Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Bruxelles

Bruxelles este capitala Belgiei și unul dintre sediile Parlamentului European (alături de Strasbourg și Luxemburg), un oraș mic și modern, perfect pentru un city break de neuitat. Deși suprafata orașului nu este foarte mare, obiectivele turistice sunt destul de multe, iar farmecul acestuia este unul cu adevărat special. Dacă v-ați hotărât să descoperiți orașul belgian, veți găsi un loc perfect pentru plimbări, o arhitectură deosebită, un oraș curat și multe atracții turistice impresionante. Pentru un city break în Bruxelles, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinației, descoperind, astfel, informații cu privire la cele mai importante activități și obiective turistice din capitala Belgiei.

Top 5 obiective turistice din Bruxelles:

  • Grand Place
  • Parlamentul European
  • Palatul Regal
  • Monumentul Atomium
  • Catedrala Saints Michel et Gudule

Un sejur la Bruxelles va însemna o adevărată aventură culturală, într-una dintre cele mai importante capitale din lume. Dacă sunteți iubitori de ciocolată, atunci trebuie să știți că ați ajuns în rai, deoarece belgienii sunt unii dintre cei mai mari producători din lume. Ciocolata belgiană este celebră atât pentru gustul ei foarte bun, cât și pentru prețurile cam piperate. De asemenea, trebuie să încercați gofrele, berea belgiană și cartofii prăjiți. Nu uitați că orașul este și capitala Uniunii Europene, precum și unul dintre sediile Parlamentului European, astfel că vă puteți simți bine știind că ați ajuns în locul în care se iau cele mai importante decizii pentru Uniunea Europeană. Pe lângă topul obiectivelor turistice din Bruxelles, recomandate mai sus, nu trebuie să uitați nici de Manneken-Pis, celebra statuie simbol pentru oraș, Mini-Europe, ansamblul de machete în miniatură cu cele mai importante monumente din țările membre ale Uniunii Europene, Galeriile Saint-Hubert, Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Horta, Muzeul Magritte, Muzeul Ciocolatei, Catedrala Sacre-Coeur și Muzeul Regal al Forțelor Armate și de Istorie Militară.

Evenimente în capitala Belgiei

Indiferent ce perioadă alegeți pentru o vacanță în Bruxelles, veți găsi mereu un eveniment interesant la care puteți participa. Spre exemplu, dacă perioada aleasă este iarna, puteți participa la Winter Wonders, festivalul de Crăciun catalogat drept unul dintre cele mai frumoase din Europa. De asemenea, vă recomandăm Noaptea Albă a Muzeelor, concursul de muzică clasică Regina Elisabeta, Festivalul de Vară Bruxelles sau Comic Strip Festival, care are loc în fiecare septembrie.

Brosella Folk & Jazz este un festival internațional de muzică jazz, care are loc în fiecare an, în al doilea weekend din luna iulie, la „Teatrul Verde” din Osseghem Park, situat în apropiere de Atomium. Această inițiativă are loc în fiecare an, începând cu anul 1977, iar din 1986 festivalul se organizează prin intermediul organizației non-profit De Vrienden van Brosella - Les Amis de Brosella (Friends of Brosella). Brosella prezintă concerte de folk și jazz, cu versiuni contemporane ale acestor genuri muzicale, inclusiv evenimente pentru copii, cu activități de teatru, muzică, ateliere de lucru și divertisment.

Restaurante renumite

Bucătăria belgiană are câteva caracteristici aparte. Cunoscuți în întreaga lume, cartofii au devenit o bijuterie a gastronomiei populare belgiene. Pentru orice turist care vizitează capitala Belgiei este absolut de neconceput să nu încerce specilitățile celebre "Frites", la prețuri accesibile. Chiar dacă invenția cartofului prăjit datează de la sfârșitul secolului al 18-lea undeva în Paris, nu există nicio îndoială că belgienii sunt cei care l-au adoptat sub formă de bastoane crocante și l-au transformat într-unul dintre produsele de bază pentru gastronomia lor. În Belgia, cuvântul "cafe" are două semnificații: cafea, băutura de care vă bucurați în fiecare dimineață, acasă sau la birou, sau unitatea în care puteți comanda, cunoscută drept cafenea. Deși belgienii sunt băutori de cafea, cafenelele lor sunt cunoscute în primul rând pentru faptul că servesc și bere, ca o întoarcere la origini, prin berea tradițională. Belgienii își iubesc berea, anual se consumă aproximativ 100 de litri, dar pentru a vedea varietatea și bogăția acestui patrimoniu, mergeți la o cafenea de specialitate, cereți sfatul personalului pentru recomandări și bucurați-vă de atmosfera veselă din Grand-Place, unde puteți să experimentați băutura tradițională într-un mod cât mai sociabil. Dacă vă întrebați unde puteți lua masa în Bruxelles, iată câteva restaurante și localuri recomandate de turiști: Chez Leon, Chalet Robinson, T’Kelderke, Le Vismet sau Comme chez Soi.

Shopping în Bruxelles

Cumpărăturile în Bruxelles nu se limitează doar la ciocolată, gofre și bere, deși aceste produse tradiționale merită cu siguranță încercate. Pentru o sesiune adevărată de shopping în Bruxelles, vă recomandăm, în primul rând, Avenue Louise, apoi Boulevard de Waterloo, Avenue de la Toison d’Or, precum și Rue Antoine Dansaert. Veți găsi aici tot felul de magazine ale unor branduri celebre, dar și unele mai puțin renumite, ale producătorilor locali, unde veți descoperi lucruri drăguțe la prețuri accesibile. Odată ce ați localizat locurile de cumpărături, trebuie să știți că majoritatea locuitorilor orașului merg la cumpărături sâmbăta, pentru că duminica multe magazine sunt închise, deci dacă doriți să evitați aglomerația, renunțați la astfel de activități în după-amiezele de sâmbătă. În schimb, duminica, magazinele din apropiere de Piața Centrală (Grand Place) sunt în general deschise la fel ca și unele dintre piețele din Bruxelles.

Bruxelles are una dintre cele mai vechi arcade comerciale din lume. Spre deosebire de mall-urile obișnuite, aceste galerii oferă mărci de înaltă calitate și articole de lux, pe care le puteți achiziționa în mod normal din interiorul unor clădiri vechi și mari, unde vă puteți adăposti pentru a scăpa de ploile scurte dar și pentru a vă petrece timpul liber.

Există două tipuri de suveniruri pe care le puteți achiziționa din Bruxelles - produse alimentare și accesorii personalizate cu elemente definitorii ale orașului. Zona turistică principală, care vă poate oferi astfel de produse, este de-a lungul străzilor pietonale înguste, care conduc la Piața Centrală (Grote Markt). Cu toate acestea, este de preferat ca pentru alimente și băuturi să verificați mai multe magazine, ca să nu plătiți 5 Euro pentru o sticlă de bere pe care o puteți achiziționa de la supermarket, în aceeași zonă, cu 2 Euro. Berile belgiene clasice sunt la mare căutare și pot fi ușor transportate ca bagaj de cală, la orice companie aeriană, fiind disponibile la toate supermarket-urile, mari și mici, cu mărci precum: Leffe, Chimay, Kriek și Duvel, pentru a numi doar câteva.

Alte activități din "Orașul Ciocolatei"

Festivalul de Vară de la Bruxelles a fost inițiat în 2002 (anterior fiind numit Eu'ritmix). În prezent, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale și, mai presus de toate, este o sărbătoare populară, care promovează diverse discipline artistice: teatru, muzică, animații stradale, subliniind patrimoniul arhitectural. Festivalul de Vară de la Bruxelles are loc în ultimele 10 zile ale lunii august și poate fi vizitat la Palais și Mont des Arts.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.