031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Blue Air este prima companie aeriana romaneasca de tip low cost cu capital 100% privat, care a fost lansata pe 13 decembrie 2004. La momentul respectiv, Blue Air a fost ceva nou pentru Romania, fiind singura companie care oferea pasagerilor zboruri ieftine catre cele mai cautate si importante destinatii din Europa. Ideea din spatele infiintarii companiei a fost de a oferi oamenilor o alternativa sigura si accesibila de a zbura in lume. In anul 2012, Blue Air s-a clasat pe locul 3 in topul companiilor aeriene care deservesc Romania.

Compania Blue Air a fost fondata de catre omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul holdingului Romstrade, iar in primii ani de functionare, oferea zboruri catre destinatii din Franta si Italia, ulterior extinzandu-se catre majoritatea tarilor din Europa Occidentala. Cresterea companiei a fost constanta, astfel incat, la sfarsitul anului 2011, Blue Air opera deja zboruri spre mai mult de 20 de destinatii importante. Acum, destinatiile Blue Air s-au dublat, zborurile din Romania ajungand pana in orase precum Stockholm, Liverpool sau Atena.

Flota Blue Air este constituita, in prezent, din aeronave moderne, Boeing 737, seria 737-300, 737-400, 737-500, 737-700 si 737-800, capacitatile acestora fiind intre 126 si 189 de locuri.

Destinatii Blue Air

Blue Air a anuntat recent introducerea unor rute noi de zboruri, atat interne, cat si internationale, oferind, astfel, optiunea de a calatori la preturi mici spre cele mai cautate destinatii din Europa. Printre tarile spre care Blue Air opereaza frecvent zboruri din Romania se numara Italia, Marea Britanie, Spania, Franta, Irlanda, Grecia si Germania.

Toate orasele spre care compania aeriana are zboruri sunt urmatoarele: Atena, Bacau, Barcelona, Bari, Birmingham, Bologna, Brasov (transfer), Bruxelles, Bucuresti, Castellon, Catania, Cluj, Constanta (si transfer), Dublin, Florenta, Glasgow, Hamburg, Iasi, Ibiza, Koln, Lamezia Terme, Larnaca, Liverpool, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Menorca, Milano (Bergamo si Linate), Napoli, Nisa, Palma de Mallorca, Paris, Roma, Salonic, Sibiu, Stockholm, Stuttgart, Torino si Valencia.

Servicii si politica de bagaje Blue Air

Serviciile oferite de compania Blue Air sunt dintre cele mai variate, acestea incluzand mese calde, oferite contra-cost, atat pentru micul dejun, cat si pentru cina, Business Lounge, care presupune acces la unul dintre cele doua saloane ale companiei, dupa efectuarea formalitatilor de check-in si Control Securitate si Frontiera. Serviciul Business Lounge se taxeaza cu 20 euro/persoana si este disponibil doar pentru plecarile din Aeroportul International Henri Coanda – Bucuresti. Alte servicii includ rezervare de grup - pentru un grup de calatori de minimum 10 persoane (care vor beneficia de anumite facilitati), charter, transport aerian cargo, publicitate la bordul aeronavelor, parcare la aeroport si check-in online.

In ceea ce priveste bagajele, fiecare pasager are dreptul la maximum patru bagaje de cala, cu dimensiunile maxime acceptate de 100 x 80 x 30 cm. Bagajul de cala va fi taxat in functie de perioada de calatorie, astfel: in high season taxa va fi de 25 euro/ bagaj / pasager / segment de zbor, iar in low season taxa va fi de 18 euro / bagaj / pasager / segment de zbor. Greutatea maxima admisa per bagaj este de 32 kg. Bicicletele pot fi transportate numai ca bagaj de cala, in schimbul unei taxe de 25 euro / bucata / segment de zbor. In cazul echipamentelor sportive de golf, schi, schi nautic etc. care nu depasesc greutatea de 32 kg, se va percepe o taxa de 30 euro / bucata / pasager / segment de zbor, iar acestea necesita husa corespunzatoare pentru transportul cu avionul.

Pentru bagajul de mana, fiecare pasager are dreptul la o singura piesa care nu trebuie sa depaseasca 10 kg si dimensiunile 55 x 40 x 20 cm.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil