City Break Catania

Excursie în Sicilia

Cauta City Break
1 Camera (2 Adulti ) Adauga camere / calatori

Oferte City Break Catania

City break Catania – disponibilitate în timp real pentru un city break în Catania! Confirmare instant pentru orice vacanță!

City Break Catania

Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia și unul dintre cele mai vizitate din Italia. Aflat la poalele vulcanului Etna, orașul a fost de mai multe ori acoperit de lavă sau distrus din cauza cutremurelor, însă a fost reconstruit de fiecare dată. Dacă alegeți să petreceți un city break în Catania, veți avea parte de o experiență foarte drăguță, într-un oraș cu o istorie interesantă și cu foarte multe atracții turistice.

Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai importante atracții turistice din Catania și ce activități puteți face aici în cadrul unui city break.

Top 5 obiective turistice din Catania:

  • Piața del Duomo
  • Catedrala Sant’Agata
  • Muzeul Belliniano
  • Vulcanul Etna
  • Parcul Bellini

În ultimii ani, turismul a devenit o sursă de venit foarte importantă pentru locuitorii Cataniei, astfel că veți găsi foarte multe lucruri dedicate strict turiștilor. Chiar dacă este un oraș foarte mic, în Catania nu vă veți plictisi deloc, deoarece vă puteți plimba prin oraș, pentru a vizita și admira obiectivele turistice, sau vă puteți relaxa pe plajă, la soare, cu o băutură răcoritoare alături. Pe lângă atracțiile turistice recomandate mai sus, nu trebuie să ratați nici Teatrul Roman și Odeon – acestea fiind ruinele romane care s-au păstrat cel mai bine până în zilele noastre, Via Etnea - cea mai importantă arteră din Catania, Piazza Universitaria, piața de pește și alte alimente, Casa delle Farfalle, orașele mici din împrejurimi Aci Castello, Aci Trezza și Caltagirone.  

Un city break în Catania se poate traduce atât prin aventură, cât și prin relaxare. În funcție de timpul și disponibilitatea pe care o aveți, puteți bifa ambele lucruri și vă puteți bucura de o vacanță complexă și interesantă. De asemenea, fără a urca pe vulcanul Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, nu puteți spune că ați încheiat city break-ul în Catania.

Restaurante în Catania

În ceea ce privește aventura culinară, vă recomandăm să gustați din preparatele tradiționale și să vă bucurați de senzațiile noi descoperite. Bucătăria din Catania de bucură de influențe italiene, cât și mediteraneene, astfel că peștele și fructele de mare pot fi servite oricând și oricum, alături de un pahar de vin tradițional. Câteva restaurante și localuri pe care le puteți încerca sunt: Ristorante Ambasciata del Mare, La Siciliana, Café Charmant, Ristorante il Locandiere, Gisira Pizza and Drinks, Trattoria Catania Ruffiana, Tale sau Restaurante Ciuciulina.

Shopping în Catania

Pentru pasionații de shopping, dar și pentru cei care caută doar câteva suveniruri simple, trebuie să faceți o vizită la Corso Italia, dar să mergeți și pe Via Pacini, Via Umberto I și Via Etnea. Mai puteți ajunge la Catania Mall, Porte di Catania Shopping Mall sau în complexul Etnapolis, inima shoppingului din Catania. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil