Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Catania

Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia și unul dintre cele mai vizitate din Italia. Aflat la poalele vulcanului Etna, orașul a fost de mai multe ori acoperit de lavă sau distrus din cauza cutremurelor, însă a fost reconstruit de fiecare dată. Dacă alegeți să petreceți un city break în Catania, veți avea parte de o experiență foarte plăcută, într-un oraș cu o istorie interesantă și cu multe atracții turistice renumite, ca în toată Sicilia, de altfel. Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai importante atracții turistice din Catania și ce activități puteți face aici!

Top 5 obiective turistice din Catania:

  • Piazza del Duomo
  • Catedrala Sant’Agata
  • Muzeul Belliniano
  • Vulcanul Etna
  • Parcul Bellini

În ultimii ani, turismul a devenit o sursă de venit foarte importantă pentru locuitorii Cataniei, astfel că veți găsi foarte multe lucruri dedicate strict turiștilor. Chiar dacă este un oraș foarte mic, nu vă veți plictisi deloc, deoarece vă puteți plimba prin oraș, pentru a vizita și admira obiectivele turistice, sau vă puteți relaxa pe plajă, la soare, cu o băutură răcoritoare alături. Pe lângă atracțiile turistice recomandate mai sus, nu trebuie să ratați nici Teatrul Roman și Odeon – acestea fiind ruinele romane care s-au păstrat cel mai bine până în zilele noastre, Via Etnea - cea mai importantă arteră din Catania, Piazza Universitaria, piața de pește și alte alimente, Casa delle Farfalle, orașele mici din împrejurimi Aci Castello, Aci Trezza și Caltagirone.  

Un sejur în Catania poate însemna atât aventură, cât și relaxare. În funcție de timpul și disponibilitatea pe care o aveți, puteți bifa ambele lucruri și vă puteți bucura de o vacanță complexă și interesantă. De asemenea, fără a urca pe vulcanul Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, nu puteți spune că ați încheiat călătoria în orașul italian.

Evenimente locale

Dacă intenționați să rezervați o vacanță în Catania, trebuie să rețineți în special Festivalul de Sant'Agata, unde vă recomandăm să ajungeți pentru că veți fi plăcut impresionați. În zilele de 3, 4 și 5 Februarie, locuitorii sărbătoresc patronul lor spiritual. Festivalul teatrelor din Catania este de asemenea parte integrantă din cultura orașului, reprezentat prin cele peste 25 de teatre locale, fiecare având rolul de a promova un anumit tip de spectacol, fie că vorbim despre teatrul de păpuși, operă, balet, tragedia greacă, teatru clasic sau experimental.

Restaurante cu specific sicilian

În ceea ce privește aventura culinară, vă recomandăm să gustați din preparatele tradiționale și să vă bucurați de senzațiile noi descoperite. Bucătăria din Catania prezintă atât influențe italiene, cât și mediteraneene, astfel că peștele și fructele de mare pot fi servite oricând și oricum, alături de un pahar de vin tradițional. Câteva restaurante și localuri pe care le puteți încerca sunt: Ristorante Ambasciata del Mare, La Siciliana, Café Charmant, Ristorante il Locandiere, Gisira Pizza and Drinks, Trattoria Catania Ruffiana, Tale sau Restaurante Ciuciulina.

Shopping în Catania

Pentru pasionații de shopping, dar și pentru cei care caută doar câteva suveniruri simple, trebuie să faceți o vizită la Corso Italia, dar să mergeți și pe Via Pacini, Via Umberto I și Via Etnea. Mai puteți ajunge la Catania Mall, Porte di Catania Shopping Mall sau în complexul Etnapolis, inima activităților comerciale din oraș. 

Alte activități din oras

Catania este un oraș cu un ritm energic continuu: practic, în fiecare zi a săptămânii, în orice moment al anului, Catania oferă posibilitatea de a petrece o seară minunată în mijlocul distracției. Străzile din centrul istoric, de la Piazza Teatro Massimo la Piața Universității și Piazza Santo Spirito sunt invadate de mii de tineri, care vin la numeroase baruri și pub-uri, pentru posibilitatea de a sociliza cu prietenii la o băutură și de a asculta muzică bună. Pentru iubitorii unei atmosfere disco, Catania oferă o gamă largă de locuri care atrag tinerii chiar și din alte provincii din afara Siciliei. Tipurile de divertisment depind de obicei de fiecare zi a săptămânii, care diferă prin propria tematică. În timpul verii, cluburile de pe coastă devin adevărate locuri de divertisment sub stele, creând seri de neuitat la doar câțiva pași de mare.Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.