orasul-artelor

Valencia, orașul modern în care tradiția nu dispare

Valencia este al treilea cel mai mare oraș din Spania, însă nu la fel de popular precum Madrid sau Barcelona în ceea ce privește un city break. Cu toate acestea, orașul merită toată atenția, fiind extrem de interesant, cu o mulțime de monumente și obiective turistice, plaje frumoase, muzee și clădiri futuriste, care te poartă într-o altă lume.

Valencia se află într-o continuă dezvoltare, fiind un oraș care pune accentul pe evoluție și modernism, însă fără a uita trecutul.

Ce poți vizita în Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Un complex de-a dreptul futuristic, cu câteva construcții care te vor face să apreciezi arhitectura modernă cu adevărat. Te poți plimba în voie pe aici, fără a vizita vreun muzeu sau vreo expoziție, însă îți recomandăm să îți iei și biletele necesare pentru intrare, deoarece merită pe deplin.

Orașul Artelor și Științelor cuprinde Opera, Museo de las Ciencias Principe Felipe, Agora, El Hemisferico, L’Umbracle, El Oceanografico.

Valencia, Spania

Turnurile Serranos

Dacă urci în Turnurile Serranos, poți admira o priveliște foarte frumoasă cu tot orașul și Râul Turia de sus. Acestea au fost ridicate la sfârșitul secolului al XIV-lea și au făcut parte din construcția de fortificare a orașului.

Turnurile Serranos in Valencia

Catedrala

Catedrala a fost construită în mai multe stiluri arhitecturale, însă cel predominant rămâne stilul gotic. Catedrala datează de la începutul secolului al XIII-lea, iar aici se presupune că se află și pocalul Sfântul Graal.

Catedrala din Valencia

Mercado Central

Este piața centrală, cea mai importantă din oraș. Îți recomandăm să mergi pentru o experiență autentică, pentru a te bucura de produse proaspete și delicioase.

Mercado central, Valencia

La Lonja de la Seda

O clădire veche, ce datează din secolul al XV-lea și a fost inclusă pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO.

La Lonja de la Seda, Valencia

Torres de Quart

Torres de Quart reprezintă cea mai importantă poartă a orașului, ce a fost construită în secolul al XV-lea.

Torres de Quart, Valencia

Jardi del Turia

Grădinile Turia sunt o adevărată oază de relaxare în inima orașului. Dacă vizitezi Valencia vara, te vei bucura cu atât mai mult să te plimbi printre verdeață și să fie umbră și răcoare.

Jardi del Turia, Valencia

Plaza de Toros

Aici vei găsi o arenă veche, pentru luotele cu tauri, care a fost construită pe la mijlocul anilor 1800 și s-a păstrat într-o stare foarte bună.

Plaza De Toros, Valencia

Plaza del Ayuntamiento

Această piață este o zonă cheie din oraș, fiind înconjurată de unele dintre cele mai importante clădiri din Valencia, precum poșta, primăria orașului și gara Estacion del Norte.

Valencia Ayuntamiento

Alte locuri pe care le poți vizita în Valencia: Grădina Botanică, muzeele din oraș (Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul Național de Ceramică, Muzeul de Istorie etc.), Valencia Bioparc, parcul Gulliver, plajele și portul din Valencia: plaja Malvarossa, plaja Las Arenas.

 Valencia, plaja

plaja cu umbrele, Valencia

În cazul în care ai mai mult timp de petrecut în oraș și vrei să vizitezi puțin și împrejurimile, recomandăm Parque Nacional de l’Albufera, un loc în care natura joacă rolul principal și te va relaxa total.

Albufera (Valencia)

Valencia mai este faimoasă pentru paella, un preparat pe care nu trebuie să îl ratezi când ajungi aici, iar o adevărată experiență culturală și distractivă în același timp ar fi să participi la festivalul Las Fallas. Te-am convins? Fă-ți acum bagajele și caută-ți cea mai bună ofertă pentru bilete de avion spre Valencia!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *