031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Vueling este o companie aeriana de tip low cost din Spania, avand sediul in Barcelona, El Prat de Llobregat. Aceasta companie are hub-uri in Aeroportul El Prat din Barcelona si Fiumicino – Leonardo da Vinci din Roma, Italia. Alte baze aditionale ale companiei se afla in A Coruna, Alicante, Amsterdam, Bilbao, Bruxelles, Florenta, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Paris-Orly, Santiago de Compostela, Sevilla si Valencia. Vueling este a doua cea mai mare companie aeriana din Spania, in 2014 servind mai mult de 17,2 milioane de pasageri.

Compania Vueling a fost fondata in februarie 2004, iar primul zbor comercial a avut loc pe 1 iulie 2004, intre Barcelona si Ibiza. Prima flota a companiei a fost formata din doua aeronave Airbus A320, acestea efectuand zboruri intre Barcelona si Bruxelles, Ibiza, Palma de Mallorca si Paris-Charles de Gaulle. Aeropoortul din Madrid a fost desemnat a doua baza pentru Vueling in 2005, iar urmatorul a fost Paris Charles de Gaulle, in 2007, prima baza a companiei aflata in afara Spaniei. Sevilla a fost a treia baza, in decembrie 2007.

In anul 2007, compania s-a confruntat cu anumite probleme financiare, iar in 2008, Vueling a fuzionat cu Clickair, compania low cost rivala din Spania, pentru a crea impreuna o companie mai puternica, capabila sa concureze cu gigantii companiilor aeriene din Spania. Dupa fuzionare, compania a ramas cu numele de Vueling si a ajuns a doua cea mai importanta pe piata din Spania, in 2009 servind 8.2 milioane de pasageri, in aproape 50 de destinatii.

Destinatii Vueling

Vueling are zboruri spre mai mult de 100 de destinatii, acoperind orasele principale din Spania, Europa, Africa de Nord, cu zboruri directe sau zboruri de conexiune cu escala in Barcelona sau Roma. Printre cele mai importante orase spre care Vueling opereaza zboruri frecvent se numara Bruxelles, Copenhaga, Paris, Lyon, Nisa, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Dublin, Roma, Florenta, Milano, Venetia, Casablanca, Amsterdam, Rotterdam, Oslo, Lisabona, Barcelona, Ibiza, Madrid, Sevilla, Stockholm, Zurich, Edinburgh, Liverpool, Londra, Manchester, Birmingham si multe altele.

Servicii si politica de bagaje Vueling

Compania aeriana pentru zboruri low cost Vueling ofera o serie de servicii foarte importante pentru pasagerii sai. Acestea sunt: serviciul de check-in online, trei tipuri diferite de tarife, in functie de nevoile si preferintele pasagerilor: taxa basic, taxa optima si taxa excellence. De asemenea, cu ajutorul companiei Vueling, pasagerii isi pot rezerva hotelul din orasul spre care vor calatori, pot inchiria o masina si pot sa acumuleze puncte bonus in functie de numarul zborurilor efectuate cu aceasta companie. Vueling ofera posibilitatea de a alege unde sa fie acumulate punctele, fie in programul Punto, fie in programul Iberia Plus. Alte servicii ale companiei includ in-flight menu, VIP lounge, asigurari de zbor, posibilitatea de a alege locul din avion, parcare, birouri de informare etc.

In ceea ce priveste politica bagajelor pentru compania low cost Vueling, aceasta permite pasagerilor sa isi aduca gratuit un bagaj de mana de maximum 10 kg, si cu dimensiunile care sa nu depaseasca 55 x 40 x 20 cm.

In cazul bagajelor de cala, pentru planurile tarifare Optima, Economy si Excellence, fiecare pasager are dreptul la bagaj de cala de maximum 23 kg, care va fi taxat cu o suma intre 13 si 29 euro/bagaj/segment drum daca va fi platit online, la achizitionarea biletelor de avion. Numarul maxim de bagaje este de 3, pentru fiecare pasager, iar daca greutatea maxima este depasita, fiecare kilogram in plus va fi taxat cu 12 euro.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil