031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau
TAP Portugal sau TAP este compania aeriana nationala a Portugaliei. Baza companiei se afla la Lisabona, in aeroportul Portela. Aceasta a fost infiintata in 1945, iar din anul 2005, face parte din alianta aeriana Star Alliance. TAP este principala companie aeriana care face legatura intre Europa si Brazilia, Africa, America de Sud. In medie, TAP Portugal opereaza 2500 de zboruri pe saptamana, avand o flota de 77 de aeronave moderne, 61 dintre acestea Airbus, iar 16 apartinand de Portugalia Airlines, compania sa aeriana regionala. De-a lungul anilor, compania a castigat mai multe premii de prestigiu, in prezent fiind una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume.

Destinatii TAP

In anul 2012, TAP avea zboruri catre 78 destinatii din 34 de tari din Europa, Africa, America de Nord si de Sud. La sfarsitul anului 2013, in decembrie, 10 noi destinatii au fost adaugate in reteaua TAP Portugal, acestea fiind din Europa: Belgrad, Gothenburg, Hannover, Nantes, Sankt Petersburg si Tallinn, iar celelalte din America Latina: Belem, Bogota, Panama City si Manaus. De asemenea, in 2014, a fost adaugata o noua destinatie, Oviedo. In Romania, TAP a renuntat la zborurile directe din Bucuresti catre Lisabona in luna ianuarie 2016.

In 2015, compania a anuntat ca va adauga zece destinatii noi in Statele Unite, unde are, in prezent, doar doua, Miami si New York, iar pentru Brazilia, inca opt sau zece destinatii noi, unde, in prezent, are 11 destinatii. 

Servicii si politica de bagaje TAP Portugal

Serviciile oferite de compania TAP includ web check-in, check-in mobil, doua sali de asteptare diferite in aeroportul din Lisabona si un program special pentru cei care zboara frecvent.

Bagajul de mana

Bagajul de mana nu poate sa depaseasca 8 kilograme pentru pasagerii care zboara la clasa economica. Pasagerii  care zboara la clasa executive dispun de 2 piese de maximum 16 kilograme in total. Suma totala a dimensiunilor pentru bagajele de mana nu trebuie sa depaseasca 115 cm.  Pentru copiii sub 2 ani, infanti, compania permite un bagaj de maximum 10 kilograme si un carucior.

Bagajul de cala

In ceea ce priveste politica de bagaje a companiei, TAP le permite pasagerilor sai sa isi transporte la cala cate un bagaj de persoana, de pana la 23 de kilograme, daca zboara la clasa economica, iar daca zboara la clasa executive, dispun de 2 bagaje de pana la 32 de kilograme fiecare.

Pentru pasagerii care zboara spre anumite destinatii precum Brazilia, Africa sau Statele Unite, politica bagajelor difera: se va aplica conceptul de numar maxim de bagaje, intre 2 bucati a cate 23 de kilograme, pentru clasa economica, si 3 bucati a cate 32 de kilograme, pentru clasa executive. Infantii beneficiaza de un singur bagaj. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil