City Break Atena

Descoperă orașul zeilor!

Cauta City Break
1 Camera (2 Adulti ) Adauga camere / calatori

Oferte City Break Atena

City break Atena –confirmare instant pentru cele mai convenabile prețuri. Profitați de ofertele în timp real și zburați spre Atena la tarife cât mai mici!

City Break Atena

Atena este unul dintre cele mai vechi orașe capitale din Europa, care s-a modernizat foarte mult în ultimii ani. Fiind, în continuare, un important centru cultural, dar și pentru relaxare, Atena este una dintre destinațiile preferate pentru un city break. În oraș veți întâlni o armonie perfectă între antic și modern, vechi și nou, tradiție și inovație. Din fericire, grecii au păstrat foarte bine toate siturile arheologice găsite, inclusiv cele descoperite pe când săpau pentru metrou, așa că puteți admira o mulțime de lucruri interesante printr-o simplă călătorie cu acesta. Așadar, dacă v-ați decis că veți petrece un city break în Atena, haideți să aflăm care sunt cele mai importante obiective și atracții turistice pe care le puteți admira aici:

Top 5 obiective turistice din Atena:

  • Muzeul Național de Arheologie
  • Acropole și împrejurimile
  • Agora
  • Muzeul de Istorie Benaki
  • Dealul Lycabettus

Atena a fost un oraș foarte înfloritor în antichitate și, în ciuda ocupațiilor romane și otomane, a ajuns, în vremurile moderne, unul dintre cele mai importante și vizitate orașe din Europa. Contrastul dintre vechi și nou, aglomerația și haosul orașului fac din acesta un loc deosebit cu un farmec aparte. Aproape că toată infrastructura sa a fost transformată și modificată, începând cu sistemul de tramvaie, metrou, drumuri noi și viaducte care au ușurat traficul. Puteți descoperi orașul inclusiv la pas, dar, având o întindere destul de mare, vă sfătuim să mergeți cu metroul sau cu o mașină închiriată. Alte obiective turistice pe care trebuie să le vizitați în timpul vacanței din Atena sunt: Parthenonul, Mănăstirea Medievală Daphni,Templul Atenei, Teatrul lui Dionisos, Clădirea Parlamentului, Muzeul Bizantin sau Grădinile Naționale de lângă piața Syntagma.

Dacă ajungeți într-un city break în Atena, puteți să profitați și de autobuzul turistic, care vă poate duce prin toate locurile importante din oraș. Nu uitați, însă,cea mai bună modalitate de a descoperi locurile și tavernele autentice este o plimbare la pas.

Restaurante în Atena

În ceea ce privește restaurantele din Atena, vizitați cartierul Psyrri, unde veți găsi atât cafenele, cât și restaurante cochete. Printre localurile recomandate se numără Psaras, unde puteți savura fructe de mare, To Kioupi, o tavernă tradițională cu sandwich-uri, Avocado, dacă sunteți vegetarieni sau Taverna Tou Psyrri.

Shopping în Atena

Orice călătorie într-un oraș străin trebuie să se încheie cu cel puțin o sesiune autentică de shopping. În ceea ce privește shopping-ul în Atena, trebuie să ajungeți pe străzile Voukourestiou, Patriarhou, Ioakim, Skoufa, Tsakalof, Kanari sau străzile de pe lângă Kolonaki. Încercați să faceți o vizită și la piața locală de pe Strada Athinas, unde veți descoperi o mulțime de produse autentice grecești sau specialități din Armenia și Rusia. 

Versiunea Desktop Versiunea Mobil