Timișoara, Capitală Culturală Europeană în 2021

Timișoara a fost desemnată Capitală Culturală Europeană în anul 2021, un titlu la care au concurat alte trei orașe din România: Baia Mare, Cluj-Napoca și București. Cunoscut și sub numele de Mica Vienă, acest oraș reușește să impresioneze orice turist se decide să vină aici și să se plimbe pe străzile sale pitorești, să îi descopere farmecul și obiectivele turistice. Te invităm într-o excursie virtuală prin cele mai frumoase zone din oraș, astfel încât să te convingi și tu că Timișoara chiar merita titlul de Capitală Culturală Europeană.

Nu este pentru prima oară când un oraș din România deține acest titlu, Sibiu fiind, în 2007, Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg. Sloganul ales pentru competiția la acest titlu a fost „Luminează orașul prin tine!”, ca o aluzie la faptul că Timișoara a fost primul oraș european iluminat electric. Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din România, este foarte activ din punct de vedere cultural și are o mulțime de atracții turistice foarte interesante, iar pe lângă toate aceste lucruri, este și orașul în care a început Revoluția din 1989.

Câteva obiective turistice importante din Timișoara

Biserica Millennium

A fost construită la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX, în stil neoroman. Este cea mai mare biserică romano-catolică din oraș.

Biserica Millennium, Timisoara

Catedrala Mitropolitană

A fost construită în stil neo-moldovenesc, în prima jumătate din secolul XX. Catedrala este unul dintre cele mai importante simboluri ale orașului Timișoara.

Catedrala ortodoxa din Timisoara

Piața Victoriei

Este foarte importantă pentru timișoreni, fiind locul în care Timișoara a fost proclamat primul oraș liber din România, în decembrie 1989.

Piata Victoriei, Timisoara

Piața Unirii

Piața Unirii este cea mai veche piață din oraș, precum și locul în care se găsesc unele dintre cele mai frumoase și importante clădiri din Timișoara.

Piata Unirii, Timisoara

Opera 

Clădirea Operei este locul în care își desfășoară activitatea, în prezent, atât Opera Română, cât și Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar „Csiky Gergely”.

Opera din Timisoara

Parcul Rozelor

Este un simbol pentru oraș, renumit, în special, pentru cele peste 12 000 de specii de trandafiri de aici.

Parcul Rozelor, Timișoara

Biserica Piariștilor

Este una dintre cele mai vechi biserici din oraș, ce îmbină mai multe stiluri arhitecturale.

Biserica Piaristilor, Timisoara

Drumul de la Operă spre Catedrală

Acesta este un drum foarte frumos, preferat atât de timișoreni, cât și se turiști, pentru promenadă.

Piata centrala, TImisoara

Grădina Botanică

Grădina Botanică este un alt loc perfect pentru o plimbare relaxantă, printre specii de plante foarte frumoase.

Gradina Botanica, Timisoara

Pentru bilete de avion din București către Timișoara, la prețuri foarte bune, click aici.

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *