10 Locuri din Italia incluse în Patrimoniul UNESCO

Italia este una dintre cele mai vizitate țări europene. Plină de orașe deosebite, monumente pe măsură, dar și peisaje naturale de o frumusețe care îți taie respirația, această țară primește cu brațele deschise orice turist dispus să o exploreze. Italia are de asemenea 51 de locuri și monumente incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, fiind singura țară din lume cu atât de multe zone protejate.

Te invităm să descoperi, în continuare, 10 dintre aceste situri deosebite, incluse în Patrimoniul UNESCO. (mai mult…)

Citește mai mult

20 de lucruri uimitoare pe care nu le știai despre Jocurile Olimpice

Cel mai mare eveniment sportiv din lume este reprezentat de Jocurile Olimpice. Ediția de anul acesta va avea loc la Rio de Janeiro, fiind pentru prima oară când un oraș din America de Sud găzduiește competiția. La Jocurile Olimpice din 2016 vor participa 206 de țări, cu un total de peste 10 000 de sportivi. Deschiderea oficială a Olimpiadei va fi pe 5 august, așadar, iată câteva lucruri interesante și surprinzătoare, în același timp, despre această competiție. (mai mult…)

Citește mai mult

Curiozități despre Carnavalul de la Rio, cea mai cunoscută petrecere a lumii

Puc, mare iubitor de călătorii și petreceri, ne-a atras atenția că se apropie cu pași repezi Carnavalul de la Rio, catalogat drept cea mai mare petrecere din lume. Carnavalul are loc în fiecare an înainte de Postul Paștelui, iar anul acesta începe pe 5 februarie și ține până pe 10 februarie. Așa cum bine știi, cu ocazia Carnavalului, orașul Rio de Janeiro este luat cu asalt de milioane de turiști, pasionați de petreceri, aventuri noi și experiențe culturale unice.

Dacă ești interesat să afli lucruri noi despre Carnavalul de la Rio, te invităm să citești în continuare o serie de informații, care, trebuie să recunoaștem, ne-au surprins chiar și pe noi. (mai mult…)

Citește mai mult

11 curiozități despre Carnavalul de la Veneția

Istoria celebrului Carnaval de la Veneția începe încă din 1162, când Republica Veneția se afla într-o perioadă de ascensiune continuă. Dogii conduceau republica, iar după victoria împotriva lui Ulrico, Patriarhul Aquileiei, venețienii s-au strâns în fața Bazilicii San Marco pentru a sărbători prin muzică și dans, iar așa s-a născut tradiția carnavalului. Carnavalul se sărbătorește în fiecare an, timp de 11 zile, înainte să înceapă postul Paștelui, până în marțea lăsatului de sec.

În continuare, Puc, mare amator de povești, petreceri, baluri, dar și istorie, îți prezintă cele mai interesante curiozități despre Carnavalul de la Veneția, inclusiv când au apărut măștile pentru prima dată, cum de a devenit carnavalul atât de cunoscut în lumea întreagă sau ce tradiții mai sunt asociate cu acesta.

Interesat să afli? Hai să citești mai jos!

(mai mult…)

Citește mai mult

Tradiții ciudate de Crăciun, adunate de prin toată lumea

Poate că pentru tine Crăciunul înseamnă timp petrecut cu familia, cadouri, brăduțul împodobit, distracție cu zăpadă, filme comice și mâncare delicioasă, dar… te-ai gândit ce fel de tradiții ciudate există prin lume cu ocazia acestei frumoase sărbători? Dacă te-a năpădit curiozitatea, Puc te invită să citești în continuare despre cele mai interesante obiceiuri pe care le au alte popoare de Crăciun. Și să vă mirați împreună, bineînțeles. (mai mult…)

Citește mai mult

Companii aeriene low cost

Companii aeriene low cost și zboruri ieftine: tarife în scădere, număr de pasageri în creștere

Companii aeriene low cost: prețuri competitive

Ryanair, Wizz Air, Blue Air, toate aceste nume reprezintă companii aeriene low cost, cunoscute în România pentru că operează zboruri ieftine către destinații variate din toată Europa. Cum obțin unele companii aeriene low cost prețuri competitive pentru destinația noastră preferată?

Check-in Zboruri low cost

(mai mult…)

Citește mai mult