Malta, paradisul aproape de casă

Malta este o țară insulară, mereu însorită, care, pe lângă faptul că te întâmpină cu unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, are și o istorie fascinantă. Aflându-se foarte aproape de Sicilia, dar și de Tunisia, influențele mediteraneene și cele orientale sunt sarea și piperul care condimentează Malta. Formată din insulele Malta, Gozo și Comino, această destinație te va surprinde cu peisajele naturale de o frumusețe greu de explicat în cuvinte, dar și cu o mulțime de monumente și situri arheologice foarte vechi.

Capitala Maltei este orașul La Valletta, aflat pe lista Patrimoniului Mondial, pentru importanța sa istorică și a clădirilor sale. Dacă ești pasionat de arhitectura veche, cu siguranță orașul te va fascina.

Ce poți vizita în Malta?

La Valletta, fiind capitala țării, este centrul său administrativ și are cele mai multe obiective turistice, printre care amintim de Palatul Marilor Maeștri, Catedrala Sfântul Paul, Fortul Sfântul Elmo, Grădinile Barrakka, Palazzo Parisio, Palatul Arhiepiscopiei, Poarta Orașului, Apartamentele Imperiale sau diverse muzee, precum Muzeul Jucăriilor.

Valletta, Malta

Mdina este capitala veche a Maltei și i se mai spune „Orașul tăcut”.

Mdina, Malta

Insula Gozo este a doua ca mărime după Malta, iar atracțiile turistice cele mai interesante sunt peisajele naturale și satele tradiționale. Un loc faimos este Azure Window, care îți va tăia respirația prin frumusețea sa.

Azure Window, Gozo, Malta

Insula Comino este foarte micuță, dar intens vizitată, mai ales de către cei care vor să încerce sporturile pe apă. Comino mai este cunoscută pentru Laguna Albastră, un mic paradis pe care îl adăpostește și pentru care cuplurile preferă această insulă.

The world famous Blue Lagoon in Comino island - Mediterranean nature wonder in the beautiful Malta - Unrecognizable international tourist people and snorkeling divers - Exclusive travel destinations

Grand Harbour este portul principal al Maltei, poarta de acces către restul lumii. Este unul dintre cele mai frumoase porturi din Europa și din lume.

portul din Malta

Experiențe unice de încercat în Malta

Festas – acestea sunt sărbători tradiționale, specifice fiecărui sat din Malta. Focuri de artificii, mâncare, muzică și petrecere până în zori. Cum să ratezi așa ceva în vacanța ta?

O vizită la Templul Megalitic Ggantija, un complex arhitectural impresionant, aflat în Patrimoniul UNESCO. Este considerat al doilea cel mai vechi monument istoric din lume, templele fiind construite în jurul anului 3600 î.Hr. Ggantija se află pe insula Gozo.

Scufundări – Malta se află în zona Mării Mediterane, ceea ce înseamnă că pentru cei care vor să încerce scuba diving, surpriza va fi foarte plăcută. Pe lângă viața marină și plantele specifice foarte colorate și frumoase, în zona Maltei sunt multe epave.

epava in Malta

Viața de noapte – maltezii sunt celebri pentru petrecerile lor. Fiind o țară aflată într-un climat atât de prietenos, se poate vizita tot anul, motiv pentru care în fiecare noapte există o mulțime de localuri și zone în care distracția este în toi și aproape non-stop. Valletta este orașul cu cele mai multe petreceri.

Plajele – acestea rămân principalul motiv pentru care turiștii aleg să viziteze Malta. Indiferent ce insulă vei alege pentru relaxare pe plajă, te vei simți extraordinar. Nu rata Laguna Albastră din Comino, pentru a vedea unul dintre cele mai frumoase locuri din Malta.

plaja, Malta

Gastronomia – una dintre cele mai interesante și delicioase experiențe la contactul cu o cultură nouă este reprezentată de încercarea mâncărurilor tradiționale. În Malta vei gusta mâncăruri cu influențe din Sicilia și alte zone mediteraneene, toate extrem de savuroase.

Traditional Maltese rabbit stew at a restaurant in Mdina, Malta.

Dacă te-ai decis să încerci această destinație, nu îți mai rămâne de făcut decât să îți pregătești bagajele. Cele mai bune oferte pentru un city break în Malta le găsești chiar aici.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *