Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Atena

Atena este unul dintre cele mai vechi orașe capitale din Europa, care s-a modernizat foarte mult în ultimii ani. Cu o istorie lungă, care datează de la prima așezare din epoca neolitică și o multitudine de cuceritori care au ocupat orașul, capitala Greciei a devenit o metropolă modernă atractivă, cu un farmec de neegalat. Fiind, în continuare, un important centru cultural, dar și pentru relaxare, capitala mediteraneana este una dintre destinațiile preferate pentru un city break. În oraș veți întâlni o armonie perfectă între antic și modern, vechi și nou, tradiție și inovație. Din fericire, grecii au păstrat foarte bine toate siturile arheologice găsite, inclusiv cele descoperite pe când săpau pentru metrou, așa că puteți admira o mulțime de lucruri interesante printr-o simplă călătorie cu acesta. Dacă v-ați decis să petreceți un city break în Atena, haideți să aflăm care sunt cele mai importante obiective și atracții turistice pe care le puteți admira într-un sejur în Grecia:

Top 5 obiective turistice din Atena:

  • Muzeul Național de Arheologie
  • Acropole și împrejurimile
  • Agora
  • Muzeul de Istorie Benaki
  • Dealul Lycabettus

Capitala Greciei este un oraș înfloritor încă din antichitate, în ciuda ocupațiilor romane și otomane, care a ajuns, în vremurile moderne, unul dintre cele mai importante și vizitate puncte turistice din Europa. Contrastul dintre vechi și nou, aglomerația și haosul orașului fac din acesta un loc deosebit cu un farmec aparte. Aproape că toată infrastructura sa a fost transformată și modificată, începând cu sistemul de tramvaie, metrou, drumuri noi și viaducte care au ușurat traficul. Puteți descoperi orașul inclusiv la pas, dar, având o întindere destul de mare, vă sfătuim să mergeți cu metroul sau cu o mașină închiriată. Alte obiective turistice pe care trebuie să le vizitați în timpul vacanței din Atena sunt: Parthenonul, Mănăstirea Medievală Daphni, Templul Atenei, Teatrul lui Dionisos, Clădirea Parlamentului, Muzeul Bizantin sau Grădinile Naționale de lângă piața Syntagma.

Dacă ajungeți într-un sejur în Orașul Zeilor, puteți să profitați și de autobuzul turistic, care vă poate duce prin toate locurile importante din oraș. Nu uitați, însă, cea mai bună modalitate de a descoperi locurile și tavernele autentice este o plimbare la pas.

Evenimente din Orașul Zeilor

La evenimentul de degustare a vinurilor Dionysia sunt invitați cel puțin 100 de producători de vinuri grecești și aproximativ 5000 de vizitatori din Atena. Festivalul anual al Atenei oferă un program încântător de evenimente culturale pe durata lunilor de vară. Cele mai impresionante străzi ale orașului găzduiesc personalități din lumea muzicii, dansului și a teatrului, pentru a sărbători arta în toate formele sale.

Restaurante cu specific mediteranean

Grecii își iubesc mâncarea tradițională. În ceea ce privește restaurantele din Atena, vizitați cartierul Psyrri, unde veți găsi atât cafenele, cât și restaurante cochete. Printre localurile recomandate se numără Psaras, unde puteți savura fructe de mare, To Kioupi, o tavernă tradițională cu sandwich-uri, Avocado, dacă sunteți vegetarieni sau Taverna Tou Psyrri. Printre cele mai renumite feluri de mâncare, amintim: Tzatziki, cu ingrediente precum iaurt, castraveti, usturoi și sare (ideal de servit pe pâine proaspătă), Mousaka cu vinete, cartofi, ceapă, carne de vită, ulei, făină, lapte și unt, preparate la cuptor.

Shopping în Atena

Orice călătorie într-un oraș străin trebuie să se încheie cu cel puțin o sesiune autentică de shopping. În ceea ce privește shopping-ul în Atena, trebuie să ajungeți pe străzile Voukourestiou, Patriarhou, Ioakim, Skoufa, Tsakalof, Kanari sau străzile de pe lângă Kolonaki. Încercați să faceți o vizită și la piața locală de pe Strada Athinas, unde veți descoperi o mulțime de produse autentice grecești sau specialități din Armenia și Rusia. 

Alte activități din capitala Greciei

Vizitați Acropole: turul începe de la templul lui Zeus, unul dintre cele mai mari din antichitate și aproape de Arcul lui Hadrian, care formează intrarea simbolică în oraș. De acolo, mergând pe jos pe strada Dionysou Areopaghitou (prin partea sudică a Acropolei) traversați Teatrul lui Dionysos care adăpostește o mare parte a lucrărilor lui Sofocle, Euripide, Aristofan Aeschylos. Continuând, veți ajunge la ruinele Asklepieion și Stoa of Eumenes, iar de acolo Odeion de Herodes Atticus, care în prezent este locul în care se desfășoară Festivalul de la Atena. De acolo, urcați la locul sacru al Acropolei, una dintre cele mai importante capodopere ale arhitecturii și artei la nivel mondial, cel mai renumit fiind templul Parthenon. În afară de aceasta, la fel de impresionante mai sunt Propylaea, templul, Erechtheion și muzeul, situat în apropiere de Parthenon. Mai mult decât atât, de la înălțimea Acropolei veți avea și o priveliște impresionantă asupra orașului.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.