Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Lisabona

Lisabona este un oraș vesel, colorat și foarte frumos. Toate aceste lucruri, la care adăugăm istoria interesantă, obiectivele turistice și plajele impresionante, pun orașul pe harta celor mai vizitate capitale din Europa și în topul destinațiilor pentru un city break. Imediat ce veți păși în capitala Portugaliei și veți descoperi căsuțele acoperite cu azulejos (plăci ceramice decorative), străduțele înguste acoperite cu piatră cubică și peisajele deosebite, veți fi pe loc cuceriți de acest oraș. Iată, așadar, de ce un sejur în Lisabona este o alegere foarte inspirată, unde puteți să descoperiți obiective turistice și activități locale inedite, iar dacă v-ați planificat să vizitați orașul la pas, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinației pentru a cunoaște toată seria de atracții turistice.

Top 5 obiective turistice din Lisabona:

  • Castelul St. Jorge
  • Bairo Alto, cartierul de sus
  • Parque das Nacoes
  • Cartierul Alfama
  • Mănăstirea Jeronimos

Având un farmec cu adevărat deosebit, Lisabona este destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat. Plimbați-vă prin celebrul cartier Alfama, cel mai vechi din oraș, pe străduțele sale înguste, pitorești, luați liftul Elevator de Santa Justa și mergeți în Bairo Alto, cartierul de sus, pentru a admira orașul și pentru a sta la unele dintre cele mai interesante baruri și localuri din capitala Portugaliei. Plimbați-vă și cu tramvaiul, mergeți la plajă și admirați orice monument întâlniți în cale, pentru că vor fi foarte multe. Alte obiective turistice superbe din oraș, pe lângă cele enumerate mai sus, sunt acestea: Praca do Comercio, Catedrala Santa Maria Maior, Convento do Carmo, Turnul Belem, Parcul Națiunilor, Muzeul Marinei și Estadio do Luz.

Printre alte activități pe care le puteți face aici se numără și o vizită la Grădina Zoologică, una la Oceanario de Lisboa, acesta fiind unul dintre cele mai mari din Europa, dar și vizita la Miradouro Sao Pedro de Alcantara, un loc de unde veți putea admira o panoramă superbă a orașului. 

Evenimente recomandate

Dacă ați rezervat un city break în Lisabona, trebuie să știți că această capitală europeană este destinația perfectă pentru o excursie intensă, diversitatea fiind simbolul principal al orașului. Regiunea are un litoral extins, ideal pentru a sta la plajă sau pentru sporturi de apă, cu un fundal bogat în peisaje deosebite și zone rurale pitorești, monumente clasificate ca aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. Câteva evenimente recomandate care au loc în Lisabona sunt: Peixe em Lisboa - un eveniment culinar, care celebrează diversitatea mâncărurilor tradiționale pe bază de pește, Indielisboa - festival internațional de film indepentent, Festas de Lisboa - zilele Lisabonei, eveniment care se desfășoară în iunie, prin diverse activități precum concerte, filme, muzică, teatru, parade etc. și multe alte evenimente interesante.

Restaurante renumite

Lisabona este un oraș în care mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri. Mesele în capitala Portugaliei sunt lente, intense, pline de arome și conversație, iar deserturile locale ascund multe secrete, câteva prăjituri locale având un renume internațional, cum ar fi Pasteis de Belem, în care baza este aluatul Filo cu cremă din lapte, smântână, vanilie și ...nimeni nu mai știe ce, pentru că rețeta este bine păstrată. Cel mai bine păzit secret al portughezilor este ascuns într-o cafenea din Belém, situată în apropiere de Mosteiro dos Jerónimos, care a devenit rapid o atracție turistică de excepție, în fiecare zi fiind vândute mai mult de 10.000 de porții. Un alt obiectiv turistic din categoria deserturilor faimoase este pe Rua de Belem, la numărul 84, unde veți ajunge la o fabrică înființată în anul 1837, o clădire aproape la fel de faimoasă ca produsele de patiserie vândute aici.

În ceea ce privește mâncarea din capitala Portugaliei, trebuie să încercați preparatele din pește și fructele de mare, dar și băuturile locale, ca Ginjinha. Restaurantele și localurile deosebite pe care le puteți încerca sunt în special cele mici, tradiționale, ușor de găsit după aromele bucătăriei pe lângă care treceți. Cu toate acestea, vă recomandăm și câteva nume de restaurante mai cunoscute, unde puteți savura o masă delicioasă: Martinho da Arcada, Terreiro do Paco, Bica do Sapato, Cervejaria Terindade, Belcanto sau Enoteca de Belem.    

Shopping în capitala Portugaliei

Puteți merge la shopping în Lisabona într-unul dintre centrele comerciale mari, cum ar fi Colombo și Amoreiras, dar pentru magazine la stradă și o atmosferă tradițională, vă sfătuim să vizitați cartierul Baixa, unde veți găsi tot ce doriți, ca și în Chiado sau la Centrul Vasco da Gama, unde veți întâlni o zonă tradițională pentru cumpărături. Activitățile de shopping din acest oraș sunt o experiență placută și cu o ofertă diversă, variind de la magazine tradiționale, la centre comerciale de mari dimensiuni. Dacă doriți să începeți cu magazine tradiționale, nu e nimic mai indicat decât să începeți din Baixa, cu magazinele sale unice, care au rămas neschimbate timp de decenii, construcții pitorești, în perfectă stare de conservare, cu elemente de arhitectură Pombaline. În Chiado veți găsi de asemenea o gamă diversificată de magazine, inclusiv librării, greu de vizitat în altă parte, iar în Avenida da Liberdade veți găsi branduri internaționale de top, în special produse de modă, garantând astfel diversitatea și calitatea vieții unei importante capitale europene. În cartierul Bairro Alto, mai există o gamă largă de magazine, iar în Santos veți întâlni un număr mare de comercianți cu produse din gama decorațiunilor interioare. În apropiere, puteți cumpăra produse proaspete și flori din Piața Ribeira - unul dintre monumentele orașului, iar în zilele de marți și sâmbătă, veți avea posibilitatea de a vizita cele mai importante "piețe de vechituri" ale orașului, cu unele produse de colecție, autentice. Dacă alegeți un city break în Lisabona, trebuie să știți că aici veți întâlni unele dintre cele mai mari centre comerciale din Europa.

Alte activități de încercat

O călătorie la Lisabona poate oferi activități deosebite chiar dacă alegeți doar să vă plimbați pe câteva străzi ale orașului portughez:

Baixa Chiado: începeți cu liftul inedit Santa Justa și continuați până la ruinele Carmo Convent, distruse în cutremurul din 1755, acest obiectiv turistic fiind un exemplu unic rămas din arhitectura gotică locală.

Bairro Alto Cais do Sodré: în partea de sus a Funicularului
Gloria, veți putea admira grădinile și peisajele din S. Pedro de Alcantara, după care continuați de-a lungul Rua D. Pedro V, până când veți ajunge la Real Gardens Príncipe, loc în care există un rezervor de apă, construit în 1864, care poate fi vizitat în timpul săptămânii.

Estrela Prazeres Alcantara Docas: începeți de la Grădinile Estrela (Jardim da Estrela), cu foișorul lor din fier forjat, apoi continuați călătoria cu Bazilica da Estrela, construită în stil baroc și neoclasic.

Mouraria Castelo Alfama: plimbarea la pas începe de la stația de metrou Martim Moniz în Rua do Capelao și continuă de-a lungul Rua da Mouraria, până la Biserica Senhora da Saúde, cu altarul său sculptat în piatră și lemn.

Belém: acest sector vestic al orașului are un număr important de atracții turistice, în special culturale, care pornesc de la stația de autobuz Belém și continuă pe Cais do Sodré.Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.