Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Milano

Milano, capitala modei, așa cum i se mai spune, este unul dintre cele mai importante și vizitate orașe din Italia. Orașul este un loc perfect dacă vreți să evadați puțin din cotidian și să vedeți atât clădiri istorice, cu o arhitectură impresionantă, cât și clădiri sau locuri moderne. În plus, dacă vă plac pastele milaneze, nu ar mai trebui să stați deloc pe gânduri și să vă pregătiți chiar acum pentru un city break la Milano! 

Dacă aveți în plan o mini vacanță în capitala modei, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinatiei și astfel veți descoperi cele mai importante activități și obiective turistice din cel mai mare oras din Italia, unele dintre cele mai cunoscute fiind enumerate mai jos:

Top 5 obiective turistice din Milano:

  • Domul, faimoasa catedrală simbol pentru oraș
  • Piazza del Duomo
  • Castelul Sforzesco
  • Teatro alla Scala
  • Galeriile Vittorio Emmanuele

Milano este un oraș complex, în care veți întâlni, deopotrivă, magazine și baruri de lux, dar și galerii de artă, locuri vechi și autentice, încărcate de istorie. Farmecul orașului este unul aparte și vă recomandăm cu cel mai mare drag să îl descoperiți în cadrul unui city break la Milano. De asemenea, menționăm și faptul că în acest oraș elegant veți găsi foarte multe obiective turistice impresionante, pe lângă cele enumerate mai sus. Câteva exemple sunt: Pinacoteca di Brera, Biserica Santa Maria del Carmine, Arcul Păcii, Gara Centrală, Galeria de Artă Modernă, Biserica San Lorenzo Maggiore, Piața Catedralei, Cenacolo Vinciano, Parcul Sempione.

În funcție de timpul pe care îl aveți pentru city break-ul din Milano, vă sfătuim să faceți o vizită și la Planetariul Ulrico Hoepli, pentru a învăța lucruri fascinante despre astronomie, să mergeți la Cimitirul Monumental, unde puteți admira statui și opere de artă clasice, să vă relaxați în parc, dar și să vă lăsați pierduți pe străduțele orașului, cu aparatul foto în mână, pentru a descoperi cele mai frumoase locuri de aici.

Evenimente recomandate

Expo Milano: un nou concept de expoziții, dedicate vizitatorilor. 184 de zile de evenimente, peste 140 de participanți și o expoziție extinsă pe un milion de metri pătrați, care asteaptă cel putin 20 de milioane de vizitatori, aducând noi oportunități de dezvoltare pentru Milano. Orașul se poate lăuda cu academiile sale de creație, unde și-au început carierele cei mai buni designeri și stiliști de calibru internațional, precum Philippe Starck. Există multe evenimente anuale, care atrag vizitatori din toate colțurile lumii și care reprezintă un model pentru tinerele talente, ce doresc să se concentreze pe inovarea sau pe cercetarea unor noi direcții stilistice. 

Săptămâna Modei: eveniment recunoscut la nivel internațional pentru conceptele și creațiile din domeniul vestimentar, la care sunt invitați designeri celebri, precum: Gucci, Prada, Giorgio Armani, Versace, Dolce & Gabbana sau Fendi.

Târgul internațional de mobilă: în fiecare an, marele Salon atrage mase de vizitatori din întreaga lume în acest oraș, care devine capitala conceptelor. 

MTV Europe Music Awards: o săptămână de evenimente muzicale, care transformă Piazza Duomo într-o sală imensă de concerte de anvergură.

Restaurante celebre

Dacă ne referim la preparatele tradiționale, fie că vorbim despre Risotto Milanez, inventat de către pictorul Zafferano, fie despre cocktail-ul Negroni, un lucru este cert - nu există niciun alt loc din Italia care să se poate lăuda cu un număr atât de mare de restaurante variate: trattorii toscane, localuri cu specific chinezesc sau japonez, pub-uri irlandeze, baruri mexicane, pizzerii Bella Napoli sau restaurante orientale. Motivul? O deschidere foarte mare către toate culturile din interiorul orașului. 

Pentru a lua masa în Milano, vă recomandăm, bineînțeles, preparatele tradiționale, printre care pastele milaneze. Cele mai bune locuri în care puteți mânca sunt trattoriile mici, localurile autentice și restaurantele mai vechi din oraș, pe care le puteți descoperi explorând locurile pe cont propriu. Cu toate acestea, vă recomandăm câteva nume: Cracco – peck, Rigolo, Centro Ittico, Ristorante Pier 52, La Sidreria sau Tigella's.

Shopping în capitala modei

După cum am menționat, orașul acesta este capitala modei pentru Italia, astfel că aici veți găsi magazine de la cele mai mari branduri internaționale. Via Monte Napoleone și Via della Spiga sunt două artere foarte importante pentru shopping în Milano. Vă recomandăm să intrați și în Galeriile Vittorio Emmanuele, dar să căutați și micile magazine cu suveniruri de pe străduțele mai puțin cunoscute, orașul fiind cunoscut în întreaga lume ca o destinație de shopping.

Alte activități interesante

Dacă aveți rezervare pentru un sejur în Milano, vă recomandăm să vizitați și Domul, cea mai mare catedrală gotică din lume. Este imposibil să ratați cel mai impresionant monument al orașului. Construcția a durat peste 400 de ani, având o arhitectură formată din turnuri, contraforturi, având peste 3500 de statui, dar ceea ce este de-a dreptul impresionant este privelistea asupra orașului, dacă reușiti să ajungeți la ultimul nivel al clădirii.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.