Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Dublin

Dublin - orasul literaturii

În ultima perioadă, Capitala Irlandei și-a căpătat statutul de destinație perfectă pentru un city-break, fiind un hub pentru zborurile low-cost și totodată cel mai popular punct de intrare în țară. Dublinul este un oraș viu și vesel, ce își atrage vizitatorii cu o viață de noapte foarte activă, o cultură aparte, locuitori prietenoși și o mulțime de obiective turistice interesante. 

Deși peste o treime din populația Irlandei locuiește în Dublin (majoritatea în suburbii), centrul orașului este relativ mic, putând fi străbătut ușor la pas sau pe bicicletă. Și chiar este recomandat să o faceți, pentru a putea admira în voie elegantele clădiri din secolele 17-18 ce amintesc de perioada de glorie a orașului din timpul Imperiului Britanic. Iar după o zi întreagă de vizitat obiective turistice, nicăieri nu se petrece mai bine decât într-unul din cele peste 700 de pub-uri ce împânzesc orașul. Dacă ești fanul istoriei și al pub-urilor, Dublin s-ar putea să fie orașul tău preferat!

Top 5 atracții turistice

Guiness Storehouse

Galeriile Nationale ale Irlandei

Grădina Zoologică și parcul Phoenix

Catedrala St. Patrick

Muzeul de artă modernă

Pentru majoritatea turiștilor veniți în Dublin, experiența Guiness Storehouse rămâne atracția numărul 1 an de an, fiind una dintre cele mai bune într-o fabrică de bere din Europa. Vizitatorii primesc un pahar de Guiness la finalul turului (inclus în biletul de intrare) și pot savura legendara bere irlandeză admirând panorama din Gravity Bar.

Iubitorii de artă se pot delecta la Galeriile Naționale, unde sunt expuse peste 2.500 de picturi, sau la Muzeul de artă modernă. Și deși aceste două muzee au parte de cea mai multă publicitate, sunt o mulțime de alte locuri interesante de văzut, unul dintre acestea fiind ”Royal Hibernian Academy”.

Un alt loc deosebit este ”Trinity College”, cea mai veche universitate din Irlanda, unde se găsește ”Book of Kells”, un manuscript din anul 800, ale cărui pagini sunt decorate cu ilustrații aurite. Tot aici veți găsi și ”Science Gallery”, un alt fel de muzeu, unde arta se îmbină cu știința într-o expoziție captivantă.

Pro Tips

Explorează orașul pe bicicletă, care poate fi inchiriata din centru sau alătură-te unui Walking Tour gratuit. O poți face zilnic la Dublin Castle.

Pub-uri si restaurante

De la fast food până la restaurante de lux, Dublinul le are pe toate. Una dintre recomandări este ”Matt the Thresher”, un gastropub foarte popular printre localnici pentru excelentele preparate din fructe de mare proaspete.

Există multe opțiuni bune de restaurante indiene în zona South William Street iar pe Parnell Street vei găsi restaurante cu specific asiatic, în special chinezesc, coreean și vietnamez. Unul dintre cele considerate cele mai bune este Hophouse, un mix foarte interesant într-un restaurant coreean și un bar irlandez.

Evenimente de-a lungul anului

Irlanda este faimoasă în lume pentru St. Patrick s Day (17 martie), zi în care o imensă paradă colorată șerpuiește prin tot orașul. Peste 500.000 de oameni participă anual la această paradă în Dublin, alte milioane sărbătorind în toată lumea. Buna dipoziție și cheful de distracție pun stăpânire pe oraș, iar la apus petrecăreții ajung cel mai des în pub, unde petrec până târziu în noapte.

Dublinul oferă localnicilor si vizitatorilor posibilitatea de a participa la evenimente dintre cele mai diverse de-a lungul anului, printre care Festivalul Filmului din Aprilie, finalele naționale de Hurling (joc tradițional irlandez) din Septembrie și Festivalul Teatrului din Octombrie.

Iar în Iunie, mulți dintre cei mai buni scriitori ai lumii se adună în Dublin pentru a discuta, dezbate și încânta audiența în cadrul Festivalului Scriitorilor, cel mai de succes eveniment literar anual din Irlanda. Și ținând cont de faptul că Dublin a fost inclus în 2010 în patrimoniul UNESCO ca oraș al literaturii, nu e de mirare că a fost ales ca loc de desfășurare pentru un astfel de eveniment.Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.