Tokyo, Japonia

Tokyo: o lume nouă, care te va cuceri într-o clipă

Tokyo, capitala Japoniei, este deopotrivă un oraș foarte dezvoltat, modern și aglomerat, dar și unul în care poți gusta și studia îndeaproape cultura fascinantă și tradițiile japonezilor. Este cu siguranță un oraș care nu te va lăsa indiferent: tehnologia avansată, clădirile uimitoare, cultura pop, moda, mâncarea, templele, peisajele naturale incredibile – măcar unul dintre aceste lucruri te va face să păstrezi Tokyo într-un colț special al inimii tale. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai importante obiective turistice din Tokyo și ce alte activități interesante poți desfășura în capitala Japoniei!

Obiective turistice Tokyo

Palatul Imperial

Palatul Imperial este reședința împăratului și a familiei sale, o construcție de o eleganță și o frumusețe care te vor cuceri. Deși nu se poate vizita decât de două ori pe an de către turiști, chiar și exteriorul construcției este suficient, plus grădinile palatului.

Palatul Imperial, Tokyo

Templul Senso-ji

Acesta este un templu budist, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din Tokyo. Templul Senso-ji a fost terminat în 645, astfel că este considerat cel mai vechi lăcaș de cult din oraș.

Templul Senso-ji, Tokyo

Templul Meiji

Templul a fost construit în 1920, pentru împăratul Meiji și soția sa. Este un monument foarte vizitat, atât datorită semnificației și arhitecturii sale, cât și datorită pădurii superbe care îl înconjoară.

Templul Meiji, Tokyo

Turnul Tokyo

Acesta este a doua cea mai înaltă clădire din Tokyo, depășind înălțimea de 332 de metri. Turnul Tokyo este inspirat de faimosul Tour Eiffel și a fost construit în 1958.

Tokyo Tower

Shibuya

Deși este o intersecție, Shibuya a devenit o adevărată atracție turistică, datorită spectacolului autentic de aici. Agitația, sutele de oameni care trec pe aici, reclamele imense din jur, agilitatea și eleganța cu care oamenii trec unul pe lângă celălalt, toate acestea îți vor da sentimentul că într-adevăr te afli în Tokyo, unul dintre cele mai mari și aglomerate orașe din lume.

Shibuya, Tokyo

Muzeul Național Tokyo

Acesta este, poate, cel mai important muzeu din Tokyo. La Muzeul Național vei avea ocazia de a admira cea mai mare colecție din lume de artă japoneză, sculpturi budiste, kimono-uri, săbii de samurai, ceramică antică etc.

Muzeul Național Tokyo

Grădina Națională Shinjuku Gyoen

Shinjuku Gyoen este un parc frumos din Tokyo, un loc pentru plimbare și relaxare, departe de ceea ce înseamnă agitația din oraș. Grădinile japoneze tradiționale te vor încânta cu siguranță.

Shinjuku Gyoen, Tokyo

Harajuku

Cartierul Harajuku a devenit o atracție turistică datorită modei adoptate de fetele de aici. Vei avea impresia că ești înconjurat de anime-uri: explozii de culoare, haine creative, un stil nemaiîntâlnit. Face parte din cultura Japoniei, așadar trebuie să mergi pentru a observa cu propriii ochi ce înseamnă această modă.

Harajuku, Tokyo

Roppongi Hill

Cartierul Roppongi este faimos ca fiind o zonă rezidențială, dar și una în care viața de noapte este foarte activă. Pe lângă clădirile de birouri, cafenele, restaurante și baruri, poți descoperi unul dintre cele mai mari centre financiare ale orașului.

Roppongi Hill, Tokyo

Tokyo Skytree

Aceasta este cea mai înaltă clădire din capitala Japoniei și un excelent punct de observație. Priveliștea de sus îți va tăia respirația, turnul având o înălțime de 632 de metri.

Tokyo sky tree

Parcul Yoyogi

Yoyogi este cel mai mare parc din Tokyo și unul dintre cele mai relaxante locuri din oraș. Te poți plimba pe jos sau cu bicicleta, poți face jogging, poți citi sau te poți bucura de un picnic delicios.

Parcul Yoyogi, Tokyo

Clădirea Parlamentului

Dieta sau Parlamentul din Tokyo este o clădire a cărei construcție s-a încheiat în 1936. Se organizează tururi gratuite pentru vizitare, așadar te sfătuim să te interesezi din timp de program.

Clădirea Parlamentului, Dieta, Tokyo

Piața de pește Tsukiji

Dacă îți place peștele, trebuie neapărat să vizitezi această piață. Însă chiar și dacă nu mănânci pește, tot ar trebui să mergi, pentru experiența autentică de a vedea japonezii în largul lor. În plus, aici se vând și flori, fructe sau alte tipuri de carne.

Piata de peste Tsukiji, Tokyo

Bineînțeles că lista obiectivelor turistice din Tokyo poate continua. Totul depinde de timpul pe care îl poți petrece aici și care sunt interesele tale cele mai mari. Nu rata călătoria cu metroul, care este o adevărată experiență, gustă mâncarea tradițională (mai ales sushi), plimbă-te seara prin oraș, când vei admira cea mai frumoasă față a orașului și fotografiază tot ce îți iese din cale.

Sushi, Tokyo

Oricând ai alege să vizitezi Tokyo, vei avea parte de o vacanță memorabilă, însă se pare că cea mai frumoasă perioadă este primăvara, când are loc Sakura, adică înflorirea cireșilor. Sakura și Muntele Fuji

Te invităm să îți descarci gratuit ghidul turistic pentru Tokyo și pentru alte 540 de destinații din lume, cu un simplu click aici.

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *