Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Praga

Dacă intenționați să petreceți un city break în Praga, ați făcut o alegere foarte bună, deoarece veți descoperi o destinație de weekend fascinantă, care are foarte multe de oferit. Capitala Cehiei este un oraș superb, cu un farmec aparte, care poate cuceri pe oricine în doar câteva momente. Fiind una dintre cele mai frumoase capitale din Europa, Praga are o istorie impresionantă, clădiri cu o arhitectură deosebită, un centru vechi din care nu veți dori să mai plecați și cea mai bună bere din Europa. Dacă aveți în plan un sejur în capitala Cehiei, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinatiei, actualizat constant și disponibil gratuit pe site-ul nostru, descoperind, astfel, cele mai importante activități și obiective turistice din Praga

Top 5 obiective turistice din Praga:

  • Castelul din Praga
  • Catedrala Sfântul Vitus
  • Podul Carol, Karluv Most
  • Ceasul Astronomic
  • Centrul Vechi

Orașul de pe Vltava este unul cu adevărat deosebit și nu trebuie să lipsească de pe lista de vacanță a niciunui turist pasionat de artă, istorie și tradiție. Un city break în Praga va fi o adevărată aventură, presărată cu o importantă lecție de istorie, cu monumente interesante și bere de calitate, asta dacă vă place, bineînțeles. Pe oriunde vă veți plimba prin acest oraș european, veți descoperi ceva care să vă facă să-l iubiți și mai mult - de la căldura și amabilitatea cu care praghezii tratează străinii, până la frumusețea și farmecul străzilor tradiționale. Alte obiective și atracții turistice din Praga, pe care vi le recomandăm cu drag, sunt: Palatul Regal, Biserica Sfântul George, cartierul Josefov, Vechea Sinagogă, cartierele Stare Mesto și Mala Strana, Palatul Wallenstein, Vechea Primărie, Teatrul Național, Grădina Zoologică, Muzeul Franz Kafka, Biserica Sfântul Nicolae, Muzeul Comunismului.   

Profitați de timpul pe care îl aveți la dispoziție în vacanță și plimbați-vă prin Centrul Vechi, ascultați cu drag muzicienii de pe stradă, admirați clădirile superbe, fotografiați tot ce vă iese în cale și lăsați-vă fermecați de acest oraș magic!

Evenimente din capitala Cehiei

Festivalul de muzică Jazz local este unul dintre cele mai vechi din întreaga Europă, la care participă unele dintre cele mai mari nume din domeniu. Orașul de pe Vltava nu are rolul doar de capitală europeană cunoscută pentru atracțiile sale turistice, ci are și un renume datorită aparițiilor sale în filme celebre precum Mission Impossible, Amadeus, Shanghai Knights, Casino Royale, regizori de succes alegând străzile și arhitectura orașului ca platou de filmare.

Velka Pardubicka este un eveniment sportiv și social, o cursă de cai, cu obstacole și probe de îndemânare, care se desfășoară pe o lungime de aproximativ 7 km. Caii înscriși la celebra cursă trebuie să aibă cel puțin 6 ani, iar jocheii sunt supuși unor probe cu obstacole nu tocmai ușoare, prin care își pot demonstra abilitățile de călărie într-un concurs de mare anvergură.

Restaurante renumite

Nu uitați să intrați într-un local tradițional și să savurați o adevărată bere pragheză, Pilsner Urquell sau Budweiser. Încercați și preparatele locale, deoarece nu veți avea nimic de pierdut. Câteva localuri și restaurante bune pe care vi le putem recomanda: Kolkovna, Bellevue, U Basnika Panve, U Fleku, La Veranda, Bohemia Bagel, La Casa Argentina sau Maitrea.

Shopping în Praga

Sâmbătă dimineața este posibil să nu vedeți prea multe persoane pe străzi, dar un lucru este cert - următoarele 3 locuri vor fi mereu supraaglomerate: Vitezne Namesti, Jirak și Naplavka, aici fiind locul de întâlnire pentru cei care urmăresc încă de la primele ore ale zilei produse proaspete și bio. În funcție de obiectivul de shopping pe care doriți să-l îndepliniți în capitala Cehiei, puteți merge în mai multe zone din oraș pentru cumpărături. Pentru suveniruri și accesorii autentice din capitala Cehiei, puteți merge pe Podul Carol, unde veți găsi tot felul de produse frumoase. Alte zone comerciale recomandate pentru shopping în Praga sunt: Piața Wenceslas, Na Prikope, Palladium Shopping Centre sau Shopping Center Letnany.

Alte activități din capitala europeană

Vizite la expoziții și lucrări de artă

Dacă alegeți să vă petreceți timpul admirând expoziții de artă modernă într-un city break în Praga, puteți începe cu Rudolfinum - care deși pare o clădire destul de conservatoare din exterior, situată în piața Palach, găzduiește expoziții cu lucrări de artă care depășesc orice imaginație. Acesta este tipul de galerie care încearcă să surprindă și reușește să identifice spiritul artei contemporane, fiind de asemenea și una dintre puținele galerii de artă din Cehia care are buget pentru a permite expoziții cu nume mari. Holešovice DOX, Veletržní palác, Muzeul Kampa, SVIT sau City Surfer Office sunt tot atracții turistice din acelasi domeniu, recomandate pentru arta contemporană.

Primăvara pragheză

Acesta este cel mai mare eveniment muzical anual din oraș, cu artiști celebri și orchestre simfonice, organizează 4-6 concerte zilnic, în biserici, grădini sau curți, interpretând senzațional opere ale celor mai faimoși compozitori din lume.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.