Sicilia, Italia

Sicilia: esența Italiei într-o singură insulă

Sicilia este, de departe, una dintre cele mai vizitate și frumoase insule ale Italiei. Natura neatinsă, peisajele incredibile, marea, plajele și tot ce înseamnă istorie, gastronomie și distracție reprezintă toate atuurile Siciliei. Provinciile care alcătuiesc Sicilia sunt Palermo, Agrigento, Caltanisetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa și Trapani. Indiferent în care dintre aceste regiuni vei ajunge, îți garantăm că vei găsi ceva care te va face să vibrezi și să apreciezi chiar mai mult Italia și toate comorile sale.

Informații despre insula Sicilia

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană, precum și una dintre regiunile autonome ale Italiei. Pe această insulă se află cel mai activ vulcan al Europei: Etna. Având o poziție strategică, în centrul Mediteranei, insula a fost colonizată de mai multe civilizații de-a lungul timpului.

strada in Sicilia

Având 6 locuri incluse în Patrimoniul UNESCO, Sicilia atrage foarte mulți turiști, interesați atât de istorie, cât și de arhitectură sau plajă și distracție. Locurile incluse în Patrimoniul Mondial sunt: Zona Arheologică din Agrigento, Villa Romana del Casale, Insulele Eoliene, Orașele Baroce din Val di Noto, Siracuza și Necropola de la Pantalica, Muntele Etna.

Insulele Eoliene, Sicilia

Locuri de vizitat din Sicilia

Palermo

Un oraș micuț, dar plin de farmec, Palermo este capitala Siciliei. Are o mulțime de locuri de vizitat, iar una dintre cele mai cunoscute atracții turistice este reprezentată de Catacombele Capucinilor. Printre altele, aici mai poți vizita Palatul Normanzilor, Catedrala, Muzeul Internațional de Marionete, Teatro Massimo etc.

Golful din Palermo

Catania

Al doilea cel mai mare oraș din Sicilia este Catania, un loc cu adevărat fermecător. Principala atracție turistică de aici este Vulcanul Etna, care, deși a acoperit orașul de mai multe ori cu lavă, este un adevărat simbol al Insulei Sicilia. Alte obiective turistice importante din Catania sunt: Piazza del Duomo, Teatrul Massimo Bellini, Amfiteatrul Roman, via Crociferi.

Catania și Vulcanul Etna, Sicilia

Taormina

O stațiune ce se află la poalele muntelui Etna și un străvechi oraș grecesc, ce a trecut, apoi, sub stăpânire romană. Cam așa se rezumă Taormina, una dintre principalele stațiuni și atracții turistice din Sicilia.

Taormina, Sicilia

Siracusa

Numit și orașul lui Arhimede, Siracusa este un alt loc în care poți respira istorie la fiecare pas. Are o mulțime de monumente, peisaje naturale de o frumusețe deosebită, plaje interesante, cafenele, restaurante și tot ce ți-ai mai putea dori.

Castello Maniace, Siracusa, Sicilia

Messina

Messina este un alt oraș din Sicilia care a avut foarte mult de suferit de-a lungul timpului. Cu toate astea, își așteaptă turiștii cu foarte multe atracții, monumente și plaje frumoase. Bineînțeles, chiar și de aici poți admira impunătorul vulcan Etna, care creează o imagine de neuitat pe insulă.

Giardini-Naxos, provincia Messina

Stromboli

Stromboli este atât un vulcan activ, cât și o insulă, ce se află în nordul Siciliei. Este una dintre Insulele Eoliene, aflate în Patrimoniul Mondial. Vulcanul Stromboli mai este cunoscut ca „Farul Mediteranei”.

Insula și Vulcanul Stromboli, Sicilia

Ce mai poți face în Sicilia

Relaxare pe plajă – bucură-te de toate plajele din toate stațiunile în care poți ajunge. Pe lângă cele din stațiunile enumerate mai sus, îți recomandăm să ajungi și în Cefalùun mic oraș din provincia Palermo, a cărui plajă te va încânta negreșit.

plaja Cefalu, Sicilia

golful Panarea, insulele Eoliene

Răsfăț culinar – încearcă toate preparatele tradiționale, vinurile și sucurile proaspete. Nu uita că portocalele roșii de Sicilia sunt celebre, iar în ceea ce privește deserturile, îți recomandăm cannoli.

Cannoli din Sicilia

Vizitează Etna – cel mai activ vulcan al Europei este și una dintre cele mai interesante atracții turistice din Sicilia. Acesta oferă priveliști de neuitat pentru toți cei care aleg să ajungă în vârf și să admire insula de acolo.

Vulcanul Etna, Sicilia

Vizitează Catacombele Capucinilor – deși s-ar putea să fie o experiență relativ înfricoșătoare, dacă ai curaj, trebuie să ajungi la Catacombele Capucinilor din Palermo.

Iată câte locuri interesante și frumoase poți descoperi într-o singură insulă! Îți recomandăm să ajungi în Sicilia cât mai repede și să te bucuri de tot ceea ce are de oferit. Fie începi cu un city break în Catania, fie cauți direct bilete de avion spre Palermo, iar de acolo pornești într-o aventură de neuitat pe întreaga insulă!

flygo

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *