031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Aegean Airlines este cea mai mare companie aeriana din Grecia, membra a Star Alliance din iunie 2010. Cele mai importante hub-uri ale companiei sunt Aeroportul International Atena, Aeroportul International Thessaloniki (ambele in Grecia) si Aeroportul International Larnaca (din Cipru).  Istoria companiei incepe in anul 1987, cand a fost infiintata, pe vremea aceea, insa, fiind o linie aeriana specializata in transportul oamenilor de afaceri si serviciilor de ambulanta. Flota Aegean Airlines este formata, in prezent, din 35 avioane Airbus A320, 8 avioane Airbus A321, 1 avion Airbus A319, 4 avioane Dash 8-100, 10 avioane Dash 8-Q400.

Destinatii Aegean Airlines

Compania are, in prezent, o retea care include 134 de destinatii, dintre care 100 internationale, in 42 de tari si 34 de zboruri domestice. Printre tarile din reteaua destinatiilor Aegean Airlines se numara, in primul rand, Grecia, apoi Olanda (ex. Amsterdam), Spania (Barcelona, Madrid etc.), Germania (Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg etc.), Belgia (Bruxelles), Ungaria (Budapesta), Romania (Bucuresti), Danemarca (Copenhaga), Portugalia (Lisabona), Regatul Unit (Londra), Italia (Milano, Pisa, Roma, Venetia), Franta (Paris), Cehia (Praga), Austria (Viena), Polonia (Varsovia) si multe altele din Europa, dar si din afara ei, precum Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi), Egipt (Cairo, Alexandria), Australia (Sudney, Melbourne, Toronto etc), Canada (Montreal, Calgary), Singapore, Israel (Tel Aviv) si altele. 

Servicii si politica de bagaje Aegean Airlines

Aegean Airlines opereaza atat zboruri normale, programate, cat si zboruri cargo si chartere. Compania ofera pentru clientii sai web check-in, mobile check-in, un serviciu de localizare online a bagajelor, iar, mai nou, pasagerii pot cantari  si trimite singuri bagajele la cala, pentru a evita coada de la check-in.  

In ceea ce priveste politica bagajelor, aceasta difera in functie de clasa la care zboara pasagerul: clasa economica sau business. Pentru clasa economica, pasagerul are dreptul la un bagaj de mana de maximum 8 kilograme,  cu dimensiunile 55 x 40 x 20 cm si un bagaj de cala de maximum 20 de kilograme.  Pentru clasa business, pasagerul are dreptul la 2 bagaje de mana, unul de maximum 8 kilograme si dimensiunile 55 x 40 x 20 cm, iar celalalt de maximum 5 kilograme si dimensiunile 45 x 35 x 20 cm, iar la cala poate transporta 2 piese de bagaj, de pana la 32 de kilograme. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil