City Break Istanbul

Călătorie între Orient și Occident

Cauta City Break
1 Camera (2 Adulti ) Adauga camere / calatori

Oferte City Break Istanbul

City break Istanbul - oferte actualizate în timp real pentru zboruri și cazare ieftină în Istanbul. Profitați acum și mergeți în vacanță în Turcia!

City Break Istanbul

Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, care se întinde pe două continente: Asia și Europa.  Fiind un loc cu un famec aparte, istoria, atmosfera orientală și viața de noapte fac din acest oraș o destinație perfectă pentru un city break. Dacă ajungeți în Istanbul, pregătiți-vă aptitudinile de negociator, pe care le veți exersa foarte mult în Marele Bazar, lăsați-vă cuceriți de bucătăria orientală și plimbați-vă prin locurile autentice ale orașului. Istanbul are foarte multe obiective turistice interesante, pe care trebuie sa le vizitați și admirați în cadrul vacanței de aici. Haideți să le descoperim împreună!

Top 5 obiective turistice din Istanbul:

  • Moscheea Albastră
  • Palatul Topkapi
  • Marele Bazar
  • Catedrala Sfânta Sofia
  • Turnul Galata

Influențele europene și asiatice din Istanbul fac din acest oraș unul cu totul special, în care se îmbină perfect cele două continente. Plimbându-vă prin Istanbul, veți avea senzația că sunteți ba într-un oraș asiatic autentic, cum este Hong Kong, ba într-unul european, ca Roma sau Madrid. Așadar, un lucru este cert: în Istanbul nu veți avea timp să vă plictisiți. Deloc. Fiind un oraș cu o suprafață impresionantă, va trebui să vă deplasați, uneori, cu tramvaiul sau metroul pentru a ajunge în diverse părți ale acestuia. Pe lângă obiectivele turistice recomandate mai sus, nu trebuie să le ocoliți nici pe următoarele: Bazilica Cisterna, Parcul Gulhame, Palatul Dolmabahce, Muzeul Sfânta Sofia, Piața Sultahnamet, Palatul Ibrahim Pașa, Moscheea lui Suleyman, Moscheea Nouă, Podul Galata, Bazarul Egiptean, Cetatea Yedikule și Universitatea din Istanbul.

Dacă aveți timp, trebuie să experiementați și băile turcești în Istanbul. Se spune că nu esti cu adevărat curat până nu ai făcut o baie turcească, așadar este o experiență pe care ar trebui să o încercați. De asemenea, să vă plimbați cu vaporul prin Strâmtoarea Bosfor, cea care leagă partea europeană a Turciei de cea asiatică, pentru a admira cele mai frumoase peisaje și să vă urcați în Turnul Galata, de unde vă puteți bucura de o priveliște superbă asupra orașului.

Restaurante în Istanbul

În ceea ce privește mâncarea, trebuie să știți că bucătăria turcească este o adevărată aventură culinară, plină de arome și condimente inedite. Puteți gusta un kebap delicios aproape la orice restaurant sau local mai mic din Istanbul, baklava cu nucă și miere sau rahat turcesc. Bineînțeles că fără a gusta un ceai și o cafea turcească nu puteți să încheiați o masă în Turcia. Câteva localuri și restaurante în care puteți intra sunt: Pandeli, Yakup 2, Kumkapi, Four Seasons, Barbecue House, Kayikci Restaurant, Topaz și Beyti Restaurant.

Shopping în Istanbul

Cel mai bun loc pentru cumpărături în Istanbul rămâne Marele Bazar, unde, după cum am menționat mai sus, trebuie să negociați pentru orice, așadar, mare atenție să nu vă lăsați păcăliți și să plătiți mult prea mult pentru niște lucruri mărunte. În Marele Bazar veți găsi peste 5.000 de magazine, cu produse de tot felul, de la haine și încălțăminte, până la lenjerii de pat, ceramică sau bijuterii din aur. Un alt loc demn de vizitat pentru shopping este Bazarul de Condimente, unde veți descoperi cele mai interesante arome. Pentru shopping în Istanbul mai puteți merge și în Piața Taksim, mai puțin aglomerată și cu prețurile mai mici, la Galleria Atakoy sau la Atlas Han. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil