Consultanta telefonica

Trimite numarul tau de telefon si te sunam noi.

Program: Luni - Vineri de la 09:00 la 18:00

Multumim!
Te vom contacta in cel mai scurt timp.

031 9988
Luni - Vineri 09:00 - 24:00 | Sambata 10:00 - 16:00
Modifica cautarea

Oferte City Break Alghero

Sardinia, celebra insulă din Italia, este reprezentată de plajele sale deosebite și prin orașele de pe coasta Mediteranei, faimoase pentru facilitățile dedicate turiștilor. Cagliari (capitala regională), Carbonia-Iglesias, Nuoro, Olbia-Tempio, Oristano, Medio Campidano, Sassari și Ogliastra, toate se bucură de un mediu natural și peisaje atractive, dar dacă sunteți în căutarea unei destinații aparte în zonă pentru un sejur de weekend, un city break în Alghero, alături de familie sau prieteni, se va dovedi cea mai bună alegere. În acest oraș port din Sardinia veți întâlni străduțe cochete, înguste și pietruite, magazine cu produse tradiționale, baruri, buticuri și restaurante, care vă vor introduce într-o atmosferă de vis. Dacă aveți în plan un sejur în Italia, vă puteți ajuta de ghidul turistic al destinației, descoperind, astfel, cele mai importante activități și obiective turistice

Top 5 obiective turistice din Alghero:

  • Piața Civică
  • Catedrala Sfânta Maria
  • Muzeul Diocezan de Artă Sacră
  • Torre di Porta Terra
  • Biserica San Francesco

Odată ajunși în Alghero, veți constata că numele străzilor sunt scrise atât în limba italiană, cât și în catalană, un dialect vorbit aici încă din secolul 13, ceea ce le dă un farmec aparte, mai ales dacă surprindeți un apus de soare de la terase sau direct de pe plajă. Pe lângă cele enumerate mai sus, în orașul italian veți putea vizita și alte obiective turistice interesante, precum: Palazzo d’Albis, Grota lui Neptun, Escala del Cabirol, Palazzo Carcassona sau Madonna del Santo Rosario.

Un city break în această regiune îndeamnă la aventură, istorie, plajă, mare, soare și foarte multă relaxare. Dacă aveți în plan un sejur activ, puteti încerca și scufundările în apele limpezi ale golfului, pentru a admira viața marină, dar și o mulțime de epave ale unor vase care datează încă de pe vremea romanilor sau a celor două Războaie Mondiale.

Evenimente locale

Dacă ați rezervat o călătorie în perioada de toamnă, veți lua parte la cel mai important eveniment local - Sant Miquel, un adevărat spectacol cu festivități organizate în onoarea Sfântului Miquel, protectorul spiritual al orașului Alghero. La sfârșitul lunii septembrie, timp de trei zile, tot centrul istoric se transformă într-un teatru imens, în care străzile și piețele joacă rolul de gazdă pentru spectacole, concerte și expoziții de produse alimentare, un festival care evocă tradițiile, gusturile și atmosfera magică din alte timpuri.

Restaurante cu specific mediteranean

De la cele mai bogate și mai renumite feluri de mâncare, până la cele mai vechi rețete transmise din generație în generație pentru aromele generoase, bucătăria din Alghero se schimbă în ritmul anotimpurilor și aduce pe mese produse tradiționale atât de la suprafață, cât și din adâncurile mării. Gusturi mediteraneene, rezultate dintr-o adevarată artă culinară, mențin arome originale printr-un proces aflat între tradiție și inovație, care includ feluri de mâncare proaspete si viu colorate cu ajutorul fructelor și legumelor de sezon. În ceea ce privește mâncarea din Alghero, trebuie să încercați preparatele pe bază de fructe de mare și homari, deserturile cu alune, miere și portocale sau pastele cu sos de tomate și cârnați, alături de vinul roșu tradițional.

Câteva restaurante renumite, care vă vor impresiona, sunt: Il Pavone, La Lepanto, Andrieni, Ristorante Nettuno, Mirador, Pizzeria el Pultal, Il Ghiotto sau Trattoria La Saletta.

Shopping în stil italian

O vacanță în Alghero nu se poate încheia fără o sesiune de shopping, așadar vă puteți plimba pe Via Carlo Alberto, cea mai cunoscută stradă de către turiști pentru cumpărături, dar și cea mai aglomerată, pentru a descoperi suveniruri, haine și încălțăminte, însă puteți încerca și Via Gilbert Ferret sau Via Roma, unde veți găsi articole de îmbrăcăminte, bijuterii și veți scăpa și de aglomerație.

Alte activități din orașul cu origini catalane

Pe urmele civilizațiilor antice

Cei care doresc să afle detalii despre originile insulei vor întâlni aici o serie de trasee arheologice prin care pot retrăi istoria, reflectată în peisaje încântătoare: Domus de Janas (ruine ale unor morminte antice sculptate în roci), ruine feniciene și sate romane care alcătuiesc un adevarat parc arheologic, cu albastrul Mediteranei în fundal, iar pe stâncile din Capo Caccia, care închid golful în partea vestică este situată Grotta Verde, loc în care au fost descoperite diferite artefacte cu pereți din piatră și care atestă prezența omului din epoca neolitică. În plus, mai există și patru locuri în inima orașului pentru a asculta legendele zonei: Museo Civico Archeologico (Muzeul de Arheologie), Museo del Corallo (Muzeul Coral), Museo Diocesano D'Arte Sacra (Episcopia Muzeul de Artă Sacră) și Museo Casa Manno.

Pornind din Piața Civică, puteți începe oriunde un adevărat traseu interesant, care combină istoria, tradiția, relaxarea și cumpărăturile, într-un mod plăcut, pe toate străzile orașului, cu stiluri arhitecturale diferite, precum Carlo Alberto, unde puteți admira Palazzo Guillot - o clădire construită în stil Catalan, din secolul al XVI-lea, tot aici fiind dezvoltată și o celebră zonă de shopping, cunoscută încă din antichitate, când pe aceste locuri se adunau negustorii ambulanți.

Dacă planificați o călătorie în orașul italian, rețineți că un city break în Alghero vă aduce într-un oraș port, unde marea este sufletul întregii localități, cu temperaturi plăcute, legende despre civilizațiile antice, sporturi de agrement orientate în special către navigație și oameni primitori, mândri de patrimoniul local, dornici să împărtășească turiștilor din cultura și tradițiile lor.


Versiunea Desktop Versiunea Mobil

Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.