4 Roma noaptea

Toate drumurile duc la Roma

Roma – „orașul etern”, sau „al celor 7 coline”, fascinant și cu un trecut glorios, ale cărui urme pot fi întâlnite pretutindeni, vă întâmpină cu o mulţime de străzi, palate, biserici și pieţe fermecătoare, prin care puteţi rătăci zile întregi.

O călătorie în Roma poate începe din Piaţa Veneţia, unde puteţi admira monumentul Victor Emanuel al II-lea, chiar lângă Dealul Capitoliului, ca și Fori Imperiali, cele cinci forumuri construite de Iulius Cezar și succesorii săi. Printre acestea, Forumul lui Traian, dominat de Columna lui Traian, ridicată în anul 113 pentru a sărbători victoria în lupta împotriva dacilor. Din Piaţa Veneţia pornesc trei drumuri principale, toate trei conducându-vă de-a lungul unor obiective turistice de reală valoare.

Forumul roman

Primul merge spre sud, pe lângă Forumul Roman, Arcul lui Constantin și Colosseum, ajungând până la biserica San Pietro in Vincoli, unde puteţi vedea celebra statuie a lui Moise, realizată de Michelangelo, și continuă până la o altă biserică faimoasă, situată lângă gara Termini, Santa Maria Maggiore, construită în anul 420. Al doilea pleacă din vest, traversând cartierul considerat inima medievală a capitalei Italiei, pe lângă Piaţa Navona, Campo de’ Fiori și Pantheon, finalizat de împăratul Hadrian în anul 128. In sfârșit, cel de-al treilea merge spre nord, pe lângă Fontana di Trevi și Piaţa Spania, capătul lui fiind la Villa Borghese, un muzeu impresionant de picturi și sculpturi.

Colosseum, Roma

De partea cealaltă a râului Tibru, se înalţă castelul Sant’ Angelo și biserica San Pietro, precum și Muzeele Vaticanului, unde puteţi admira Camerele lui Rafael, precum și celebra Capela Sixtină, la care Michelangelo a lucrat timp de patru ani și care a devenit cunoscută din Roma până în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Castelul Sant Angelo, Roma

Cât timp vă documentaţi pentru următoarele obiective turistice din călătorie, puteţi viziona La dolce Vita (1960) al lui Federico Fellini sau To Rome with Love (2012), de Woody Allen, două dintre numeroasele filme în care Roma apare în toată splendoarea ei.

Comments

O părere despre “Toate drumurile duc la Roma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *