Veneția, esența romantismului într-o plimbare cu gondola

Veneția este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Canalele sale, pe care se fac plimbări cu gondola, arhitectura frumoasă a caselor, operele de artă, plus vinul și gastronomia specifică italienilor contribuie cu succes la faima orașului. În plus, Carnavalul de la Veneția, unul dintre cele mai cunoscute evenimente din lume, îi conferă un farmec și mai mare, atrăgând cu atât mai mulți turiști curioși.

Ce să vezi și să faci în Veneția

Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Veneția, pe care îți recomandăm să le vezi în timpul vacanței tale din acest fermecător oraș.

Piața San Marco

San Marco este, probabil, cel mai cunoscut loc din Veneția, în care se regăsesc unele dintre cele mai importante clădiri și construcții din oraș. În plus, locul are un farmec aparte, fiind plin de turiști, cafenele și restaurante drăguțe, plus foarte mulți porumbei care abia așteaptă să fie hrăniți.

Piața San Marco, Veneția

Bazilica San Marco

Bazilica San Marco este reprezentativă pentru Veneția și datează din secolul 9. Aceasta este un exemplu excelent de arhitectură bizantină, precum și cel mai important lăcaș de cult din oraș. Bazilica a avut rolul de capelă a Dogilor pentru o lungă perioadă de timp, iar acum este Catedrala Veneției.

Bazilica San Marco, Veneția

Campanile

Aceasta este clopotnița Bazilicii San Marco, unde îți recomandăm să te urci pentru a cuprinde tot orașul într-o priveliște de neuitat.

Campanile, Veneția

Palatul Dogilor

Palazzo Ducale este un palat construit în stil gotic, fostă reședință a Dogilor, cei ce au reprezentat autoritatea supremă care a condus Republica Veneția timp de 1100 de ani. Cele mai importante locuri de aici sunt Sala Armelor, Puntea Suspinelor, Scara de aur, apoi închisorile și multe altele.

Palatul Dogilor, Veneția

Canale Grande

Acesta este, practic, canalul principal al Veneției, un spațiu de-a lungul căruia te poți plimba și poți descoperi o mulțime de clădiri superbe. Acesta are în jur de 4 kilometri lungime și o lățime cuprinsă între 30 și 70 de metri. Canale Grande se desfășoară de la Piazzale Roma, până la Piaza San Marco. Acesta este și canalul pe care merge binecunoscutul vaporetto.

Grand Canale, Veneția

Podul Rialto

Rialto este cel mai cunoscut pod din Veneția, unul dintre cele patru poduri care traversează Canale Grande.

Podul Rialto, Veneția

Piața Rialto

Aceasta se află, bineînțeles, lângă Podul Rialto, iar de aici îți poți cumpăra o mulțime de produse proaspete și delicioase. Dacă nu te interesează acest aspect, poți să te duci într-o simplă plimbare.

Piața Rialto, Veneția

Biserica Santa Maria dei Miracoli

Aceasta este una dintre cele mai frumoase biserici din Veneția, cu o istorie interesantă și veche.

Santa Maria dei Miracoli, Veneția

Insula Murano

Este insula celebră pentru atelierele din sticlă de Murano, locul unde se fabrică tot felul de bijuterii și alte obiecte deosebite, pe care le poți lua ca suvenir acasă.

sticlă de Murano, Veneția

Insula Burano

Burano va fi ca o mică insuliță din povești, datorită căsuțelor colorate puternic, fiecare în altă nuanță. Aici vei reuși să faci niște fotografii superbe.

Burano, Veneția

Recomandări de activități interesante în Veneția

Plimbare cu gondola – acesta ar trebui să fie primul lucru pe care să îl faci când ajungi în Veneția, în special dacă mergi cu partenerul tău.

plimbare cu gondola, Veneția

Venice Biennale – este un eveniment pentru iubitorii de artă, pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în perioada potrivită. De asemenea, Colecția Peggy Guggenheim poate fi o idee foarte bună.

Carnavalul de la Veneția – are loc în fiecare an înainte de Postul Paștelui, așadar dacă plănuiești o vizită în Veneția în acea perioadă, vei participa la unul dintre cele mai cunoscute și apreciate evenimente din lume.

Carnavalul de la Veneția

Plimbă-te pe străzile Veneției, de-a lungul canalelor, fără o țintă anume. Admiră priveliștea, bucură-te de atmosfera din oraș, fotografiază, lasă-te sedus de Veneția!

Încearcă preparatele tradiționale și neapărat o gelato, două, trei. Doar ești în Italia, nu-i așa?

gelato, Veneția

 

Caută-ți chiar acum cea mai convenabilă ofertă pentru un city break în Veneția și pregătește-te pentru o vacanță romantică, cu artă, frumusețe și delicii culinare pe măsură!

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *