obiective de vizitat gratis in londra

Top 10 gratis în Londra: obiective și atracții turistice deosebite

Londra este un oraș excepțional, plin de monumente turistice foarte interesante, cu o arhitectură deosebită și un farmec de neegalat. Oricine a fost măcar o dată la Londra își dorește să se reîntoarcă pentru a redescoperi capitala Angliei și toate locurile acesteia care au rămas neexplorate. Și, pentru că primul lucru pe care cei mai mulți oameni îl spun despre Londra este faptul că prețurile sunt ridicate, astăzi Puc și echipa Fly Go vă prezintă un top al monumentelor și atracțiilor turistice din Londra pe care le puteți vizita și admira fără a plăti nimic.

Așadar, haideți să vedem care sunt recomandările lui Puc în privința lucrurilor pe care le puteți vizita gratis în Londra.

1. Muzee gratuite

Londra este un oraș plin de muzee impresionante, iar cu adevărat interesant este faptul că multe dintre acestea sunt gratuite. Perfecte pentru iubitorii de știință, istorie și artă, muzeele Londrei te vor ajuta să pășești într-o lume nouă și să descoperi lucruri fascinante. Pregătește-te să îți treci pe listă The National Gallery, The National Portrait Gallery, British Museum, The Science Museum, Natural History Museum, Tate Modern, Tate Britain și Victoria and Albert Museum, alături de multe alte lucruri pe care le poți face gratis în Londra.

Gratis in Londra - Natural History Museum

2. Westminster Abbey

În timpul zilei, faimoasa biserică este foarte aglomerată și, bineînțeles, trebuie să plătești o taxă dacă vrei să o vizitezi, însă, dacă ai puțină răbdare, o poți vizita seara, când vei avea parte și de o surpriză foarte plăcută: pe lângă faptul că intrarea va fi gratuită, începe slujba de seară (Evensong at Westminster Abbey), unde vei putea asculta o serie de cuvântări și cântece foarte frumoase.  Așadar, noi zicem că merită pe deplin să ajungi în jur de ora 17:00 – 17:30, pentru a bifa încă un monument deosebit pe lista celor de vizitat gratis în Londra, nu-i așa? Poți găsi ușor mai multe informații despre programul evenimentelor desfasurate la  Westminster Abbey, pentru a cunoaște cât mai bine istoria britanică.

Gratis in Londra - Westminster Abbey

3. Schimbarea gărzii de la Buckingham Palace

În fiecare zi, la ora 11:30, se schimbă garda la celebrul Buckingham Palace. Un spectacol foarte interesant și impresionant, dar mai ales, gratuit. Asigură-te că ajungi din timp pentru a prinde un loc mai în față (crede-ne când spunem că foarte mulți turiști vin să admire și să fotografieze acest spectacol) și așteaptă cuminte să înceapă frumosul ritual. Dacă ai noroc, poți auzi chiar și fanfara, deci iată încă un motiv să asiști la acest spectacol gratuit. Nu uita să faci fotografii, pentru a imortaliza una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le vei avea din Londra.

Gratis in Londra - ritual garda Buckingham Palace

4. Ceremonia cheilor de la Tower of London

Da, ai ghicit. În Londra sunt multe ceremonii cu încărcătură istorică, respectate cu strictețe. Una dintre cele mai spectaculoase este această ceremonie a cheilor, care se ține zilnic, de peste 700 de ani, fără întrerupere. Iar când spunem fără întrerupere, nu exagerăm, se pare că ceremonia a avut loc pe orice tip de vreme, eveniment istoric, grevă sau sărbătoare. Așadar, vei asista la ceva cu adevărat spectaculos, dar pentru a face acest lucru, chiar dacă este gratuit, trebuie să îți faci rezervare din timp. Descoperă mai multe detalii și informații esențiale despre Ceremonia Cheilor și bifează încă un lucru interesant pe lista activităților și lucrurilor de făcut gratis în Londra.

Gratis in Londra - Tower of London

5. Parcuri celebre din Londra

Sau chiar mai puțin celebre. :) Să te plimbi este gratis, iar parcurile din Londra sunt de-a dreptul interesante și frumoase. Plimbările sunt relaxante, iar în funcție de anotimpul în care ajungi și vremea din ziua în care alegi să cutreieri parcurile Londrei, poți chiar să te așezi la un picnic delicios pe iarbă. Recomandările noastre sunt următoarele: Hyde Park, St James Park, Greenwhich Park, Hampstead Park, Richmond Park. În fiecare dintre acestea vei putea să te plimbi cu bicicleta sau pe jos, descoperind o altă parte a Londrei, una mai liniștită și relaxantă.

Gratis in Londra - Hyde Park

6. Poduri celebre din Londra

Așa cum bine știi, Londra are multe poduri, foarte frumoase, locuri perfecte pentru a face o mulțime de fotografii reușite. În plus, te poți plimba în voie și poți admira orașul plus râul Tamisa dintr-un alt unghi. Fie că te plimbi ziua sau seara pe aceste poduri, ambele momente ale zilei merită din plin, mai ales pentru fotografiile pe care le poți face. Cele mai importante poduri pe care ți le recomandăm sunt legendarul Tower Bridge, Millenium Bridge – pod pietonal, London Bridge,  Westminster Bridge, Hungerford Bridges, Blackfriars Bridge și altele.

Gratis in Londra - Tower Bridge

7. Big Ben

Cum nu se poate vizita pe interior, Big Ben poate fi admirat, gratuit, la exterior, din toate unghiurile posibile. Iar fotografiatul este, bineînțeles, tot fără taxe. Așadar, trece-ți pe listă încă un obiectiv turistic foarte cunoscut din oraș, alături de toate celelalte monumente pe care le poți admira gratis în Londra. Afla mai multe informații despre Big Ben și alege să faci un tur virtual, înainte de a-l vizita în realitate.

Gratis in Londra - Big Ben

8. Abbey Road

Dacă ești fan Beatles, nu mai trebuie să îți spunem că zebra de la Abbey Road este cea de pe coperta celebrului album ce aparține legendarei trupe britanice. Cei mai mulți turiști care ajung aici încearcă să recreeze coperta albumului, prin poze cât mai inedite. De ce să nu o faci și tu? :) Plimbă-te pe Abbey Road și admiră frumoasa zonă a Londrei, imortalizând cele mai interesante monumente și clădiri în fotografii reușite.

Gratis in Londra - Abbey Road

9. Trafalgar Square

Trafalgar Square este una dintre cele mai cunoscute zone din Londra, ceea ce înseamnă că este mai mereu aglomerată, însă acest lucru face parte din farmecul său. Este un faimos loc de întâlnire pentru londonezi, dar și un loc unde te poți așeza și odihni, admirând, gratuit, Coloana lui Nelson, Fourth Plinth și leii din piatră. Este un alt loc unde poți face multe fotografii frumoase și unde poți interacționa cu localnicii sau cu alți turiști.

Gratis in Londra-Trafalgar Square

10. Piețele din Londra

Nu te aștepta să vezi tarabe obișnuite ca în piețele noastre, ci produse delicioase care îți fac cu ochiul la fiecare pas, plus minunata experiență de a intra în adevărata atmosferă trăită zilnic de londonezi. Recomandăm cu drag Covent Garden Market, Leadenhall Market, Borough Market, Leadenhall Market și Portobello Market. Iar dacă vrei și bugetul îți permite, cumpără-ți câteva bunătăți, dacă nu, să te plimbi și să admiri spectacolul piețelor publice este un alt lucru pe care îl poți face gratis în Londra.

Gratis in Londra - Borough Market

În Londra, poți descoperi surprinzător de multe lucruri pe care le poți face gratuit, iar monumentele și locurile deosebite de acest fel sunt la tot pasul. Tot ce trebuie să faci este să te informezi foarte bine și să profiți din plin de toate acestea.

Pe lângă recomandările de mai sus, îți mai oferim câteva ponturi despre alte monumente și locuri de vizitat gratis în Londra: Biserica Sfântul Paul (a nu se confunda cu Catedrala Sfântul Paul, unde trebuie să plătești pentru intrare), Mediateca Institutului Britanic de Film – unde poți viziona gratuit filme, documentare și emisiuni, Biblioteca Britanică – dacă ești pasionat de cărți și literatură, nu mai are sens să îți spunem nimic, dar te informăm că aici poți vedea câteva schițe semnate de Leonardo da Vinci, manuscrisul cunoscutei povești „Alice în Țara Minunilor” sau prima ediție a pieselor de teatru sub semnătura lui William Shakespeare. De asemenea, te sfătuim să te plimbi prin cartierele faimoase din Londra, precum Notting Hill, Whitechapel, Southbank, South Kensington, Hampstead, Covent Garden sau Shad Thames.

Acum, nu ne rămâne decât să îți recomandăm să îți rezervi din timp un city break în Londra sau să îți cauți bilete de avion spre Londra și să te bucuri de o vacanță inedită. Londra este un oraș în care nu te poți plictisi, așadar profită din plin de tot ceea ce are de oferit. Nu uita să îți cauți cazare dacă îți iei doar bilete de avion și să ne recomanzi locuri și monumente de vizitat gratis în Londra dacă ai descoperit altele pe lângă cele recomandate de noi!

Comments

O părere despre “Top 10 gratis în Londra: obiective și atracții turistice deosebite

Nu se adaugă comentarii.