Madrid (2)

Madrid, istorie şi cultură

V-aţi propus de mult o excursie în Spania şi nu ştiţi de unde să începeţi? Ce-aţi zice chiar din Madrid, capitala ţării? Construit pe ruinele unui fort maur denumit Magerit, Madridul a devenit capitala Spaniei în 1561, în perioada domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Drept urmare, Madrid a devenit un oraş spaniol înfloritor, rivalizat ȋntr-o oarecare măsură, din punct de vedere cultural, doar de către Barcelona.

Obiectivele culturale şi turistice importante din oraş includ celebrul Muzeu Prado, Palatul Regal, Puerta del Sol, Centrul de Artă Regina Sofia (ce adăposteşte celebra Guernica a lui Picasso), Cason del Buen Retiro, Muzeul Thyssen Bornemisza, Parco de Retiro sau Chueca.

Casa Gallardo Madrid Madrid (1)

Oraşul Madrid este recunoscut şi datorită vieţii sale de noapte şi a discotecilor sale. Madrilenii sunt obişnuiţi ca nu de puţine ori să danseze toată noaptea, iar dimineaţa următoare să meargă la serviciu. Acest stil de viaţă poartă denumirea la movida şi a devenit foarte popular în ultimele decenii. Amatorii de arhitectură contemporană pot vizita Plaza de Castilla, loc unde se află patru zgârie-nori cu înălţimi de peste 200 de metri.

Madrid Plaza Castilla

Madridul are şi o moştenire artistică deosebită. În colecţia de picturi de la Muzeul Prado se poate observa istoria alianţelor străine: Carol V şi Filip al II-lea erau patroni ai artei veneţiene; urcarea pe tron a Bourbonilor a dus la o intensficare a artei franceze, iar din perioada în care Spania controla provinciile olandeze au rămas o serie de lucrări flamande valoroase.

Dacă aveţi mai mult timp la dispoziţie, atunci puteţi face mici excursii de o zi în oraşe şi locuri din împrejurimile capitalei, cum ar fi Segovia, Toledo, Aranjuez, Avila, Alcala de Henares şi mănăstirea şi complexul de palate de la El Escorial, care fac parte din patrimoniul mondial Unesco.

Palacio de CristalPuerta del Sol

Nu ezitaţi, așadar, să vizitaţi frumosul oraș spaniol. Găsiţi o mulţime de zboruri low cost catre Madrid, datorită Aeroportului Internaţional Barajas, pe care operează zboruri numeroase companii aeriene.

Comments

3 păreri despre “Madrid, istorie şi cultură

Nu se adaugă comentarii.