031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Finnair este compania aeriana nationala a Finlandei, avand hub-ul in Aeroportul Helsinki-Vantaa. Este de asemenea cea mai mare linie aeriana din Finlanda. Finnair face parte din alianta aeriana Oneworld si este a cincea cea mai veche linie aeriana din lume, care a functionat neintrerupt de la infiintare pana in ziua de astazi. Primul zbor a fost realizat in anul 1924, pe ruta Helsinki – Tallin, iar in 1983, Finnair a fost prima companie aeriana care a oferit un zbor non-stop din Europa de Vest catre Japonia. De asemenea, compania se afla mereu pe lista celor mai sigure linii aeriene din lume. Finnair se afla intr-o continua dezvoltare, in 2015 transportand peste 10 milioane de pasageri, in peste 60 destinatii din Europa, 13 din Asia si 4 din America de Nord.

Flota Finnair este compusa din aeronave Airbus A319, Airbus A320, Airbus A321, Airbus A330, Airbus A340, Airbus A350, precum si ATR-72, Embraer E-170 si Embraer E-190.

Destinatii Finnair

Compania aeriana Finnair opereaza zboruri in destinatii din Europa, Asia, Australia, America de Nord si Orientul Mijlociu. Printre destinatiile din Europa se numara Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania etc. Printre cele din Asia amintim China, Hong Kong, Japonia, Indonezia, India, Singapore, Thailanda, in Australia opereaza zboruri catre si de la Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Perth, in America de Nord zborurile sunt catre Chicago, Miami, New York, Toronto, iar in Orientul Mijlociu catre Israel si Emiratele Arabe Unite. 

Servicii si politica de bagaje Finnair

Unul dintre cele mai importante servicii oferite de compania aeriana Finnair este reprezentat de programul de fidelitate Finnair Plus, prin care compania isi rasplateste clientii fideli. Alte servicii includ diverse programe de divertisment la bordul avioanelor, mese si bauturi servite pasagerilor, revista proprie,  intitulata Blue Wings, doua lounge-uri in Aeroportul Helsinki-Vantaa, precum si servicii de online si mobile check-in.

In ceea ce priveste politica de bagaje, Finnair permite pasagerilor sa transporte un bagaj de mana cu dimensiunile standard de  56 x 45 x 25 cm, de maximum 8 kilograme, pentru pasagerii de la clasa economica, iar cei de la clasa business pot transporta doua bagaje de cala de maximum 10 kilograme, greutate combinata. Pasagerii mai pot transporta si un laptop, o geanta sau o servieta pe langa bagajul de mana. Greutatea maxima permisa pentru bagajele de cala este de 32 de kilograme. Pasagerii de la clasa economica pot beneficia, gratuit, de un bagaj de cala de cel mult 23 de kilograme, iar cei de la clasa business de doua bagaje de cel mult 23 de kilograme fiecare. Clientii care calatoresc cu infanti mai pot lua un bagaj in plus de maximum 23 de kilograme si un carucior. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil