031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
  • Din Bucuresti
  • Din Timisoara
  • Din Bacau

TAROM (Transporturi Aeriene Romane) este o compania aeriana de linie, care opereaza zboruri interne si internationale regulate precum si zboruri charter spre 53 de destinatii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Transporturilor, detine 95% din capitalul companiei. TAROM a transportat 2,19 milioane de pasageri in anul 2012, cu o flota de 24 de aeronave, clasandu-se pe locul 2 in Romania, dupa compania low cost Wizz Air. Incepand cu anul 2010, TAROM face parte din alianta SkyTeam, iar in prezent, trece printr-un proces de privatizare partiala.

Prima companie aeriana din Romania a fost fondata in anul 1920 sub numele CFRNA (Compania Franco Romana pentru Navigatie Aeriana). Dupa al II-lea Razboi Mondial, cand Uniunea Sovietica si-a extins influenta in Estul Europei, s-a format compania TARS (Transporturi Aeriene Romano Sovietice) in anul 1945, urmand ca mai tarziu, partea sovietica a companiei sa fie cumparata de Romania, iar la 18 Septembrie 1954, sa preia denumirea TAROM (Transporturi Aeriene Romane). Pana in anii 1960, TAROM opera zboruri in peste 12 orase europene, iar in 1966 a avut loc primul zbor transatlantic, urmand ca in 1974 sa ia startul primul zbor regulat spre New York (Aeroportul JFK).

TAROM a decis sa-si concentreze operatiunile din Bucuresti (Aeroportul International Henri Coanda) (OTP) si din Aeroportul International Cluj Napoca (CLJ) si a initiat zboruri internationale directe de pe Aeroportul international Sibiu (SBZ). Un program de innoire a flotei a inceput in anul 2006 cu achizitia a patru aeronave Airbus A318, trei aeronave Boeing 737-800 si doua ATR 72-500, flota ajungand pana in 2009 la 26 de aeronave.

Compania are un program de fidelitate numit "Smart Miles", care si-a schimbat denumirea in Flying Blue in iunie 2010, tot atunci aderand si la SkyTeam si devenind al-13-lea membru al acestei aliante. Incepand cu martie 2013, compania TAROM a initiat discutii cu Airbus, Embraer, Boeing si Mitsubishi pentru a uniformiza flota in jurul unui singur producator si a unui singur tip de avion cu reactie. In prezent, exsita zboruri in peste 52 de destinatii (incluzand charterele) din 22 de tari (Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord), precum si catre cel putin 10 destinatii interne.

Destinatii TAROM

In Romania, TAROM are curse aeriene spre orase precum Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Iasi, Bacau, Satu Mare sau Timisoara, destinatii cu relief variat si nenumarate atractii turistice.

Europa Occidentala cuprinde tari si destinatii cu un mix fascinant intre istoria solemna si prezentul modern, oferta de zboruri TAROM incluzand o serie de orase ideale fie pentru un city break, fie pentru turism de afaceri: Frankfurt, Paris, Amsterdam, Londra, Munchen, Bruxelles, Nisa.

Sudul Europei detine toate ingredientele necesare unei vacante perfecte: soare, plaje aurii, muzee faimoase, strazi si arhitectura cu aer boem, gastronomie renumita si un cadru natural magic, in apropierea unor orase ca: Atena, Roma, Larnaca, Salonic, Bologna, Valencia, Barcelona, Madrid sau Torino.

Daca doriti o calatorie cu avionul intr-unul dintre orasele Europei Centrale si de Est, aceasta zona va ofera o gama larga de optiuni turistice si culturale dar si pentru afaceri, in tari care prezinta cel mai bine caracteristicile continentului ce le adaposteste: Budapesta, Viena, Chisinau, Geneva, Belgrad, Sofia, Praga sau Moscova.

Tarile nordice fascineaza orice turist prin diferentele culturale, diversitatea formelor de relief si prin specificul traditiei si obiceiurilor, destinatia catre care TAROM asigura zboruri directe din aceasta regiune fiind Stockholm.

Servicii si politica de bagaje TAROM

Meniul la bord: TAROM asigura un meniu gratuit la bordul aeronavelor sale, luand in calcul distanta si destinatia calatorilor, in functie si de timpul petrecut in avion. Meniurile pentru clasa economic si business includ: sandwich, meniu rece sau meniu cald si sunt livrate cu flyere individuale care contin informatii referitoare la ingrediente, gramaj si alergeni - informatii furnizate in limbile romana si engleza. Pentru zboruri scurte, precum si pentru cele catre destinatii interne, sunt preferate gustarile, in timp ce pentru cursele lungi, meniurile sunt mai consistente. Pasagerii TAROM au posibilitatea sa aleaga inclusiv bauturi alcoolice, precum vin sau bere, iar la clasa Business, pe cursele externe ale companiei pot servi chiar si sampanie.

Ca pasager TAROM puteti avea un bagaj de mana care sa nu depaseasca dimensiunile: 55 x 40 x 20 cm (lungime x latime x inaltime), in calatorii cu aeronave de tip Boeing si Airbus si 35 x 30 x 20 cm (lungime x latime x inaltime) pentru zboruri cu avioane de tip ATR 42 / ATR 72, iar greutatea totala a bagajului de mana sa nu depaseasca 10 kg. Daca in calatoria dumneavostra exista zboruri la care participa avioane TAROM, dar si alti transportatori, este posibil sa fie nevoie sa respectati si alte standarde si reguli pentru bagaje, drept pentru care este bine sa va informati din timp pentru fiecare companie aeriana implicata in zborul spre destinatia dorita.

Versiunea Desktop Versiunea Mobil