Viena, orașul muzicii

Capitală a Austriei și una dintre cele mai frumoase orașe europene, Viena se remarcă printr-o varietate de catedrale, palate și parcuri. Vechi de secole sau doar de câţiva ani, toate acestea contribuie la crearea farmecului incontestabil al orașului de pe Dunăre.

Centrul Vienei trăiește intens, arhitectura clădirilor, măreţia și valoarea lor istorică, precum și viaţa culturală umplând privirile și inimile turiștilor de încântare. De la fostul palat imperial Hofburg, gazdă a marilor baluri, până la Belvedere, în prezent Galeria Naţională a Austriei, Viena e o mare de istorie și cultură. Numeroase muzee vă pot delecta cu operele pe care le expun; este de ajuns o plimbare prin Museums Quartier ca să vă convingeţi de frumuseţea artistică a orașului. Puteţi continua cu o vizită la Kunsthistorisches Museum, unde vă așteaptă, printre altele, Colecţia vechilor maeștri, cuprinzând opere ale lui Rubens, Rembrandt, Pieter Brughel senior, Tiţian sau Cellini.

Stephansdom Viena Viena

Pentru amatorii de artă modernă, clădirea Secession, edificiu art nouveau ce reflectă puritatea și funcţionalismul mișcării Secession, sau Hundertwasserhaus, casă cu turnuri ca de moschee, acoperiș verde și faţadă multicoloră, pot reprezenta ţelurile unei plimbări reușite. Vă recomandăm de asemenea Opera de Stat, minunat edificiu de cultură, care atrage melomani din lumea întreagă. De vizitat împreună cu Stephansdom, catedrala gotică din centru, și Karlskirche, biserică de la începutul secolului al XVIII-lea, construită în stil baroc.

Hundertwasserhaus Viena Schonbrunn Viena

Nu rataţi nici Palatul Schȍnbrunn, veche reședinţă a Habsburgilor, construit între 1695 și 1713, cu interiorul refăcut ulterior în stil rococo, la ordinele Mariei Tereza, și cu faţada zugrăvită la începutul secolului al XIX-lea în culoarea cunoscută ca galben de Schȍnbrunn. Tot în Viena puteţi admira și Marea Galerie, Sala Oglinzilor, Salonul albastru chinezesc, Capela, sera și celebrele grădini ale palatului. Numeroase evenimente culturale au loc aici, palatul contribuind din plin la păstrarea renumelui de oraș al muzicii atribuit capitalei Austriei.

Comments

O părere despre “Viena, orașul muzicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *