Ronda, Puente Nuevo

Top 7 Poduri spectaculoase din Europa

Spectaculoase prin priveliștea oferită, valoroase din punct de vedere istoric sau prin ingeniozitatea construcţiei, în lume există numeroase poduri care merită traversate. Vă invităm în cele ce urmează să explorăm câteva dintre cele mai cunoscute poduri din Europa.

 1. Tower Bridge, Londra (Marea Britanie)

Spectaculosul pod în stil neogotic de peste Tamisa leagă celebra ȋnchisoare Turnul Londrei de City Hall, oferind o priveliște de neuitat asupra orașului. A fost construit în 1894 și este recunoscut în lumea întreagă ca un simbol al Londrei, una dintre particularităţile sale fiind faptul că se deschide, permiţând vaselor să traverseze Tamisa.

Tower Bridge, Londra

 

 2. Ponte Rialto, Veneţia (Italia)

Cel mai vechi pod din Veneția, terminat la sfârșitul secolului al XVI-lea, Ponte Rialto are un important rol comercial și turistic, adăpostind numeroase magazine și terase, care oferă o panoramă uimitoare asupra Veneţiei.

Ponte Rialto, Veneția

 

 3. Viaduc de Millau, Millau (Franţa)

Situat ȋn sudul Franţei, viaductul Millau este cunoscut ca cel mai mare pod rutier pe cabluri din lume, de la înălţimea sa de 340 metri putându-se admira ca dintre nori întreaga vale a râului Tarn. A fost inaugurat în 2004, construit din 36 000 tone de oţel, cu o arhitectură interesantă, ideea principală a design-ului fiind asemănarea cu un fluture.

Viaduc de Millau

 

 4. Kanalbrücke Magdeburg, Magdeburg (Germania)

Început în 1930, dar finalizat de-abia în 2003, după o lungă pauză, apeductul navigabil de la Magdeburg leagă Elba – canalul Havel, cu Canalul Mitelland, permiţând vapoarelor să treacă de la Rhineland la Berlin, străbătând râul Elba. Este unul dintre cele mai spectaculoase poduri din lume, după cum demonstrează numărul mare de turiști care îl vizitează anual.

podul din Magdeburg

 

 5. Podul Bosfor, Istanbul (Turcia)

Deși nu impresionează prin frumuseţe, podul Bosfor merită vizitat, el fiind cel care unește Europa de Asia, peste Bosfor. Construit în 1973, podul a căpătat un plus ȋn notorietate în 2005, peste el ținându-se prima partidă de tenis jucată concomitent pe două continente, între celebra Venus Williams și tenismena turcoaică Ipek Senoglu.

Podul Bosfor, Istanbul

 

 6. Puente Nuevo, Ronda (Spania)

Cu o lungime de aproape 100 metri, podul din orașul andaluzian Ronda se întinde peste o prăpastie, în Cheile Tajo. A fost construit spre finalul secolului al XVIII-lea și oferă o panoramă uimitoare asupra ȋntregii văi.

Puente Nuevo, Ronda

 

 7. Ponte Vecchio, Florenţa (Italia)

Construit în secolul al XIV-lea, Ponte Vecchio din Florența traversează râul Arno ȋn chip de încântătoare arcadă cu magazine, având o formă neregulată, care a cunoscut de-a lungul timpului numeroase modificări.

Ponte Vecchio, Florenta

Indiferent dacă ați ajuns până acum pe vreunul dintre podurile menționate, noi spunem că toate merită traversate măcar o dată în viață. Ce alte poduri frumoase din Europa mai cunoașteți și v-au impresionat? :)

Comments

O părere despre “Top 7 Poduri spectaculoase din Europa

Nu se adaugă comentarii.