Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Pisa

Pisa este un oraș micuț, din centrul Italiei, cunoscut mai degrabă pentru celebrul Turn înclinat. Deși are o mulțime de alte atracții turistice, foarte importante, Turnul înclinat rămâne principalul obiectiv, atrăgând o mulțime de turiști anual. Așadar, dacă vă doriți să petreceți un city break la Pisa, ați făcut o alegere inspirată, deoarece veți descoperi un orășel cu un farmec aparte, care vă poate cuceri imediat. Vă prezentăm, în continuare, câteva obiective turistice pe care recomandăm să le vizitați și să le admirați în cadrul vacanței din acest oraș.

Top 5 obiective turistice din Pisa:

  • Turnul înclinat, cunoscut și doar ca Turnul din Pisa
  • Baptiserul
  • Catedrala din Pisa
  • Campo dei Miracoli
  • Biserica Santa Maria della Spina

Chiar dacă Turnul înclinat este cel mai important și cunoscut monument al orașului, dacă ajungeți într-un city break la Pisa trebuie să vă asigurați să ați bifat toate celelalte obiective și atracții turistice, pentru a vă bucura de tot ceea ce orașul are de oferit. După ce admirați turnul și împrejurimile, vă puteți îndrepta, ușor, spre Râul Arno, mergând pe străduțele mici și cochete ale Pisei, traseu pe care veți descoperi centrul vechi al orașului, cu palatele sale care datează de pe vremea Renașterii, biserici cu arhitectură gotică și romană și case medievale. Alte obiective turistice pe care vi le recomandăm în cadrul vacanței din această destinație sunt: străduțele feudale, Piazza dei Cavalieri, Palazzo dei Cavalieri, Școala Normală, Palatul Gambacorti, Biserica San Francesco, Piața Domului, Cimitirul Monumental, Grădina Botanică a Universității din Pisa.

Dacă vă petreceți o vacanță de câteva zile în Pisa, trebuie să faceți o plimbare și cu barca, pentru a vă bucura de o experiență relaxantă, de peisaje minunate și pentru a admira arhitectura clădirilor din oraș dintr-un unghi diferit. De asemenea, în funcție de perioada în care ajungeți aici, puteți participa la un eveniment sau un spectacol deosebit, cum ar fi Luminara, Regatta sau Gioco del Ponte. Anima Mundi, Festivalul Internațional de Muzică Sacră, ce are loc în lunile septembrie și octombrie, este un alt eveniment pe care nu trebuie să îl ratați.

Evenimente recomandate

Pisa este un oraș activ din punct de vedere cultural și plin de viață, cu mai multe evenimente artistice, care au loc în fiecare an. Teatrul "Verdi" oferă un program bogat în fiecare an, dar sunt și multe cinematografe și un club de cinema remarcabil, intitulat Arsenale, care oferă posibilitatea de a vedea filme în limba lor originară. Recent restaurat, Stazione Leopolda găzduiește variate evenimente: de la concerte de jazz, la balet, de la petreceri organizate de către studenți Erasmus, la sesiuni de lectură și poezie. Orașul găzduiește de asemenea și o serie de reuniuni și conferințe internaționale, precum și festivaluri de nivel internațional, precum Sant'Ubaldo.

Restaurante celebre

Dacă vorbim despre gastronomia locală, nu putem să sărim peste vinuri, uleiul de măsline sau să omitem trufele și cireșele. Pisa se mândrește cu peste 19 soiuri de cireșe, piersici și pepeni aromați, nuci, castane și miere de cea mai bună calitate. Ca desert, amintim aici delicatesa locală ce ia formă de tort de ciocolată cu orez, intitulat “Torta co'bischeri”. În ceea ce privește arta culinară, preparatele tradiționale cu specific italian sunt la loc de cinste și nu ar trebui să ezitați în a le încerca. Câteva localuri și restaurante pe care vă recomandăm să le încercați sunt: A Casa Mia, Trattoria da Mario, Il Campano, La Panacea, Il Bistrot sau Osteria del Porton Rosso. 

Shopping în orașul Turnului Înclinat

Niciun city break nu poate fi încheiat până nu cumpărați măcar un suvenir mic pentru cei dragi. Indiferent de ceea ce vreți să achiziționați, în Pisa veți găsi zone diverse pentru shopping. Noi vă recomandăm: zona din jurul Turnului, unde sunt tot felul de magazine cu suveniruri și produse diverse, străzile Corso Italia, Borgo Stretto, via Mercanti și via Rigattieri. Zona din jurul Turnului Înclinat este împânzită de magazine cu suveniruri ieftine - pe care le puteți ignora sau nu, iar cele mai interesante branduri sunt pe cele 2 străzi menționate anterior, dar și pe Mercanti și Via dei Rigattieri, cu multe magazine excelente. Toate în jurul centrului orașului, unde sunt și vânzători care comercializează cărți vechi și picturi.

Alte activități interesante

Provincia Pisa găzduiește un patrimoniu artistic, care merge mai departe de faimoasa Piazza dei Miracoli, cu restul orașului și printre dealuri splendide și cătune medievale rurale din zonă. În orașul uimitor Volterra, din partea de sud a provinciei Pisa, aveti posibilitatea de a vizita încântătoarele ziduri medievale, Domul si Piazza dei Priori, precum și alte comori turistice, cum ar fi cele din secolul al IV-lea î.Hr., Porta Etrusca și Teatro Romano.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.