Zurich (3)

Zurich, centru financiar și istoric de marcă

Când ne gândim la o vacanţă în Elveţia, prima oară ne vin în minte Alpii înzăpeziţi, ciocolata şi satele liniştite de munte. Însă Elveţia înseamnă mai mult de atât. Astăzi vă propunem o vizită la Zurich, cel mai populat oraş al ţării cantoanelor. Oraşul este situat în partea central-nordică a Elveţiei, pe malul lacului cu același nume.

Fiind un oraş locuit permanent de mai bine de 2000 de ani, moştenirea istorică şi culturală a Zurich-ului este una extrem de bogată. A fost fondat de către romani, care l-au denumit Turicum. În Evul Mediu, oraşul şi-a câştigat independenţa şi a avut un statut privilegiat, iar în 1519 a devenit principalul centru al Reformei Protestante din Europa, sub conducerea lui Ulrich Zwingli.

Zurich (2) Zurich

Zurich este un oraş global şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Oraşul este gazda unui mare număr de instituţii financiare și giganţi bancari. Este considerat a fi unul dintre oraşele cele mai atractive şi bogate din lume, clasându-se mai mereu pe locuri fruntaşe în topurile locurilor cu cea mai bună calitate a vieţii. Bahnhofstrasse, strada cu magazine de top, este doar una dintre multele dovezi că orașul Zurich o duce bine.

St Peter Zurich (1)

Pentru amatorii de muzee şi galerii de artă, Zurich este o destinaţie ideală. Aici poate fi vizitat Muzeul Naţional al Elveţiei, cu un patrimoniu extrem de bogat, cuprinzând costume, arme, mobilier și alte obiecte valoroase din trecut. Centrul Le Corbusier, adevărat reper în arhitectura modernă, se află de asemenea aici. Vechiul oraș, cu Lindenhof, ruinele Castelului Roman şi ale Palatului Imperial Carolingian, este un alt obiectiv major. Frumosul oraș elveţian are și numeroase biserici cu valoare istorică și spirituală, cum ar fi Grossmunster, construită la început de secol XII, sau Fraumunster, ridicată peste ruinele unei mănăstiri pentru femei din secolul IX. St. Peter este cea de-a treia biserică foarte veche din Zurich, construcţia ei finalizându-se în jurul anului 1000.

Zurich este şi un oraș uşor accesibil, atât rutier sau feroviar, cât şi pe calea aerului, graţie Aeroportului Iternational local, cel mai mare al ţării, unde operează zboruri ieftine numeroase companii aeriene.

Comments