Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Venetia

Un oraș înconjurat de apă, gondole și bărci peste tot, palate unice și o liniște ce îmbracă totul. Aceasta este Veneția, fascinantul oraș din Italia ce primește milioane de turiști anual, din toate colțurile lumii. Pentru a petrece un city break aici, trebuie să vă pregătiți să admirați unele dintre cele mai frumoase monumente din Europa și chiar din lume, toate adunate într-un singur loc. Având atâtea obiective turistice importante și atracții deosebite, orașul este destinația perfectă pentru o vacanță cu persoana iubită sau cu cei dragi. Dacă aveți în plan un city break în Veneția, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinației, descoperind, astfel, cele mai importante activități și obiective turistice din orașul îndrăgostiților, unele dintre cele mai cunoscute fiind:

Top 5 obiective turistice din Veneția:

  • Palatul Dogilor
  • Marele Canal
  • Bazilica San Marco
  • Piața San Marco
  • Podul Rialto

Veneția este un oraș unic în lume, cu un farmec aparte, care îl face să fie o destinație perfectă pentru o vacanță, în special pentru cuplurile de îndrăgostiți. Orașul are 180 de canale și 450 de poduri, iar cea mai bună modalitate de a-l explora este printr-o plimbare la pas. Este de asemenea un oraș bogat în muzee, clădiri istorice și opere de artă impresionante. Un city break în Veneția va fi, așadar, o aventură culturală și istorică extrem de importantă. Pe lângă obiectivele turistice enumerate mai sus, în acest oraș italian mai puteți admira și Colecția de artă Peggy Guggenheim, Muzeul de Artă Modernă Ca' Pesaro, Muzeul Ca' Rezzonico, Piața Rialto, Muzeul de Istorie Naturală, Biblioteca Națională, Biserica Santa Maria dei Miracoli, Ponte dei Sospiri.

Odată ajunși în această destinație, trebuie să vă plimbați cu gondola sau cu vaporașul, să descoperiți producătorii de sticlă de Murano și să vizitați atelierele lor, să vă plimbați prin oraș cu aparatul de fotografiat la îndemână, astfel încât să imortalizați orice moment important și orice operă, clădire sau monument vă impresionează, să nu ratați nicio galerie de artă și, dacă este posibil, să ajungeți în perioada în care se desfășoară Carnavalul de la Veneția, pentru a lua parte la ceva cu totul special. Cu toate acestea, în orice perioadă alegeți să veniți într-un city break în orașul îndrăgostiților, va fi tot timpul ceva care să vă impresioneze.

Evenimente importante

Carnavalul de la Veneția - cel mai faimos bal mascat din lume, a luat naștere în Epoca Medievală, dar a fost recunoscut oficial în secolul 18. Evenimentul a devenit un loc de desfacere pentru tot ceea ce a fost interzis timp de secole de către regimul sobru al Dogilor.

Festivalul Internațional de Film - are loc între a doua jumatate a lunii August și începutul lunii Septembrie. Proiecțiile au loc la diferite cinematografe, dar centrul evenimentului se concentrează în jurul zonei Lido.

Restaurante renumite

Pentru a lua masa în stil venețian și a vă bucura de cele mai gustoase preparate tradiționale, vă recomandăm să căutați tratoriile autentice, care nu se află pe traseul turistic obișnuit. Totuși, câteva nume de restaurante și localuri pe care le puteți încerca sunt acestea: Da Fiore, Locanda Cipriani, Riviera, Da Mamo, Osteria La Zucca, Osteria Antico Giardinetto sau Ristorante Marco Polo. La Zucca este un local intim și confortabil, prietenos, care servește mâncăruri excelente și autentice. Interiorul restaurantului cu pereți din lemn este decorat cu opere de artă, care au ca simbol dovleacul (Zucca, în traducere, înseamnă dovleac) iar de la ferestre puteți admira o priveliște către un canal și un pod frumos, care îl traversează. Birraria La Corte este o pizzerie populară atât în rândul locuitorilor, precum și pentru turiști. Vara, acest restaurant are o mulțime de mese afară, pe terasă. Pizza de aici este de-a dreptul delicioasă, cu multe variante de personalizare la alegere, inclusiv cu brânză afumată, iar salatele și pastele se află și ele pe lista de recomandări, împreună cu vinul casei care include și Prosecco spumant în ofertă, ca de altfel și deserturi deosebite.

Shopping în oraș

Pentru a face shopping în Veneția, puteți merge pe Via XXII Marzo, unde veți găsi toate brandurile internaționale. Dacă sunteți în căutare de lucruri mai puțin scumpe, vă recomandăm Piața Rialto, Mercatino de Miracoli și micile magazine sau tarabe cu suveniruri aflate în apropierea monumentelor importante. Bragora este un spațiu multifuncțional: centru comercial, centru de servicii și punct cultural, iar printre produsele sale veți întâlni accesorii de plajă obtinute din vele de barcă, gondole de jucărie introduse în sticle, curele și bijuterii artizanale, toate acestea putând avea cu ușurință rolul de cadou autentic din orașul italian. Ca un reper local pentru comunitate, această zonă găzduiește uneori și nopți de comedie, sau ateliere de lucru cu artiști talentați. Stabilit ca o expozitie de artă plastică, Atelier Leonardo comercializează bijuterii de la unii dintre cei mai buni artiști din lume, specializați în sticlă de Murano, mulți dintre ei fiind profesioniști cu tradiție și experiență în domeniu.

Alte activități interesante

Teatrul Fenice este situat în apropiere de Muzeul Correr, un punct cultural grandios, renovat și redecorat complet după două incendii, impresionante fiind sala de spectacole, sala de ceremonii și loja regală. Puteți încerca să călătoriți și cu Vaporetto, achiziționând un abonament ce oferă acces către orice insulă din apropierea Veneției: Insula Murano, Insula San Michele sau Insula Burano.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.