Praga Craciun (2)

Top 5 târguri de Crăciun din Europa

Pentru că se apropie cu pași repezi Sărbătorile de iarnă, marile orașe europene s-au pregătit deja pentru acest eveniment. Ca în fiecare an, sfârșitul lunii noiembrie – începutul lui decembrie reprezintă startul sezonului. Pentru luminiţe colorate, brazi împodobiţi, surprize culinare și cadouri pentru cei dragi, puteţi alege ca destinaţie de vacanţă unul dintre orașele cuprinse în topul de mai jos, aici veţi simţi garantat magia Crăciunului.

 1. Târgul de Crăciun din Copenhaga

Devenit tradiţie după mai bine de două decenii de la prima sa ediţie, Târgul din parcul Tivoli vă așteaptă cu o atmosferă de poveste, din care nu lipsesc căsuţele din lemn, brazii împodobiţi cu globuleţe și clopoţei sau renii Moșului. La toate acestea se adaugă uimitoarea aromă de dulciuri și băuturi nordice. Plus colindele și poveștile din Teatrul de Pantomimă, unde Moș Crăciun are camera sa. Noutatea acestui an este satul alpin de aproximativ 2000 mp, în care din casele din lemn acoperite de zăpadă iese fum pe horn, iar săniuţele și schiurile sunt expuse pretutindeni. Un carusel și un tren alpin completează absolut spectaculos scena. Trei evenimente notabile au loc în timpul Târgului: Procesiunea Sf. Lucia, pe 13 decembrie; Spărgătorul de nuci, cu costume făcute chiar de regina Margrethe; Festivalul de Artificii, care se desfășoară între Crăciun și Anul Nou. Dacă mai menţionăm și că la standurile comercianţilor vă întâmpină o varietate de produse de artizanat, suvenire, inclusiv cu teme inspirate de poveștile lui Andersen, și delicatese tradiţionale, cum ar fi găluștele cu mere sau celebrul glogg (vin fiert), aveţi suficiente motive să plasaţi Copenhaga în fruntea listei cu locuri unde aţi vrea să fiţi în preajma Crăciunului.

Mos Craciun

2. Târgul de Crăciun din Londra

Londra a pregătit mai multe târguri și evenimente de sărbători. In Victoria Park, de exemplu, vă întîmpină Winterville, un splendid sat de vacanţă, cu luminiţe, mâncăruri tradiţionale, dulciuri și trăsuri trase de cai, din care puteţi admira multe alte minunăţii ale orașului. Cartierul copiilor este echipat cu o căsuţă magică, House of Fairy Tales, și cu o spectaculoasă roată de distracţii, Ferris Wheel. Dutch spiegeltent este un spaţiu cultural unde sunt organizate variate spectacole de teatru și pantomimă, precum și concerte. Nu rataţi nici patinoarul sau reprezentaţiile de circ din Hyde Park. Si, bineînţeles, faceţi o plimbare pe Oxford Street și prin faţa celebrului magazin Harrod’s, ca să vă bucuraţi din plin de magia luminiţelor și podoabelor de Crăciun. Dacă mai adăugăm și că la Business Design Centre are loc un Festival al Ciocolatei, probabil că v-aţi rezervat deja biletele pentru un Crăciun de excepţie.

Londra

3. Târgul de Crăciun din Praga

Nicicând nu arată mai splendid Praga decât în timpul Târgului de Crăciun. O minunată atmosferă de sărbătoare, marcată de multe evenimente culturale, completează celebrele deja atracţii ale capitalei Cehiei. Numeroase cafenele, restaurante și magazine vă așteaptă cu nebănuite surprize. In plus, centrul orașului adăpostește uimitoare piese de teatru și concerte de muzică clasică.

Praga Craciun (1)

4. Târgul de Crăciun din Viena

Târgul de la Viena este reprezentat, de fapt, de mai multe pieţe, în care se desfășoară evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Rathausplatz, piaţa din faţa Primăriei, piaţa de la biserica Karlskirche și celebra stradă comercială Mariahilferstrasse sunt punctele principale de atracţie ale capitalei Austriei. Prăjiturele tradiţionale, castane coapte, vin fiert, obiecte de artizanat, suvenire felurite și un decor magic, toate asezonate cu colinde, concerte și ateliere de confecţionat globuri, asta înseamnă Crăciunul la Viena. Plus numeroase surprize pentru copii.

Budapesta Craciun (2)

5. Târgul de Crăciun din Budapesta

In inima orașului, chiar la capătul celebrei străzi comerciale Váci, piaţa Vörösmarty se pregătește de sărbătoare: scene pe care se desfășoară concerte, căsuţe de lemn unde se vând produse tradiţionale, prăjiturele cu miere, vin cu scorţișoară și numeroase alte surprize, printre care și o frumoasă cană de Crăciun, pictată cu alb și roșu. Celebra cafenea Gerbeaud este un alt element important în crearea atmosferei magice locale, pe faţada ei fiind proiectate spectacole de lumini cu teme de Crăciun.

Budapesta Craciun (1)

Comments

O părere despre “Top 5 târguri de Crăciun din Europa

Nu se adaugă comentarii.