moma

Top 5 Muzee din New York

New York este un oraș fascinant și amețitor în același timp. Un adevărat centru cultural, al distracției, al modei, dar și unul economic foarte important, New York este de-a dreptul irezistibil pentru orice turist. Deși are o mulțime de atracții turistice de toate felurile, muzeele reprezintă o bună parte dintre acestea. Iată un top cu 5 muzee deosebite din New York pe care ți le recomandăm cu toată căldura:

MoMA

Muzeul de Artă Modernă din New York a fost fondat în 1929 și este unul dintre cele mai cunoscute și importante muzee de acest fel din lume. MoMA adăpostește colecții impresionante de artă și tablouri celebre ale unora dintre cei mai mari pictori din toate timpurile, precum Picasso, Dali, Monet sau Van Gogh, dar și lucrări ale lui Brâncuși.

MoMA, New York

Muzeul de Istorie Naturală

Se află în Central Park și este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Este extrem de interesant și poți învăța o mulțime de lucruri despre lumea înconjurătoare.

1-American-Museum-of-Natural-History-1

MET – Muzeul Metropolitan de Artă

Muzeul Metropolitan de Artă este un alt muzeu extrem de important din New York, cel mai mare din Statele Unite, ce găzduiește peste două milioane de opere de artă. Colecțiile încep din Antichitate, trecând prin toate perioadele importante, până în zilele noastre.

Muzeul Metropolitan de Artă

Muzeul Imigrației de pe Insula Ellis

Insula Ellis se află la gura de vărsare a râului Hudson, simbolul imigrației americane, fiind locul în care au ajuns în America mai bine de 12 milioane de oameni. Muzeul de pe insulă prezintă istoria sosirii imigranților, ai căror descendenți formează astăzi peste 40% din populația Statelor Unite.

Muzeul Imigrației, New York

Muzeul Guggenheim

Primul lucru prin care te va impresiona acest muzeu va fi designul clădirii. Apoi, colecțiile de artă care cuprind lucrări din perioada impresionismului, post-impresionismului, modernismului, dar și artă contemporană.

Muzeul Guggenheim, New York

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *