calatoria cu avionul

Sfaturi utile pentru călătoria cu avionul

Perioada de vară este una dintre cele mai aglomerate în ceea ce privește concediile și călătoriile. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi utile pentru călătoria cu avionul, astfel încât să uiți de griji și să nu îți mai rămână nimic altceva de făcut decât să numeri zilele până la vacanță.

Chiar dacă ai mai călătorit cu avionul până acum sau nu, te sfătuim să citești cu atenție pentru a evita orice neplăcere atunci când ești în aeroport sau te afli în avion. Noi ne facem de fiecare dată o listă pe care o verificăm cu sfințenie, deoarece în acest fel uităm mai puține lucruri acasă. :) Lăsând gluma la o parte, o listă cu lucruri pe care trebuie să le faci este foarte utilă, iar aici intervenim noi.

Așadar, iată ce te sfătuim înainte de călătoria cu avionul:

 • Atunci când îți rezervi bilete de avion, nu uita să îți achiziționezi și o asigurare de călătorie. Cu toate că asta înseamnă că vei mai da o sumă în plus, te vei scuti de dureri de cap mai târziu. La propriu. Adică în asigurarea ta pot fi incluse anumite servicii medicale, în caz de boală, accidente sau alte probleme pe care le poți întâmpina, ori alte incidente neplăcute, cum ar fi pierderea bagajelor. Nu-i așa că merita acea sumă?
 • După rezervarea biletelor de avion, achitarea acestora și primirea confirmării, asigură-te că verifici toate datele trecute pe bilete (o dată, de două ori, chiar de trei, mai ales dacă te știi o persoană ușor distrată), astfel încât dacă este vreo greșeală, să o poți îndrepta din timp. De asemenea, fii sigur că știi cum și când poți face check-in-ul, astfel încât să nu descoperi că nu l-ai făcut înainte de călătorie și trebuie să plătești o taxă suplimentară în aeroport. Bineînțeles că, prin rezervarea biletelor la agenția noastră, agenții de turism îți vor oferi toate aceste detalii și chiar vor face check-in-ul pentru tine, dacă este nevoie.

Bilete avion

 

 • Asigură-te că ai ajuns în aeroport cu cel puțin 2 ore înainte de zbor, deoarece procesul de îmbarcare presupune mai multe etape și cel mai bine este să le poți face pe toate cu calm, fără a simți că te afli la un maraton al cărui premiu este un loc în avion (pe care l-ai și plătit în prealabil).
 • Bagajul de mână (care este, de obicei, gratuit la toate companiile aeriene) nu trebuie să depășească anumite dimensiuni și nici să conțină anumite obiecte. Dimensiunile diferă, dar, în general, un rucsac normal este perfect pentru această categorie, asta dacă, bineînțeles, nu este burdușit până la refuz. De asemenea, o geantă puțin mai mare poate fi numai bună pe post de bagaj de mână. În ceea ce privește obiectele interzise, pe lângă clasicele bombe, cuțite de măcelar, pistoale și mitraliere (pe care nu le poți băga nici în bagajul de cală, apropo :D), nu poți include lichide, lucruri ascuțite, spray paralizant, iar obiectele de genul celor cosmetice, gel de duș, șampon trebuie puse într-o pungă transparentă și resigilabilă.
 • Bagajul de cală poate fi inclus în biletul de avion sau îl poți plăti separat, în funcție de capacitate. Acesta poate avea între 15 kg și chiar 60 kg, iar pentru tot ce depășește, se va percepe o taxă suplimentară. Toate aceste detalii diferă pentru fiecare companie aeriană. În bagajul de cală poți căra aproape orice, în afară de obiectele de tipul bombelor și cuțitelor, enumerate și mai sus. :)

Bagaje avion

 • Indicat este ca, în bagajul de mână, să îți depozitezi undeva de unde poți scoate rapid și simplu biletele de avion, actul de identitate, portofelul cu bani și cărțile de credit. Biletele și actul de identitate sau pașaportul le vei arăta în mai multe locuri prin aeroport, așadar ține-le mereu la îndemână.
 • Îmbracă-te cât mai lejer și încalță-te la fel. Reține că în unele aeroporturi, la punctele de securitate, te vor pune să te descalți dacă ai catarame, ținte sau alte elemente de genul acesta pe încălțăminte. De asemenea, trebuie să știi că în aceste puncte, va trebui să îți dai jos toate accesoriile de genul curelelor, ceasurilor, brățărilor, cerceilor, pentru a evita declanșarea detectorului de metale.
 • Respectă întotdeauna indicațiile însoțitorilor de bord, închide-ți telefonul și aparatele electronice la decolare și la aterizare (îți vom explica, într-o postare viitoare, de ce este nevoie să faci aceste lucruri), încearcă să îți ții centura de siguranță cuplată pe toată durata zborului, consumă băuturi alcoolice cu moderație (n-ar fi foarte frumos să joci rolul cetățeanului turmentat pe deasupra Atlanticului sau unde vă aflați în zbor și să te trezești cu video pe YouTube sau poză pe 9gag din cauza comportamentului, nu-i așa?), hidratează-te suficient și bucură-te de peisajele superbe din avion.
 • Indiferent de durata zborului și distanță, îți recomandăm să ai în bagajul de mână un tricou de schimb, o geacă, produse de igienă personală sau chiar o întreagă ținută de rezervă. Ne vei mulțumi mai târziu.
 • Nu uita să mergi să îți recuperezi bagajul de cală odată ce ai ajuns la destinație. Nu ai vrea să te trezești în camera de hotel doar cu geanta de mână pentru că ai fost prea adormit să treci prin toate zonele din aeroport, nu-i așa?
 • Interesează-te dinainte cum va fi vremea în locul în care călătorești, pentru a evita situația în care ai numai pantaloni scurți la 15 grade Celsius sau numai pulovere, când afară sunt peste 25 grade. De asemenea, află care sunt principalele atracții turistice, ia-ți o hartă și stabilește-ți din timp un traseu pe care ai vrea să îl urmezi acolo.
 • Lasă-ți loc în bagaje pentru mici suvenire sau alte lucruri pe care le vei cumpăra în vacanță. Din nou, ai grijă la produsele de genul iataganelor sau explozivelor, pentru că te asigurăm că nu vei putea călători cu ele. :)

Suveniruri

 • Nu uita să îți activezi roaming-ul. Va trebui să îți suni mama, mătușa, fratele, sora, bunicul, cățelul și alți membri ai familiei pentru a-i asigura că ai ajuns cu bine. Deci vei avea nevoie de el. Dacă, însă, te bazezi pe Internet, informează-te dinainte unde poți beneficia de el gratis sau contra-cost.

Cam acestea sunt sfaturile noastre. Dacă ai nevoie de alte informații despre călătoria cu avionul, lasă-ne un comentariu și îți vom răspunde cât mai repede. De asemenea, dacă ai alte sfaturi pe care vrei să le împărtășești cu alți călători, o poți face în secțiunea de comentarii. Pentru alte detalii, bilete de avion sau city-break-uri, te așteptăm cu un telefon la 021 313 08 56 sau pe adresa de e-mail info@fly-go.ro.

Acestea fiind spuse, îți urăm călătorie plăcută și să nu faci glume despre atentate teroriste în aeroporturi. Sau bombe. Sau arme mortale. Sau bagaje lăsate nesupravegheate prin aeroport. :)

Comments

3 păreri despre “Sfaturi utile pentru călătoria cu avionul

Nu se adaugă comentarii.