Iată de ce trebuie să alegi Barcelona, orașul care se simte!

Barcelona este un oraș care se simte. Oricât de mult am încerca să îți povestim despre farmecul acestuia, tot nu am reuși să îl cuprindem cu adevărat în cuvinte. Pentru că este imposibil. Așadar, tot ce ne rămâne de făcut este să îți oferim câteva informații utile despre oraș, să îți arătăm care sunt cele mai importante obiective turistice ale Barcelonei și să te încântăm cu fotografii.

Capitala Cataloniei este un oraș în care poți avea parte atât de agitație, foarte multă agitație, de fapt, mai ales în preajma zonelor și obiectivelor turistice, dar și de liniște, dacă știi pe unde să te plimbi. Noi îți recomandăm să încerci să mergi cât mai mult cu mijloacele de transport în comun, pentru a economisi bani, dar și pentru a te deplasa ușor dintr-un loc în altul, descoperind cum este viața de zi cu zi a localnicilor.

1

De asemenea, în ceea ce privește mâncarea, având în vedere că vei fi în Spania, orice vei gusta va fi un adevărat răsfăț culinar, însă important este unde faci acest lucru. În zonele frecventate de turiști, adică în preajma obiectivelor turistice foarte importante, dar și pe bulevardele principale, restaurantele și localurile vor avea prețuri destul de mari. Dacă te plimbi un pic mai mult și intri în acele localuri micuțe sau îți cumperi ceva de pe stradă, vei vedea ce diferență mare este de preț, iar mâncarea poate chiar mai multă și mai delicioasă. Nu sări peste paella, tapas, orice preparat cu pește sau fructe de mare și sangria.

2

Un alt lucru pe care ți-l recomandăm este să mergi pe jos, mult și bine. Oriunde te vei uita, vei găsi ceva care să îți fure privirea, căci Barcelona, la fel ca alte multe orașe din Europa, este un adevărat muzeu în aer liber, însă unul de artă modernă și arhitectură suprarealistă. Dacă nu ai aparatul de fotografiat cu tine, vei regreta nespus, pentru că în Barcelona sunt atâtea de fotografiat, de la monumente, până la clădiri, străduțe, piețe, artiști pe stradă și peisaje rupte din povești.

Obiective turistice în Barcelona

E greu să facem o selecție a obiectivelor turistice din acest oraș, pentru că merită să vezi absolut totul. Cele mai cunoscute, însă, sunt:

Sagrada Familia nu mai are nevoie de nicio introducere. Este opera cea mai cunoscută a lui Gaudi, o biserică a cărei construcție a început în 1882 și nu a fost terminată încă. Ba mai mult, se speculează că Sagrada Familia va fi terminată abia în 2026. Chiar și așa, trebuie să o vizitezi, să vezi cu ochii tăi ce înseamnă genialitatea unui arhitect.

3

Parcul Güell este un alt loc în care se poate observa prezența lui Gaudi la fiecare pas. Celebrul parc este perfect pentru plimbare și relaxare, dar este și raiul iubitorilor de artă și arhitectură.

4

Casa Milà (La Pedrera) și Casa Batlló, două superbe clădiri proiectate tot de Gaudi.

5

Castelul Montjuïc, de unde te poți bucura de o priveliște deosebită cu întregul oraș.

6

Stadionul Camp Nou – fie că ești fan FC Barcelona sau nu, se pare că o vizită la muzeul celebrului club de fotbal și un tur al stadionului sunt două experiențe aproape obligatorii pentru orice turist.

 

7

Experiențe și activități de neratat în Barcelona

Tururi gratuite – dacă nu ai foarte mult timp de petrecut în oraș sau vrei să vezi cât mai mult, într-un timp cât mai scurt, te poți alătura grupurilor care organizează tururi gratuite de mers pe jos prin oraș. Acestea sunt mai multe, acoperind diverse zone ale Barcelonei. Printre cele mai populare, îți recomandăm Free Gothic Quartier Tour, care începe de la Piața Catalunya și durează aproximativ 2 ore și jumătate. Altele sunt Gaudi Tour (în cadrul căruia vei vedea unele dintre cele mai celebre opere ale arhitectului), Barcelona Bike Tour sau Alternative Tour.

8

Port Aventura – un alt loc potrivit pentru cei care caută senzații tari. Acesta este, de fapt, cel mai vizitat parc de distracție din Spania, deci nu trebuie să îl eviți.

 

Plajele din Barcelona – dacă ajungi și pe plajă în Barcelona, poți spune că ai gustat cu adevărat toate plăcerile acestui loc magic. Cea mai cunoscută este plaja La Barceloneta, frumoasă, curată și cu adevărat relaxantă.

9

 

Top Baruri de Tapas excelente din Barcelona

Bar Seco, Barcelona

Un bar în care conceptul de slow food este baza, iar clienții se conformează și se simt bine, fără a se grăbi nicăieri. Aici îți vei putea savura în voie băutura și cele mai bune tapas care să meargă alături.

10

La Cova Fumada, Barcelona

Acesta un local mic, aglomerat, dar foarte prietenos, care îți va da senzația că te afli în bucătăria unei familii mari. Gustările sunt foarte delicioase și convenabile ca preț.

11

Tapeo, Barcelona

Cu siguranță unul dintre cele mai bune baruri de tapas în Barcelona, unde te vei bucura de gustări foarte bune și o atmosferă plăcută.

12

Iată câte locuri uimitoare și experiențe deosebite îți oferă Barcelona, acest fascinant oraș.

Dar nu e tot! Fă-ți bagajele cât mai repede pentru că, în perioada 22 ianuarie – 13 februarie, Utv și Fly Go, te trimit într-un City Break, pentru două persoane în acest oraș cu adevarat magic. Deci, stai cu ochii pe Utv, prinde anunțul ”Catch The Next Song” și înscrie-te cu piesa imediat următoare.

Te așteaptă o aventură de neuitat într-un loc cu adevărat magic!

Citește mai mult