Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Varsovia

Varsovia - orașul Phoenix al Europei

Varșovia este unul dintre cele mai indestructibile orașe din Europa, acesta reușind nu doar să surpaviețuiască ci chiar să renască după fiecare atac. La finalul celui de-al doilea Război Mondial 8 clădiri din 10 erau distruse!

Nou dar vechi. Cam așa poate fi descrisă Varșovia. Orașul, cel puțin centrul vechi, a fost reconstruit după 1945 folosind picturi și poze vechi. Spiritul a rămas în timp ce clădirile sunt totuși destul de noi!

Top obiective turistice

Palatul Regal

Centrul vechi

Muzeul razboiului din Varșovia

Palatul Culturii și Științei

Calea Regală

Locul de naștere al lui Chopin

Ajuns în Varșovia probabil vei observa și mici sau mari asemănări cu Bucureștiul. Arhitectura nouă se îmbină cu cea din perioada comunistă, păstrând și aerul romantic al vremurilor de mult apuse! O vizită în Varșovia este mereu un prilej bun pentru a repeta sau învăța date și evenimente istorice importante.

Pentru a înțelege mult mai bine această țară, dar și istoria ei, ai putea rezerva câteva zile și pentru Cracovia - fosta capitală a Guvernării Germaniei ocupate. Lagărul de la Auschwitz este deschis vizitelor publicului larg.

Nu se pote lăuda cu prea multe spații verzi, dar dacă ai vrea să te bucuri de o vizită în natură, parcul Saski din Cimitirul Evreiesc este unul dintre preferatele turiștilor.

Evenimente

Fiind capitala uneia dintre cele mai mari țări din Europa, Varșovia găzduiește anual o sumedenie de evenimente. Fie că vrei să experimentezi viața de noapte, târguri de carte, carnaval sau concerte de muzică clasică, Varșovia la are pe toate.

În luna Decembrie sunt organizate anual mai multe piețe de Crăciun prin tot orașul, cele mai mari sunt la Castelul Regal sau la Palatul Culturii. De aici puteți cumpăra diverse bucate tradiționale sau suveniruri.

Restaurante

Cei care își doresc să testeze adevărata bucătărie poloneză vor încerca restaurantele "Bar Mleczny", Milk Bars în engleză. Cu toate că numele poate induce în eroare, în aceste locuri nu se servește lapte, ci mâncare locală foarte ieftină, dar și foarte gustoasă! Desigur, servirea se face de cele mai multe ori în farfurii de plastic. Genul acesta de restaurante încep însă în ultima vreme să devină tot mai populare printre studenți, multe dintre ele având decoruri destul de ingenioase.

Printre restaurantele recomandate: Amber Room din categoria fine dining, sau restaurantul Stara Kamienica din categoria mâncare mai ieftină, dar bună!

Alte activități

Sunt atât de multe lucruri de făcut în Varșovia! Muzeul posterelor, cea mai îngustă casă din lume, muzeul neoanelor sunt doar câteva dintre muzeele altfel pe care le puteți vizita! O altă atracție mai puțin cunoscută și convențională este inima lui Chopin. Acesta și-a dorit ca la moarte inima să îi fie trimisă în Varșovia, așadar sora sa i-a îndeplinit în mare secret această dorință neobisnuită. Inima lui Chopin este îngropată la biserica Sfânta Cruce din Varșovia.Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.