Torresde Serrens Valencia

Valencia, falles și paella

Al treilea oraș ca mărime din Spania, Valencia, este situat pe Coasta Azahar. A fost traversat până în anii ‘60 de fluviul Turia, al cărui curs a fost deturnat în urma marii inundaţii din 1957.

Clima din Valencia este mediteraneană, numeroși turiști venind să profite de beneficiile vremii blânde. Orașul este celebru pentru falles, sărbătoare populară care are loc ȋn fiecare an în martie, dar și pentru paella, renumita mâncare tradiţională valenciană.

Obiective turistice Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias, un ansamblu de clădiri inaugurat în 1998 în Jardin del Turia, spaţiu verde situat pe vechea albie a fluviului Turia. Din acest ansamblu fac parte: Opera din Valencia, El Oceanográfico, cel mai mare acvariu din Europa, Agora, L’Umbracle, care adăpostește mai mult de 50 de plante diferite specifice regiunii, El Hemisférico, format dintr-un planetarium și un cinematograf și El Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, un muzeu dedicat știinţei, tehnologiei și mediului înconjurător.

ciudat de les arts i les ciencies, valencia

La Lonja de la Seda, o clădire în stil gotic din secolul al XV-lea, înscrisă în patrimoniul mondial Unesco. A fost ridicată ca simbol al puterii economice a orașului, rolul său fiind acela de bursă de comerţ.

La-Lonja-de-la-Seda-Valencia

Biserica Sant Joan del Mercat, cu 1200 m2 de fresce impresionante, care au fost puternic afectate în timpul Războiului civil spaniol din 1936-1939.

Sant Joan del Mercat, Valencia

Catedrala din Valencia, o clădire în mai multe stiluri arhitecturale, predominant fiind cel gotic, a cărei construcţie a început ȋn secolul al XIII-lea. Turnul său, El Micalet, înalt de 51 metri, este un adevărat simbol al orașului.

Catedrala din Valencia

Torres de Serranos, una dintre cele 12 porţi din vechiul zid medieval al orașului. Construită la final de secol XIV, această poartă a fost principala intrare ȋn oraș și este unul dintre cel mai bine conservate monumente din oraș.

Torres de Serranos, Valencia

Jardi del Turia sau Grădinile Turia – umbră, relaxare și verdeață, chiar în centrul orașului. O plimbare prin aceste grădini este absolut obligatorie când ajungeți în oraș.

Gradinile Turia, Valencia

Torres de Quart, parte a zidului orașului, construită în secolele XIV-XV. De-a lungul secolelor, a avut diferite roluri, de la închisoare de femei, până la închisoare militară.

Torres de Quart, Valencia

Plaza del Ayuntamiento este una dintre cele mai importante zone din oraș, înconjurată de foarte multe clădiri emblematice, precum Primăria, Poșta sau Estacion del Norte.

Primaria din Valencia

Plaza de Toros, cu a sa arenă pentru luptele cu tauri, construcție ce datează de la mijlocul anilor 1800.

Plaza de Toros, Valencia

Piaţa Centrală, o clădire de la început de secol XX, în stil modernist catalan.

Piata centrala, Valencia

Grădina Botanică, cu o vechime de mai bine de 200 ani.

Gradina Botanica, Valencia

Alte locuri de vizitat în Valencia

Muzeele din Valencia: orașul are mai mult de 45 de muzee foarte interesante, pentru toți iubitorii de artă, istorie, cultură și arhitectură. Puteți încerca să descoperiți cât mai multe dintre acestea, în funcție de timpul pe care îl aveți și interesele dumneavoastră.

Muzeul de Arte Frumoase, Valencia

Parque Natural de la Albufera: chiar dacă orașul are destule parcuri și spații verzi foarte frumoase, vă recomandăm și o vizită la această rezervație naturală din provincia Valencia, aflată la doar 10 kilometri față de oraș.

Albufera, Valencia

Plajele și portul din Valencia: printr-o simplă plimbare cu metroul, puteți ajunge la plajă, așa că trebuie neapărat să faceți și asta când ajungeți în oraș. Plaja Malvarossa este superbă, lucru de care vă veți convinge singuri când o veți descoperi. O altă plajă foarte frumoasă este Las Arenas.

plaja in Valencia, Spania

Valencia Bioparc: este o grădină zoologică foarte mare, mai degrabă un ecosistem imens, în care animalele se simt ca în mediul lor natural. Este o experiență deosebită pentru orice turist și mai ales pentru iubitorii de animale.

Valencia Bioparc

Valencia este un oraș turistic prin excelenţă, numeroase zboruri ieftine fiind operate de diferite companii aeriene în toate perioadele anului pe Aeroportul Manises.

Comments

O părere despre “Valencia, falles și paella

Nu se adaugă comentarii.