura gratuita si de o gustare, sau o masa, in functie de durata zborului.

Classica plus - este clasa economica premium, care ofera cam aceleasi beneficii precum cea economica, insa permite pasagerilor sa aiba extra loc pentru picioare, in special in cazul zborurilor de cursa lunga, birouri dedicate pentru check in si mai multe bagaje.

Ottima – este clasa de business pentru zborurile de cursa scurta si medie, care presupun atat un serviciu imbunatatit de catering, cat si birouri dedicate pentru check in si acces la zona V.I.P din aeroport.

Magnifica – este clasa de business de cursa lunga, cu servicii speciale pentru pasageri, printre care catering, paturi, perne si locuri mult mai confortabile.

Alitalia are si un serviciu pentru pasagerii fideli, care zboara frecvent, acesta se numeste MilleMiglia, face parte din programul afiliatilor Sky Team si permite clientilor sa colecteze mile pentru care vor fi rasplatiti cu bilete de avion gratuite catre destinatiile tuturor companiilor din programul Sky Team.

In ceea ce priveste bagajele, compania Alitalia permite pasagerilor sa transporte gratuit un bagaj de mana cu greutatea de maximum 8 kg si dimensiunile 55 cm inaltime, 35 cm latime si 25 cm adancime. Bagajele de cala nu pot depasi greutatea de 23 sau 32 kg si in functie de clasa de calatorie, dar si de destinatie. Dimensiunea de 158 de cm este cea maxima pentru bagajele de cala, aceasta reprezentand suma inaltimii, latimii si adancimii bagajului de cala. Pentru orice depasire a numarului, greutatii si/sau dimensiunii permise a bagajelor se va percepe o suma pentru bagaje suplimentare. Echipamentul sportiv care cantareste 23 kg sau mai putin este considerat un bagaj normal, fiind, astfel, inclus in bagajele permise, iar cel care depaseste 23 kg este supus taxei normale de bagaje suplimentare. Instrumentele muzicale cu dimensiunile insumate care nu depasesc 115 cm si cu o greutate maxima de 8 kg pot fi transportate gratuit la bord, in locul bagajelor de mana, dar numai in carcase speciale. In cazul instrumentelor care nu se incadreaza la aceste criterii, va fi achitata o taxa suplimentara, iar rezervarea trebuie facuta cu cel putin 48 de ore inainte de data plecarii.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil