Salina Turda

Salina Turda, o minune a României

Catalogată drept unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, Salina Turda primește o mulțime de vizitatori, români și străini, în fiecare an. Salina se află în zona Durgău-Valea Sărată din Turda, în apropiere de orașul Cluj-Napoca. Salina Turda are o istorie foarte veche, dovezi arheologice ale exploatării sale existând încă din perioada preromană, însă exploatarea a fost sistată definitiv în 1932. Haide să aflăm împreună câteva lucruri interesante despre una dintre principalele atracții turistice din România.

Salina Turda a fost redeschisă în anul 1992, în scop turistic și curativ. Apoi, începând cu anul 2008, au avut loc lucrări pentru modernizarea și amenajarea salinei. Inaugurarea a fost în 2010, iar în urma lucrărilor, salina a fost dotată cu săli de sport, bănci, locuri de joacă, un magazin de suveniruri, mese de biliard și tenis de masă, bowling, un amfiteatru unde se pot viziona filme, plus o roată panoramică, de dimensiuni foarte mari, cu ajutorul căreia vizitatorii pot admira stalactitele din sare.

intrare in Salina Turda

Salina Turda este locul perfect pentru cei care suferă de afecțiuni respiratorii, dar și alte probleme de sănătate, cum ar fi răceli, viroze, sinuzită etc.

coridor in Salina Turda

Temperatura nu depășește 10 grade Celsius în interiorul salinei, așadar vizitatorii trebuie să vină pregătiți cu haine adecvate.

Salina Turda

În cadrul unei vizite la Salina Turda, turiștii pot vedea utilajele medievale de extracție, care s-au conservat foarte bine și sunt unice în Europa.

vagon pentru extractie, Salina Turda

Salina este împărțită în câteva mine, galerii, precum și săli speciale. Vizitatorii pot ajunge în Mina Iosif – sala ecourilor, Mina Ghizela, Mina Rudolf, Mina Terezia, Mina Anton, Sala de apel, unde se află Altarul și Scara Bogaților, Galeria Franz Josef, Sala Crivacului și Sala puțului de extracție.

masinarie pentru extractie, Salina Turda

Pe lângă toate sălile de sport și activitățile cu ajutorul cărora turiștii se pot distra și relaxa, aceștia pot chiar să se plimbe cu bărcuța pe lacul subteran.

Salina Turda, vedere aeriana

extractie de sare, Salina Turda

Mina de sare Turda, Romania

vedere din Salina Turda

 

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *