Top 5 – cele mai vizitate târguri de Crăciun din lume

Și iată că a sosit din nou iarna și începe să se resimtă spiritul sărbătorilor.

Dar ce sunt sărbătorile fără turtă dulce,  vin fiert, colinde, tradiție…? pe toate le găsești la târgul de Crăciun.

Însă, dacă vrei să faci o escapadă în afară granițelor și dacă te întrebai care sunt cele mai vizitate târguri de Crăciun din lume, iată mai jos o listă care te-ar putea convinge că meriți să te bucuri de o vacanță.

1)  Grand Christmas Market – Montreal, Canada

1 decembrie – 24 decembrie


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Fly Go (@flygo.ro) pe

Grand Marché de Noël de Montreal (Piața de Crăciun din Montreal) transformă complet Place des Arts într-un minunat peisaj de iarnă, unde voia bună și colindele aduc vraja sărbătorilor în inimile vizitatorilor. Colorat, plin de preparate delicioase și distracții pentru toate vârstele, târgul de Crăciun din Montreal este o destinație pentru toate vârstele pe care nu o poți ocoli.

2)  Târgul de Craciun din New York

28 noiembrie – 2 ianuarie 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Fly Go (@flygo.ro) pe

New York – unul dintre orașele în care spiritul Crăciunului se resimte cel mai mult, țînând cont că americanii sunt împătimiți ai sărbătorilor în general, așadar nu ar avea cum să lipsească spiritul și voia bună pe care le aduce târgul de Crăciun.

Pentru americani, sărbătorile sunt un bun prilej de a strânge familia și prietenii la masă, prin urmare, dacă te-ai gândit la o escapadă în New York, nu ai cum să ratezi corul de colindători care cânta sub brazii de Crăciun de la Muzeul de Istorie Națională sau de la Rockefeller Center.

Tot la Rockefeller Center ai ocazia să te bucuri de celebrul patinoar Rockefeller, ce a fost dat în folosință chiar în ziua de Crăciun în anul în 1936.

3)     Târgul de Craciun din Hong Kong

28 noiembrie – 2 ianuarie 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Fly Go (@flygo.ro) pe


Când te gândești la iarnă și implicit la „târg de Crăciun”, iei în considerare și gradele de afară care nu sunt tocmai prietenoase în Europa, însă acest aspect nu este valabil și în Hong Kong. Aici temperaturile sunt mai blânde, însă spiritul Crăciunului este „îmbrăcat” într-o atmosferă ceva mai cosmopolită și feerică, spre deosebire de alte destinații. Turiștii o descriu că fiind o experiență inedită, unde cultura și obiceiurile sunt departe de a fi asemănătoare cu cele cu care suntem obișnuiți. Așadar, dacă te gândești să descoperi o lume „altfel”, cu tradiții fabuloase, merită să faci o vizită târgului de Crăciun din Hong Kong.

4)  Vienna Magic of Advent, Târgul de Crăciun din Viena, Austria

 21 noiembrie – 26 decembrie 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Fly Go (@flygo.ro) pe


Lasă-te învăluit de atmosfera sărbătorilor, de lumini și colinde, având ca decor străzile vieneze. O încântare să vizitezi Viena în această perioadă, orașul fiind renumit pentru organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Și…să recunoaștem, își merită toate laudele.
Dacă nu ai fost până acum, târgul este organizat în față palatului Schonbrunn, fațada acestuia fiind luminată și oferind astfel, o imagine de poveste.

5)   Târgul de Crăciun din Dresda, Germania

27 noiembrie – 26 decembrie 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Fly Go (@flygo.ro) pe

Renumit pentru uriașul cozonac cu stafide și rom care se face în data de 27 noiembrie, o dată cu deschiderea, târgul din Dresda sau Striezelmark  este cel mai vechi din Europa, având aproximativ 600 ani. Este o încântare, mai ales pentru cei mici care se pot delecta cu jucării confecționate din lemn, fiind, de altfel, renumite în toată Europa. Pentru cei ce iubesc  dulciurile, aici este locul potrivit în care poți dobândi tainele modelării marțipanului.

Și lista poate continua…

Dacă se întâmplă să îți faci vacanța în unul dintre orașele de mai sus, nu ai cum să ratezi târgul de Crăciun.

Dacă nu ești convins, încă, ce destinație să alegi, îți propun mai jos și alte orașe care organizează târguri de Crăciun!

Târgul de Crăciun din Manchester, Anglia

Târgul de Crăciun din Helsinki, Finlanda

Târgul de Crăciun din Madeira, Portugalia

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

Tu alegi destinația și noi ne ocupăm de restul 🙂

Cu Fly Go călătorești relaxat!

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *