Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Istanbul

Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, care se întinde pe două continente: Asia și Europa. Fiind un loc cu un famec aparte, istoria, atmosfera orientală și viața de noapte fac din acest oraș o destinație perfectă pentru un city break. Dacă ajungeți în această destinație, pregătiți-vă aptitudinile de negociator, pe care le veți exersa foarte mult în Marele Bazar, lăsați-vă cuceriți de bucătăria orientală și plimbați-vă prin locurile autentice ale orașului. Acesta are foarte multe obiective turistice interesante, pe care trebuie sa le vizitați și admirați în cadrul vacanței de aici. Haideți să le descoperim împreună!

Dacă aveți în plan un city break în Istanbul, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinației, descoperind, astfel, cele mai importante activități și obiective turistice din cel mai mare oraș din Turcia.

Top 5 obiective turistice din Istanbul:

  • Moscheea Albastră
  • Palatul Topkapi
  • Marele Bazar
  • Catedrala Sfânta Sofia
  • Turnul Galata

Influențele europene și asiatice fac din acest oraș unul cu totul special, în care se îmbină perfect cele două continente. Plimbându-vă prin oraș, veți avea senzația că sunteți ba într-un oraș asiatic autentic, cum este Hong Kong, ba într-unul european, ca Roma sau Madrid. Așadar, un lucru este cert: în Istanbul nu veți avea timp să vă plictisiți. Deloc. Fiind o destinatie cu o suprafață impresionantă, va trebui să vă deplasați, uneori, cu tramvaiul sau cu metroul, pentru a ajunge în diverse părți ale acesteia. Pe lângă obiectivele turistice recomandate mai sus, nu trebuie să le ocoliți nici pe următoarele: Bazilica Cisterna, Parcul Gulhame, Palatul Dolmabahce, Muzeul Sfânta Sofia, Piața Sultanahmet, Palatul Ibrahim Pașa, Moscheea lui Suleyman, Moscheea Nouă, Podul Galata, Bazarul Egiptean, Cetatea Yedikule și Universitatea din Istanbul.

Dacă aveți timp, trebuie să încercați și faimoasele băi turcești. Se spune că nu esti cu adevărat curat până nu ai făcut o baie turcească, așadar este o experiență pe care ar trebui să o încercați. De asemenea, vă recomandăm să vă plimbați cu vaporul prin Strâmtoarea Bosfor, cea care leagă partea europeană a Turciei de cea asiatică, pentru a admira cele mai frumoase peisaje și să vă urcați în Turnul Galata, de unde vă puteți bucura de o priveliște superbă cu întregul oraș.

Evenimente recomandate

Festivalul Gastronomic Internațional de la Istanbul își propune să creeze o perspectivă diferită prin reunirea bucătăriei tradiționale turcești cu bucătăria internațională, un mix de gusturi rafinate, prin care atât bucătari de clasă mondială, cât mai ales cei de pe plan local împărtășesc cunoștințele și experiența lor din arta culinară, în compania unor activități de divertisment și concursuri pe baza unor mâncăruri tradiționale.

Restaurante renumite

Fără a gusta un ceai și o cafea turcească nu puteți să încheiați o masă în Istanbul. Câteva localuri și restaurante în care puteți intra sunt: Pandeli, Yakup 2, Kumkapi, Four Seasons, Barbecue House, Kayikci Restaurant, Topaz și Beyti Restaurant. Unele dintre cele mai mari moșteniri culturale ale acestui oraș, care a jucat un rol major la începutul dezvoltării civilizației locale, bazate pe valorile teritoriului Anatolian, sunt preparatele din bucătăria turcească. Bucătăria locală s-a dezvoltat prin amestecuri asiatice, europene, orientale și africane și a evoluat sub influența bucătarilor de-a lungul secolelor, oferind diferite feluri de mâncare și delicatese. Modul de viață nomad a făcut ca activitatea de bază a localnicilor să fie creșterea animalelor, care a condus la o producție mare și un consum important de lapte, împreună cu dezvoltarea unei varietăți de produse lactate, cum ar fi diverse tipuri de brânzeturi, iaurt sau Ayran. În ceea ce privește mâncarea, trebuie să știți că bucătăria turcească este o adevărată aventură culinară, plină de arome și condimente inedite. Puteți gusta un kebap delicios aproape la orice restaurant sau local mai mic din Istanbul, baklava cu nucă și miere sau rahat turcesc.

Shopping în oraș

Turcia a fost întotdeauna un centru comercial deosebit, deoarece multe rute comerciale importante au trecut prin ținuturile Anatoliei de secole. În prezent, destinația noastră nu este un oraș bogat doar în alternative pentru locurile de cumpărături, de la piețe autentice, până la mall-uri moderne, ci mai este și un simbol al diversității de produse. Primul centru comercial din lume, Marele Bazar, a fost construit pentru a revigora orașul după acea perioadă în care Istanbul a fost cucerit și vă va ghida într-o călătorie înapoi în timp. Piața de condimente (Misir Çarșisi), care fascinează vizitatorii prin culorile sale unice, este un alt punct comercial istoric unde, printre altele, putem întâlni condimente și arome turcești autentice. Locuri precum Bursa, Gaziantep, Izmir, Antalya și Trabzon, odată situate pe rute comerciale importante, cum ar fi Drumul Mătăsii, Drumul Condimentelor sau Drumul Regilor, și-au păstrat rolul de centre comerciale din trecut. Astăzi, mai mult de 300 de mall-uri moderne sunt răspândite în toată Turcia, oferind produse de calitate și nenumărate oportunități de divertisment. Cele mai multe dintre aceste mall-uri sunt deschise 7 zile pe săptămână, de la ora 10:00 până la 22:00, adunând o multitudine de branduri sub un singur acoperiș, cu o gamă largă de produse, de la antreprenori locali, la mărci de top din întreaga lume, care organizează o varietate de festivaluri de cumpărături, evenimente la care clienții beneficiază de reduceri speciale de preț. Cel mai bun loc pentru cumpărături în Istanbul rămâne Marele Bazar, unde, după cum am menționat mai sus, trebuie să negociați pentru orice, așadar, mare atenție să nu vă lăsați păcăliți și să plătiți mult prea mult pentru niște lucruri mărunte. În Marele Bazar veți găsi peste 5.000 de magazine, cu produse de tot felul, de la haine și încălțăminte, până la lenjerii de pat, ceramică sau bijuterii din aur. Un alt loc demn de vizitat pentru shopping este Bazarul de Condimente, unde veți descoperi cele mai interesante arome. Pentru shopping în Istanbul, mai puteți merge și în Piața Taksim, mai puțin aglomerată și cu prețurile mai mici, la Galleria Atakoy sau la Atlas Han. 

Alte activități de încercat

Ecoturismul este o activitate bine dezvoltată în orașul turcesc și presupune o vacanță care pune accentul pe armonia dintre agrement și natură, respectând conservarea acesteia. Turcia a fost înzestrată cu toate formele de frumuseți naturale ceea ce a creat posiblități variate de dezvoltare turistică pentru locurile acestea valoroase. Practicat într-un mod echilibrat, fără a aduce daune mediului natural, acesta contribuie la cultura locală dezvoltând comunitățile prin potențialul turistic. Există posibilitatea de a efectua excursii în zonele montane, unde puteți desfășura și alte activități cum ar fi plimbările în natură, fotografii și camping.

Istanbul este orașul sultanilor, la ordinul cărora s-au construit foarte multe băi publice, unele dintre ele datând încă din perioada Romei Antice. Acestea reprezintă un simbol important al Imperiului Otoman pentru că fiecare sultan dorea să construiască o astfel de baie publică, cu o arhitectură mai deosebită decât a predecesorului său. Astfel de locuri publice cu ape termale au la bază o idee islamică a cărei semnificație este necesitatea de a utiliza o apă curgătoare și de a face o baie de abur (saună), câteva dintre cele mai renumite băi turcești fiind: Cagaloglu Hamam, Suleymaniye Hamam, Cinili Hamam sau Cemberlitas Hamman.Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.