Munchen, capitala Bavariei

Situat pe râul Isar, Munchen este capitala Bavariei și unul dintre principalele orașe ale Germaniei, cu importanţă atât istorică și culturală, cât și sportivă, Olimpiada din 1972 și finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1974 desfășurându-se aici. In plus, echipa de fotbal Bayern Munchen, câștigătoare a numeroase trofee europene și naţionale, își joacă meciurile de-acasă pe Allianz Arena, unul dintre cele mai frumoase și celebre stadioane din lume.

Munchen oferă obiective turistice variate, de la muzee și grădini la biserici și palate. Un tur al orașului ar putea să pornească din Marienplatz, piaţa principală, denumită astfel după statuia din centrul ei, care o reprezintă pe Fecioara Maria. Aici puteţi vizita Noua Primărie, construită spre sfârșitul secolului al XIX-lea, în al cărei turn funcţionează un ceas uimitor cu figurine care prezintă scene medievale la anumite intervale de timp. Vechea Primărie, datând din 1310, este un alt obiectiv situat aici, ca și cea mai veche biserică din centru, Peterskirche, cu un turn de 91 metri care oferă o panoramă uimitoare asupra întregului oraș.

Primaria Noua, Munchen Biserica Sf. Petru, Munchen

O altă atracţie turistică importantă este catedrala Frauenkirche, din secolul al XV-lea, cu două turnuri de 99 metri. Cartierul Kunstareal vă așteaptă cu mai multe muzee, printre care se remarcă Alte Pinakothek, cu o colecţie impresionantă de aproximativ 700 de picturi. Clădirea care adăpostește acest muzeu a fost reconstruită în 1957, după ce fusese grav avariată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Interesant este că porţiunea refăcută din faţada exterioară a fost lăsată netencuită, ca mărturie a ororilor războiului.

Frauenkirche, MunchenNu rataţi nici Grădina Englezească, un parc imens din nord-estul orașului, de la începutul secolului al XIX-lea, muzeul de tehnică Deutches Museum, sau Olympiaturm, de lângă satul olimpic.

De vizitat toamna, în timpul Oktoberfest, ca să vă distrați de minune, savurând o bere autentică, într-o colorată atmosferă de sărbătoare. Aeroportul Franz Josef Strauss este situat ȋn imediata apropiere a orașului, așadar rezervaţi-vă bilete de avion spre Munchen din timp – capitala Bavariei este plină de surprize!

Comments