Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro: Jocurile Olimpice 2016, bossa nova, Carnaval și favelas

Rio de Janeiro va fi gazda Jocurilor Olimpice de Vară în 2016, devenind, astfel, primul oraș din America de Sud care găzduiește celebrul eveniment. Datorită acestui lucru, orașul primește din ce în ce mai multă atenție și tot mai mulți turiști aleg Rio ca destinație pentru vacanța lor.

Rio este plin de culoare, viață, bucurie de a trăi, dans și muzică, dar este și un loc cu o cultură aparte, vegetație și peisaje naturale de o frumusețe încântătoare. Carnavalul de la Rio și Cristo Redentor sunt două dintre cele mai importante simboluri ale orașului, însă Rio are mult mai multe de oferit. Plajele și chiar favelele (deși sunt destul de periculoase) sunt alte atracții turistice care dau culoare faimosului Rio.

Obiective turistice Rio de Janeiro

Stadionul Maracaña

Vom începe cu acest stadion, deoarece va fi locul în care ceremonia de deschidere, dar și cea de închidere de la Jocurile Olimpice de Vară vor avea loc. Acesta a găzduit și Cupa Mondială de Fotbal din 1950, precum și FIFA World Cup 2014.

Stadionul Maracana, Rio de Janeiro

Cristo Redentor

Statuia lui Hristos Mântuitorul se află pe muntele Corcovado și poate fi văzută de oriunde din oraș. Aceasta este un simbol de necontestat pentru Rio de Janeiro, iar un aspect important pe care trebuie să îl reții este faptul că fața statuii a fost sculptată de un român, Gheorghe Leonida.

Cristo Redentor, Rio de Janeiro

Pão de Açúcar

Acesta este un munte ce se află în oraș, pe vârful căruia poți ajunge cu ușurință datorită telecabinei disponibile. Dacă mergi spre seară, vei admira un apus superb și vei vedea cum se aprind, pe rând, luminile în oraș.

Pao de Acucar, Rio de Janeiro

Jardim Botanico

Dacă ești un entuziast în ceea ce privește plantele sau pur și simplu cauți o sursă de liniște în toată agitația orașului, Grădina Botanică este locul ideal.

Grădina Botanică, Rio de Janeiro

Catedrala Metropolitană São Sebastião

O construcție ce amintește de stilul piramidelor mayașe, Catedrala Metropolitană are un interior impresionant și poate găzdui aproximativ 20 000 de oameni.

Catedrala Rio de Janeiro

Teatrul Municipal

Inaugurat în 1909, Teatrul Municipal este una dintre cele mai importante clădiri din Rio. Arhitectura sa este inspirată de celebra Operă din Paris.

Teatrul Municipal in Rio de Janeiro

Parque Nacional da Tijuca

Parcul Național Tijuca reprezintă cea mai mare pădure urbană înconjurată în totalitate de oraș. Se află în inima orașului Rio de Janeiro și este o adevărată oază de liniște și frumusețe.

parcul-national-tijuca

Plajele din Rio de Janeiro

Cu siguranță ai auzit până acum de Copacabana și Ipanema, cele mai cunoscute plaje din Rio. Alte plaje frumoase sunt: Reserva, Barra, Leblon, Joatinga, Grumari, Prainha etc.

Plaja Ipanema, Rio de Janeiro

plaja in Rio de Janeiro

Favelele din Rio de Janeiro

Favelele sunt acele cartiere mărginașe din Rio, pline de sărăcie și, din păcate, pericol și violență. Ele fac parte din cultura Braziliei și, în ciuda reputației, ridică foarte mult interes, în special pentru turiști. Acestea pot fi vizitate, însă numai cu un tur organizat. O favelă foarte cunoscută este Santa Marta, aceasta fiind și una dintre favelele în care violența nu mai este un pericol, deoarece a fost „pacificată”, ceea ce înseamnă că autoritățile se află peste tot, iar locuitorii au primit condiții mai bune de trai.

Favela, Rio de Janeiro

scări în favelele din Rio de Janeiro, Brazilia

Cea mai cunoscută petrecere din lume este Carnavalul de la Rio, o adevărată explozie de culoare, muzică și dans. Faimoasa paradă de samba atrage milioane de turiști în fiecare an, în luna februarie, când are loc Carnavalul.

Carnavalul de la Rio

Ție nu îți rămâne decât să te convingi singur de farmecul aparte al acestui oraș, căruia i se mai spune Cidade Maravilhosa, vizitându-l cu prima ocazie pe care o ai! Așteptăm cu interes impresiile tale, bineînțeles.

 

flygo

logo png fly-go

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *