Colosseum, Roma, city break in Europa

Top 3 destinații din Europa pentru un city break memorabil

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității pe continentul european, zi care se sărbătorește, de fapt, atât pe 5 mai, pentru Consiliul Europei, cât și pe 9 mai, pentru Uniunea Europeană. Cu ocazia acestei sărbători, Puc și Fly Go îți prezintă un top al destinațiilor europene preferate de clienții noștri fideli. În cazul în care nu ai fost în aceste orașe până acum, e vremea să te informezi și să îți alegi locul preferat din Europa pentru următoarea vacanță.

Despre Europa și 9 Mai

După cum am menționat și mai sus, de Ziua Europei se sărbătorim pacea și unitatea în Europa, data de 9 mai reprezentând ziua în care a fost propunțată declarația Schuman. Pe data de 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din acea vreme a ținut un discurs în cadrul căruia propunea stabilirea unei forme noi de cooperare politică în Europa, astfel încât să dispară pericolul izbucnirii unui nou război între statele europene. Schuman își dorea crearea unei instituții europene prin intermediul căreia să se gestioneze producția de cărbune și oțel din Europa, iar un an mai târziua viziunea sa devenea realitate, întrucât a fost semnat tratatul pentru crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului. Astfel, discursul și propunerea lui Schuman au fost considerate piatra de temelie pentru fondarea Uniunii Europene.

În fiecare an, pentru a marca Ziua Europei, la începutul lunii mai, instituțiile Uniunii Europene își deschid porțile pentru public, la Strasbourg și Bruxelles. De asemenea, birourile locale UE din Europa și de peste tot organizează o mulțime de evenimente, dezbateri, concerte și activități interesante pentru toate vârstele. Anul acesta, în București, spre exemplu, 12 stații de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene și se organizează diverse expoziții de artă populară, momente artistice cu muzică și dans, precum și degustări de produse specifice țărilor participante.

Haide să vedem, în continuare, topul destinațiilor europene preferate de clienții Fly Go pentru un city break, dar și de ce ar trebui să incluzi aceste orașe pe lista personală pentru vacanțele tale viitoare.

Roma, Italia

Probabil că nu mai miră pe nimeni că Roma, capitala Italiei, este în topul acestor destinații, nu-i așa? Orașul Etern, așa cum i se mai spune acestui loc, este nu doar una dintre cele mai importante capitale din Europa, ci și o destinație turistică populară în întreaga lume. Milioane de turiști ajung în Roma în fiecare sezon, pentru a păși pe urmele istoriei și pentru a descoperi frumusețea de necontestat a acestui oraș deosebit. Dacă nu ai ajuns până acum în Roma, caută-ți cât mai repede o ofertă bună pentru bilete de avion sau direct un city break în capitala Italiei și îți garantăm că vei avea parte de o vacanță cu adevărat memorabilă. În plus, gândește-te că în cadrul acestei vacanțe, vei vizita și un alt stat (cel mai mic din lume), adică Vatican.

Roma este un adevărat muzeu în aer liber, un oraș romantic, istoric, artistic, dar și cu o viață de noapte intensă. Ce poți face în Roma? Absolut orice îți dorești! Ce poți vizita? Tot felul de obiective turistice deosebite, de la muzee, până la biserici, ruine și temple vechi de mii de ani. Printre cele mai importante, îți vom enumera următoarele:

Colosseum – arena a cărei inaugurare a avut loc în anul 80 d.Hr este cel mai cunoscut monument care datează din perioada antichității. Acesta a fost construit pentru luptele cu gladiatori și vânătoarea de animale sălbatice.

Colosseum, Roma, Europa

Forumul Roman – spațiul care adăpostește ruinele unora dintre cele mai importante clădiri guvernamentale antice. Forumul se întinde între Dealul Capitoliului și Dealul Palatinilor și era centrul vieții publice din oraș.

Forumul Roman, Roma

Pantheonul – monumentul care a fost construit între anii 118-125 și închinat zeilor romani, a fost transformat, apoi, într-o biserică romano-catolică (în anul 609) și se mai țin servicii religioase chiar și în ziua de astăzi.

Pantheon, Roma

Fontana di Trevi – această fântână este construită în stil baroc și reprezintă un adevărat simbol al Romei. Conform superstițiilor, dacă arunci o monedă stând cu spatele la fântână, te vei întoarce la Roma cândva. :)

Fontana di Trevi, Roma

Castelul Sant’Angelo – construită, inițial, pentru a fi un mausoleu, clădirea a fost folosită, apoi, ca cetate și castel, iar astăzi este un muzeu ce găzduiește o mulțime de picturi, arme, mobilier și colecții impresonante de ceramică.

Castelul Sant' Angelo, Roma

Vaticanul – acest mic stat este o adevărată comoară istorică, religioasă, arhitecturală și culturală. Aici ai de vizitat Piața și Bazilica San Pietro, Muzeul Vatican, faimoasa Capelă Sixtină și grădinile Vaticanului.

Bazilica Sf Petru, Vatican

Alte locuri și obiective turistice foarte importante din Roma: Galleria Borghese, Villa Borghese, Piazza di Spagna și Scările Spaniole, Biserica Trinita dei Monti, Piazza Navona, Fontana dei Quattro Fiumi, Piazza del Popolo, Columna lui Traian, Monumentul Vittorio Emmanuele II, Piazza Venezia, Teatro dell’Opera di Roma, Bazilica Santa Maria Maggiore, Villa Medici, Bazilica San Clemente, Quattro Fontane etc.

Scarile Spaniole, Roma

Bucură-te din plin de bucătăria tradițională din Italia, oriunde mergi, încearcă vinurile casei, stai la o terasă și savurează un cappuccino sau un espresso, caută cele mai frumoase suvenire prin micile magazine ale Romei și plimbă-te pe străzile sale. Vei avea ce să admiri la orice pas.

pizza in Roma

Sfaturi și informații esențiale: aeroportul principal al Romei este Leonardo da Vinci și se află în Fiumicino, la o distanță de 30 de kilometri față de oraș. Pentru a ajunge în Roma, poți lua fie Leonardo Express, care circulă până la gara Roma Termini, fie trenul, metroul sau autobuzul. Al doilea aeroport al Romei este Ciampino, folosit, de regulă, de companiile aeriene low-cost, acesta aflându-se la o distanță de 12 kilometri sud-est față de centrul orașului, iar pentru a ajunge în oraș, poți lua autobuzul sau taxiul. Pentru distracție cu cei mici, dar nu numai, recomandăm Rainbow Magicland Theme Park, un loc în care orice vizitator va găsi ceva plăcut de făcut. Dacă îți dorești ceva inedit, ei bine, te vei bucura să afli că poți găsi chiar și o plajă în Roma. Nu chiar în Roma, dar foarte aproape, de fapt. Ia trenul până la Lido di Ostia și vei găsi ceea ce se poate numi plaja Romei, care se scaldă în apele Mării Tireniene.

Barcelona, Spania

Barcelona este o experiență în sine, un oraș bijuterie pe care trebuie să îl explorezi în amănunt și să descoperi toate minunile sale. Pe lângă faptul că orașul are deschidere la mare, aici vei găsi absolut orice îți dorești, de la parcuri uimitoare, până la clădiri cu o arhitectură surprarealistă, castele, biserici și catedrale minunate. Mai este de mirare că foarte mulți clienți Fly Go preferă un city break în Barcelona? Noi spunem cu siguranță că nu. Chiar dacă ai fost sau nu până acum în acest oraș, îl poți vizita și revizita de nenumărate ori, descoperind de fiecare dată lucruri noi. Printre cele mai importante și cunoscute obiective turistice din Barcelona îți recomandăm următoarele:

Sagrada Familia – una dintre cele mai cunoscute biserici din lume, Sagrada Familia este capodopera monumentală a lui Antoni Gaudi (celebrul arhitect catalan), a cărei construcție a început în 1882 și continuă chiar și astăzi. Gaudi și-a petrecut 43 de ani lucrând la această biserică, iar de la moartea sa, diverși arhitecți au avut sarcina de a supraveghea construcția sa, respectând planul lui Gaudi. Deși nu este terminată, Sagrada Familia poate fi vizitată, iar turiștii pot ajunge chiar într-unul dintre turnurile înalte ale bisericii, cu ajutorul unui lift, pentru a admira orașul de sus. Se speculează că Sagrada Familia va fi terminată în 2026, la 100 de ani de la moartea lui Gaudi.

Sagrada Familia, Barcelona

La Pedrera sau Casa Milà – această construcție este o altă capodoperă a lui Gaudi, construită între 1905-1910. Scopul său a fost acela de imobil cu apartamente pentru burghezi, astfel că poți vedea aici cum ar fi trăit o familie de oameni înstăriți la începutul anilor 1900. Arhitectura sa „unduitoare”, culminând cu terasa construcției, reprezintă una dintre cele mai interesante opere ale lui Gaudi.

Casa Milla, Barcelona

Castelul Montjuïc – construcția fortificată veghează asupra orașului și oferă priveliști de neuitat cu toate frumusețile acestuia. Castelul datează din secolul al XVII-lea și are o istorie destul de sumbră, dar interesantă, pe care o vei descoperi la fața locului.

Castelul Montjuic, Barcelona

Parcul Güell – faimosul parc este un alt loc în care Gaudi și-a lăsat amprenta și vei observa acest lucru din secunda în care vei păși aici. În Parcul Güell vei putea să admiri câteva monumente foarte interesante, unde se observă pasiunea de necontestat a lui Gaudi pentru formele ciudate din natură.

Parcul Guell, Barcelona

Casa Batlló – arhitectura clădirii este tot opera celebrului Gaudi și a fost construită între 1904 și 1906. Este o clădire modernă, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Barcelona și domină Passeig de Gràcia, o stradă faimoasă din oraș. Casa Batlló este înscrisă pe lista monumentelor culturale UNESCO din 2005 și este o atracție turistică ce te va face să te miri încă o dată de ingeniozitatea și imaginația lui Gaudi.

Casa Battlo, Barcelona

Alte monumente, obiective și atracții turistice importante din Barcelona, pe care nu trebuie să le eviți în timpul vacanței tale din oraș, sunt: Barri Gotic – Cartierul Gotic, stadionul Camp Nou, La Rambla, Muzeul Național de Artă Catalană, Palatul Muzicii Catalane, Piața Spanya, Piața Catalunya, Portul Vell, Torre Agbar, muntele Tibidado, Catedrala La Seu, Bazilica Santa Maria del Mar, Parc de la Ciudadella, Muzeul de Istorie, Muzeul Picasso, Palatul Güell, Biserica Santa Maria del Pi etc.

La fel ca în cazul Italiei, Spania este una dintre țările din Europa în care gastronomia este foarte importantă, astfel că, în timpul unui city break în Barcelona, te sfătuim să te delectezi din plin cu preparatele locale. De asemenea, frumosul oraș catalan are deschidere la mare, așadar trebuie neapărat să ajungi pe plajă, chiar și pentru o simplă plimbare. Una dintre cele mai frumoase plaje este La Barceloneta, iar pe lângă aceasta recomandăm și Bogatell, Nova Mar Bella, Nova Icaria, Montgat.

Barcelona, Spania, plaja Barceloneta

Sfaturi și informații esențiale: aeroportul din Barcelona se numește El Prat și se află la 13 kilometri sud-vest față de centrul orașului. Pentru a ajunge în oraș, te poți folosi de autobuzul special, de tren sau de taxi. Pentru shopping în toată regula sau suvenire unice, îți recomandăm să ajungi la „Encants vells” sau Fira de Bellcaire, din Plaça de les Glòries, unul dintre cele mai vechi târguri de vechituri din Europa (însă nu se vând doar antichități, ci și produse noi). Iar pentru distracție în adevăratul sens al cuvântului, mergi la Parcul de Amuzament Tibidado, care se află în vârful Muntelui Tibidado, la 512 metri peste nivelul mării. Acesta este unul dintre cele mai vechi parcuri din lume, având peste 100 de ani.

Bruxelles, Belgia

Deloc întâmplător, Bruxelles, unul dintre sediile Parlamentului European, capitala Belgiei și un oraș cu adevărat modern, se află în topul preferințelor clienților Fly Go. Acesta este genul de loc în care nu ai timp să te plictisești, chiar dacă orașul este relativ mic. Bruxelles te va surprinde prin varietatea obiectivelor sale turistice, multitudinea activităților culturale care se desfășoară aici tot timpul, minunata ciocolată belgiană, căldura și atitudinea relaxată a locuitorilor săi, precum și dinamismul întregului oraș. Așadar, un city break în Bruxelles va fi o experiență memorabilă din toate punctele de vedere. Câteva dintre cele mai cunoscute și importante obiective turistice din Bruxelles sunt:

Grand Place – această piață este celebră în lumea întreagă, iar după ce vei păși aici, îți vei da seama și de ce. Plină de farmec, agitație, clădiri cu o arhotectură deosebită, cafenele și restaurante, Grand Place este locul pe care trebuie să îl vezi atât ziua, cât și seara. De asemenea, aici se organizează târgul de Crăciun din Bruxelles, unul dintre cele mai frumoase din toată Europa, iar tot în Grand Place au loc diverse evenimente, precum și concerte rock sau bianualul covor de flori. Principalul punct de atracție din Grand Place este clădirea primăriei care datează din secolul 15.

Grand Place, Bruxelles

Atomium – acest monument poate fi comparat cu Turnul Eiffel din Paris în ceea ce privește importanța și popularitatea sa. Atomium a fost creat pentru Expoziția mondială din 1958 și reprezintă o moleculă de fier, mărită de 165 de miliarde de ori. Vizitatorii pot ajunge în sferele monumentului, unde pot admira diverse expoziții dedicate atât istoriei Atomium-ului, cât și artei contemporane sau științei.

Atomium, Bruxelles

Catedrala Saint Michel et Gudule – această frumoasă catedrală se aseamănă foarte mult cu Notre-Dame din Paris și este una dintre cele mai cunoscute clădiri din Bruxelles. Construcția catedralei a durat 300 de ani, motiv pentru care îmbină mai multe stiluri arhitecturale, printre care cel gotic și renascentist, dar acest lucru contribuie la unicitatea sa. Toate nunțile regale au loc la Catedrala Saint Michel et Gudule, iar de-a lungul anului au loc concerte superbe.

Catedrala Saint Michel et Gudule, Bruxelles

Palatul Regal – acesta este reședința regală oficială din Belgia, deși familia regală nu mai locuiește aici, ci în Castelul Regal de la Laeken, aflat foarte aproape de Bruxelles. Palatul a fost construit în 1776, iar din punct de vedere arhitectural este de o frumusețe deosebită. Pe timpul verii, palatul este deschis publicului pentru a fi vizitat.

Palatul Regal, Bruxelles

Mini-Europe – indiferent cât timp vei petrece în Bruxelles, această expoziție este una dintre principalele atracții turistice din oraș și trebuie neapărat să o vezi. Mini-Europe prezintă câte un monument reprezentativ pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, realizat în miniatură. Este cu adevărat o expoziție interesantă și îți va da impresia că lumea se află la picioarele tale.

Alte obiective, monumente și atracții turistice importante din Bruxelles, pe care ți le recomandăm, sunt: statuia Mannekin-Pis (un adevărat simbol al orașului), sediul Parlamentului European, Muzeul Regal al Africii Centrale, Galeriile Saint-Hubert, Muzeul Magritte, Muzeul Regal al Forțelor Armate și de Istorie Militară, Catedrala Sacre-Coeur, Muzeul Ciocolatei, Galeriile Regale Saint-Hubert, Palais du Centenaire, Biserica Notre-Dame du Sablon, Muzeul Regal de Arte Frumoase, Musée du Cinquantenaire, Palatul de Justiție, L’Étoile, Parcul Cinquantenaire, Muzeul de Științe Naturale și altele.

Mannekin Pis, Bruxelles

Bruxelles este orașul în care întotdeauna se întâmplă ceva, așadar oricând te-ai decide să îl vizitezi, vei avea cu ce activități să îți ocupi timpul. Să nu uităm că un city break în Bruxelles va fi și o adevărată aventură culinară, iar produsele cele mai bune pe care trebuie să le încerci sunt ciocolata belgiană, gofrele, cartofii prăjiți și berea belgiană.

Sfaturi și informații esențiale: orașul dispune de două aeroporturi, Aeroportul Bruxelles din Zaventem, situat la 14 kilometri față de centrul orașului, și Aeroportul Charleroi, situat la 46 de kilometri față de Grand Place. Pentru a ajunge în oraș, te poți folosi de autobuzele sau trenurile speciale, ori chiar de un taxi. Pentru shopping, îți recomandăm Avenue Louise, Boulevard de Waterloo, Rue Antoine Dansaert sau Avenue de la Toison d’Or, locuri în care vei găsi tot felul de magazine și buticuri interesante. În ceea ce privește evenimentele cele mai importante din Bruxelles, îți menționăm Winter Wonders, Noaptea Albă a Muzeelor, Festivalul de Vară sau Comic Strip Festival.

Iată câte lucruri importante am aflat despre aceste frumoase destinații din Europa și de ce ar trebui să le treci și tu neapărat pe lista cu locuri de vizitat cât mai curând. Chiar și dacă le-ai mai văzut, atât noi, cât și Puc credem că întotdeauna mai sunt lucruri noi pe care le poți descoperi, motiv pentru care Roma, Barcelona și Bruxelles merită revizitate oricând. Nu-i așa? :)

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *