Cannes, Coasta de Azur

Viaţa e un festival: Cannes

Unul dintre cele mai cunoscute oraşe-staţiuni de pe Riviera franceză, Cannes este celebru în lumea întreagă pentru festivalul de film care se desfăşoară aici în fiecare primăvară, dar şi pentru plajele încântătoare, restaurantele şi hotelurile de lux pe care le adăposteşte.

Chiar dacă nu este o destinație ușor accesibilă, Cannes rămâne unul dintre acele locuri în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață, pentru a vedea cu propriii ochi frumusețea sa. Tot ceea ce îl caracterizează este cu adevărat deosebit, orașul având un farmec special. Te invităm, în continuare, să descoperi câteva dintre cele mai importante locuri din Cannes, precum și obiectivele sale turistice atât de căutate.

Palm Beach, Cannes

Obiective turistice Cannes

– Promenade de la Croisette, bulevardul mărginit de palmieri de pe malul Mediteranei. Numeroase restaurante, cafenele şi magazine îşi aşteaptă turiştii cu produse de lux.

Croisette, Cannes

– Oraşul Vechi (Le Suquet), care oferă o minunată privelişte asupra La Croisette.

centrul vechi din Nisa

– Muzeul la Castre, găzduit de vestigiile castelului medieval al călugărilor de Lérins (Turnul fortificat, Capela Sf. Ana). Prezintă colecţii de artă primitivă, instrumente de muzică şi picturi. Turnul fortificat din secolul al XII-lea, cu 109 trepte, oferă o panoramă de excepţie asupra întregii regiuni.

– Biserica ortodoxă rusească, din secolul al XIX-lea.

biserica ruseasca din Cannes

– Quartier des Anglais, cea mai veche zonă rezidenţială din oraş, cu numeroase vile luxoase din secolul al XIX-lea. Printre acestea, se remarcă Villa Eléonore Louise, una dintre primele vile din Cannes, şi Villa Fiésole, care poate fi vizitată, pe bază de programare.

– Plajele din Cannes (Plages du Midi, Plage du Casino, Plage de la Boca).

plaja in Cannes, Franta

–  Insula Sainte-Marguerite. Aici se poate vizita Muzeul Mării (Musée de la Mer), aflat în Fortul St. Marguerite, unde se află şi celula aşa-numitului Om cu masca de fier, celebrul erou de legendă.

– Insula Saint-Honorat, locuită de călugării din ordinul cistercian încă dina nul 410 d.H. Vestigii medievale impresionante se regăsesc în biserica şi în mănăstirea din secolul al XI-lea de pe malul mării. Călugării, care locuiesc în Mănăstirea Lérins, sunt şi producători de vinuri renumite.

manastirea lerins

– Hotel de Ville, o superbă clădire elegantă, care adăpostește primăria orașului Cannes.

Hotel de Ville, Cannes

Cannes rămâne, totuşi, celebru în lumea întreagă pentru Festivalul de Film care are loc în fiecare an, începând cu 1946, în luna mai, în Palais des Festivals et des Congrès, o clădire remarcabilă, construită special pentru a găzdui celebrul festival de film.

Comments