everest, tibet

Top 10 filme despre călătorii care te vor inspira să pleci în vacanță

Astăzi îți vom oferi o listă cu filme despre călătorii care te vor inspira să descoperi lumea din perspectiva drumețului! Relaxează-te, adu popcornul și vizionează-le cu plăcere. Dorința de a explora va veni imediat. Garantează Puc (mascota Fly Go) – cel mai mare fan al călătoriilor. Îi place să descopere lumea, locuri noi, culturi diferite și interesante, totul de dragul de a zbura și a câștiga cât mai multă experiență și cultură din diferite colțuri ale lumii. Dacă și tu ești un pasionat al călătoriilor, cu siguranță înțelegi pe deplin hobby-ul lui Puc, iar dacă nu, atunci lasă-ne să te determinăm să o faci în viitorul apropiat.

Under the Tuscan Sun

Unul dintre cele mai frumoase filme despre călătorii este „Under the Tuscan Sun”. Peisaje din superba Italia, mai exact zona celebră Toscana, cu peisajele sale uimitoare, locul plin de podgorii, case tradiționale, drumuri de țară și mult soare. Filmul mai prezintă imagini din Florența, Roma, Positano, Arezzo și Siena. Ce îți poți dori mai mult după ce vezi toate aceste minunății? Exact. Să ajungi și tu acolo. Lucru care nu este deloc greu de făcut. Îți poți căuta bilete de avion ieftine spre Roma sau spre Florența și de acolo să explorezi celelalte destinații, cu o mașină închiriată sau cu trenul. Orice variantă ai alege, crede-ne când spunem că vei avea parte de momente de neuitat, peisaje de nedescris și vei rămâne cu o tonă de amintiri deosebite.

Toscana, Italia, filme despre călătorii

The Motorcycle Diaries

Filmul spune povestea tânărului Che Guevara, care a plecat, împreună cu prietenul său, Alberto Granada, într-o călătorie prin America de Sud, călare pe o motocicletă veche. Această călătorie a fost motivul pentru care Che Guevara s-a decis să se implice în politică, din cauza tuturor nedreptăților pe care le-a observat în lungul său drum. Pentru tine, sperăm noi, va fi motivul pentru care vei decide să vizitezi teritoriul fascinant al Americii Latine, mai ales că vei putea admira imagini superbe în film din locuri precum Machu Picchu (Peru), San Pablo (Chile), Buenos Aires (Argentina) și Caracas (Venezuela).

Machu Picchu, filme despre călătorii

Into the Wild

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute filme despre călătorii. Bazat pe o poveste adevărată, „Into the wild” prezintă aventura unui tânăr atlet, proaspăt absolvent al facultății, care s-a decis să exploreze natura și câteva locuri uimitoare din Statele Unite, cum ar fi Alaska, Oregon, California, Washington, Georgia, Arizona, Nevada, South Dakota. Imaginile sunt excepționale, povestea este frumoasă, chiar dacă finalul nu este tocmai fericit, iar dorința de a descoperi locurile acelea este atât de puternică, încât vei căuta imediat bilete de avion spre Statele Unite pentru a călători cât mai repede.

Alaska, filme despre călătorii

When in Rome

Nimic nu ne poate face să ne plictisim de Roma. Capitala Italiei este un loc fascinant, iar acest film te va face să redescoperi acest lucru. O comedie romantică, un pic previzibilă, dar perfectă pentru relaxare și pentru a-ți trezi dorul de Roma. În plus, filmul prezintă atât la început, cât și la final, câte o nuntă în faimosul oraș, momente atât de frumoase, încât l-au făcut și pe Puc să viseze la același lucru. Ei, bine, recunoaștem, și pe noi. :) Oricum ar fi, Roma este un oraș care merită vizitat în orice anotimp, atât cu partenerul de viață, cât și cu prietenii, familia sau în cadrul unui teambuilding cu colegii de la birou.

Roma, Italia, filme despre călătorii

Zorba Grecul

Zorba Grecul este un film clasic, din 1964. Cu toate că este alb-negru, imaginile superbe cu Creta și satele tradiționale te vor determina să te urci imediat în avion și să aterizezi în Grecia. Filmul este bazat pe romanul lui Nikos Kazantzakis, motiv pentru care cel mai bine ar fi să citești cartea prima oară, iar apoi să vezi filmul. În orice caz, una dintre cele două, dacă nu chiar amândouă, te vor face să privești viața cu alți ochi, să fii mai optimist/ă, să îți dorești să călătorești și, mai ales, să descoperi Grecia. Nu mai sta pe gânduri, caută-ți bilete acum și pregătește-te de o aventură cu iz de fericire pe tărâmul uneia dintre cele mai frumoase țări europene: Grecia!

Creta, Grecia, filme despre călătorii

The Darjeeling Limited

India este o țară fascinantă, cu peisaje incredibile, dar și un loc în care contrastele dintre sărăcie și bogăție sau aglomerație și liniște sunt la tot pasul și te pot confuza. Cu toate astea, India te cucerește și te face să îți dorești să o explorezi cât mai mult. The Darjeeling Limited este povestea a trei frați care nu au mai vorbit unul cu celălalt de un an și care au pornit într-o călătorie spirituală prin frumoasa Indie, pentru a se reuni și a-și reface relația. Este un film emoționant și haios în același timp, dar, mai ales, este unul dintre acele filme despre călătorii pe care nu trebuie să le ratezi. Cele mai interesante peisaje sunt din satele tradiționale, orașul Jodhpur și cele cu Munții Himalaya. Să îți reamintim unde găsești bilete de avion? :)

Jodhpur, India, filme despre călătorii

Lost in translation

Am mai spus că Asia ne fascinează? Ei bine, de data aceasta este vorba de Japonia. Chiar dacă filmul nu este tocmai nou, ci din 2003, imaginile prezentate sunt cât se poate de frumoase și suficient de interesante încât să nu îți dorești altceva decât să descoperi Tokyo, capitala Japoniei, în toată splendoarea sa. „Lost in translation” spune povestea lui Charlotte, o femeie venită în Tokyo împreună cu soțul său, dar care trebuie să lucreze, și a lui Bob, un actor care se află la finalul carierei sale și care încearcă să filmeze o reclamă în Tokyo. Cei doi se întâlnesc și între ei ia naștere o frumoasă legătură de prietenie, care se desfășoară, în principal, pe străzile orașului și îi pune pe cei doi în situații amuzante în care se observă clar diferențele de cultură.

Tokyo, Japonia, filme despre călătorii

The Way

De data aceasta, ajungem în Spania. Cu siguranță ai auzit până acum despre El Camino de Santiago, faimosul drum pe care îl străbat diverși pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Filmul „The way” pune în prim-plan povestea unui tată care și-a pierdut fiul, plecat să facă exact acest drum. Tatăl decide să meargă el însuși pe acel drum, în memoria fiului său, iar pe parcurs întâlnește tot felul de oameni, de la care învață o mulțime de lucruri. „The way” este unul dintre acele filme despre călătorii te va pune pe gânduri și te va face să îți dorești chiar tu să parcurgi El Camino de Santiago, pentru a admira toate peisajele minunate ale Spaniei. Cu toate acestea, dacă nu îți dorești să parcurgi acel drum chiar acum, poți gusta o parte din Spania într-un scurt city break în Madrid sau Barcelona.

Santiago de compostela, spania, filme despre călătorii

Șapte ani în Tibet

Un alt film uimitor, care te va face să vrei să călătorești într-un loc și mai uimitor: Tibet. Pregătește-te pentru imagini superbe, o poveste emoționantă și un film de la care poți învăța câteva lucruri despre viață. „Șapte ani în Tibet” este bazat pe o poveste reală și prezintă momentul din viața lui Heinrich Harrer, un alpinist austriac, care se împrietenește cu Dalai Lama, într-un moment istoric pentru Tibet, momentul în care a fost cucerit de China. Cu o simplă căutare pe Google, poți descoperi imagini incredibile din această zonă, iar cele din film, imagini reale din Tibet, te vor cuceri și fascina pe loc. Cu siguranță unul dintre cele mai impresionante locuri de pe pământ, Tibet va fi primul pe lista călătoriilor tale, iar „Șapte ani în Tibet” unul dintre cele mai frumoase filme despre călătorii pe care le-ai vizionat până acum.

lhasa, Tibet, filme despre călătorii

Wild

Ai simțit vreodată nevoia să îți iei pur și simplu rucsacul în spate și să pornești la drum, pe o perioadă nedeterminată? Ei bine, „Wild” este unul dintre acele filme despre călătorii care îți va da exact impulsul de care aveai nevoie pentru a face acest lucru chiar acum. „Wild” spune povestea unei femei care a trecut printr-o tragedie recentă și a plecat într-o călătorie, singură, parcurgând Pacific Crest Trail, din Washington, pentru a se regăsi.  O altă serie de imagini de neuitat și o poveste cu care sigur vei rezona, la fel cum am făcut și noi.

Pacific Crest Trail, filme despre călătorii

Tu ce alte filme despre călătorii ai văzut și ți-au plăcut atât de mult, încât ai vrut să pleci imediat în vacanță? Puc așteaptă nerăbdător o nouă serie de recomandări, deoarece îi place să vizioneze filme, să se inspire și apoi să pornească la zbor spre destinații noi și frumoase. Călătorii inspirate îți dorim!

Comments

O părere despre “Top 10 filme despre călătorii care te vor inspira să pleci în vacanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *