031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

Czech Airlines este compania aeriana nationala a Republicii Cehe, avand hub-ul in Aeroportul Vaclav Havel din Ruzyne, Praga. Compania este membra a aliantei aeriene SkyTeam si a fost fondata in 1923. Czezh Airlines are curse spre cele mai multe destinatii din Europa si face legatura intre importante puncte din Asia, Orientul Mijlociu, America si Africa de Nord. Primul zbor al companiei a avut loc intre Praga si Bratislava. In 1939, dupa invadarea Cehoslovaciei de catre nazisti, dezvoltarea companiei a incetat, insa in 1957 a devenit a doua companie aeriana din lume care folosea aeronave cu turboreactor. In 1995, dupa separarea Cehiei de Slovacia, compania aeriana a adoptat numele curent, CSACzech Airlines.

Flota Czech Airlines include aeronave precum Airbus A319-100, Airbus A320-200, Airbus A321-200, ATR 42-500, ATR 72-500 si Boeing 737-500. 

Destinatii Czech Airlines

In prezent, Czech Airlines opereaza zboruri catre 111 destinatii din 45 de tari. Printre cele mai importante rute efectuate de pe Aeroportul din Praga se numara cele spre Amsterdam, Barcelona, Madrid, Paris, Londra, Roma, Copenhaga sau Stockholm. Din Romania, Czech Airlines efectueaza zboruri de pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti, iar printre destinatiile spre care se poate zbura se afla Praga, Barcelona, Bruxelles, Stuttgart, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Berlin. Zurich etc.

Servicii si politica de bagaje Czech Airlines

Printre cele mai importante servicii pe care compania Czech Airlines le ofera clientilor sai se numara web si mobile check-in, aplicatie de mobil, revista Review, Sky shop si altele. Politica de bagaje a companiei permite clientilor sa ia la bord un bagaj de mana de maximum 10 kilograme, incluzand obiectele personale, pentru clasa economy, un bagaj de cel mult 12 kilograme pentru cei de la clasa economy flex si 2 bagaje de maximum 12 kilograme impreuna, pentru cei de la clasa business.

In ceea ce priveste bagajul de cala, pentru pasagerii de la clasa economica, acesta nu trebuie sa depaseasca 23 de kilograme, pentru clasa economy flex – 32 de kilograme, iar cei de la clasa business pot transporta 2 bagaje de 32 de kilograme. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil